۶۰۵۹۴
۳۹۱۶
۳۹۱۶

تربیت فرزندان دوقلو، راهی برای کاهش وابستگی

والدین نباید لباس های یکسان بر تن دوقلوهای خود بپوشانند، زیرا با این کار کودک احساس می کند که بدون حضور دیگری کامل نیست.

سوال مخاطب نی‌نی‌بان: فرزندان دوقلو، دختر و ۷ساله دارم. این دو فرزندم به قدری به هم وابسته اند که حتی زمانی که یکی از آنها کلمه ای را اشتباه می نویسد، دیگری هم با توجه به اینکه درست آن کلمه را می داند، پیرو خواهرش می شود. برای کاستن این وابستگی چه راه حل هایی وجود دارد؟

مریم شیخ زاده،کارشناس ارشد مشاوره خانواده:
دو قلوها به دو گروه همسان وناهمسان تقسیم می شوند. بسته به این که فرزندان شما همسان و یا ناهمسان باشند شدت و ضعف وابستگی متفاوت خواهد بود. در بین دو گروه دوقلوها، دوقلوهای ناهمسان از قوانین و اصول ژنتیکی مشابه با خواهر و برادرهای غیردوقلو تبعیت کرده و اشتراک های ژنتیکی محدودی را در حین باروری حمل می کنند در حالی که دوقلوهای همسان از این اشتراک ها بهره بیشتری برده و در بسیاری از زمینه ها از جمله در حوزه ویژگی های رفتاری، شباهت های شایان توجهی را از خود نمایان می سازند. از مهم ترین خصایص و ویژگی های رفتاری مشاهده شده در این افراد می توان به وابستگی شدید و گرایشات عاطفی مستحکمی که بین دوقلوها حاکم است اشاره کرد.
دوقلوها معمولاً به هم وابسته بوده و به حمایت دیگری نیاز شدیدی احساس می کنند. زمانی که دوقلوها همجنس بوده و هر دو دختر یا پسر هستند، اشتراک های نگرشی، عاطفی، رفتاری و ویژگی های شخصیتی آنها منجر به ایجاد وابستگی شدیدتر بین دوقلوها می شود. به بیان دیگر دوقلوهای همجنس از یکدیگر الگوبرداری بیشتری کرده و توان همتاسازی بیشتری را دارا هستند. در نتیجه در بسیاری از جهت ها این وابستگی نمود بیشتری دارد.همچنین دوقلوها در مراحل کودکی و نوجوانی بیشتر از مراحل دیگر از خود رفتارهای مشابهی را نشان می دهند و و به یکدیگر وابسته تر هستند اما در سنین جوانی، میانســـالی و بزرگسالی گرایش بیشتری نسبت به مستقل شدن از خود نشان می دهند. شما می توانید با کمک به دوقلوهای خود، احساس استقلال را در آنها پرورش دهید و مانع از صدمات ناشی از این وابستگی شوید. تشویق دوقلوها به مستقل رفتار کردن از همان آغاز کودکی بسیار موثر است به گونه ای که والدین باید آنها را به سویی سوق دهند که هر یک به طور مجزا هویت خود را پیدا کرده و در به انجام رسانیدن کارها بر توان و قدرت خود استوار باشند. از سویی ضروری است که این کودکان در ارتباطات و تعاملات اجتماعی شان محدود رفتار نکرده و هر یک به گونه ای مستقل دایره ارتباطاتشان را تعریف کنند. از لحاظ تربیتی والدین باید هر کدام را مسئول کار خود دانسته و احساس مسئولیت و مسئـــولیت پذیری را در هر یک از آنها بیدار کنند. داشتن تجربه هــــای مستقل زندگی در حوزه هـــای گوناگون می تـــواند وابستگی های دوقلوها را کمرنگ کند و همچنین داشتن برنامه ریزی های مستقل و هماهنگ بــا تـــوانمندی و استعدادهای منحصر به فرد دوقلوها عامل بزرگی در جلوگیری از شکل گیری وابستگی مفرط است. والدین باید کودک خود را وادار به انجام امور بطور مستقل کرده و زمان خاصی را به بازی با هر کودک اختصاص دهند. علاوه بر این والدین نباید لباس های یکسان بر تن دوقلوهای خود بپوشانند، زیرا با این کار کودک احساس می کند که بدون حضور دیگری کامل نیست و این مشکل بر احساس استقلال او تأثیر نامطلوبی می گذارد.
ثبت نام آنها در کلاس درس جداگانه نیز می تواند درشکل گیری عزت نفس آنها مؤثر بوده و مهارت های آنها بهتر پرورش یابد. گام بعد تشویق و توجه به پیشرفت ها و دستاوردهای آنها بطور مجزاست. والدین باید تفاوت های کودکان را به آنها یادآور شده و هر یک را بطور مجزا تشویق کنند. رعایت این نکات خصوصاً در مورد والدینی که دوقلوهای شبیه به هم دارند از اهمیت دوچندانی برخوردار است.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.