۶۶۲۷۷
۴۲۹۳
۴۲۹۳

گاز گرفتن کودکان، چه علتی دارد؟

ممکن است کودکان در شریطی که در حال دندان در آوردن هستند شروع به گاز گرفتن اطرافیان و یا سینه مادر خود کنند.

ممکن است شما هم مورد گاز گرفتن کودک نوپای خود قرار گرفته باشید. کودک با دندانهای ریز و ظریفش پدر مادر و یا خواهر و بردار خود را چنان گاز می گیرد و باعث ایجاد درد و تورم در نقطه گاز گرفته شده میگردد بهمین خاطر ممکن است والدین در مورد خود دچار ترس شوند او را مواخذه و سرزنش کنند. براستی کودکان نوپا چرا گاز می گیرند و برخورد ما برای ترک این رفتار چگونه باید باشد.

دلایل گاز گرفتن کودکان نوپا
- ممکن است کودکان در شریطی که در حال دندان در آوردن هستند شروع به گاز گرفتن اطرافیان و یا سینه مادر خود کنند که در این شرایط پیشنها می شود که بلافاصله مادر دست از شیر دادن به کودک بردارد و واکنشی نشان ندهد که کودک فکر کند که با این کارموفق به جلب توجه مادر گردیده.

- در زمان وقوع هیجانات و احساسات مثبت یا منفی ممکن است کودکان اقدام به گاز گرفتن نمایند. برای اینکه از اینکار دست بردارد بهتر است به کودکان نه قاطع گفته شود و به او بگویید که دست از گاز گرفتن بردار من دردم میاد.

- در کودکان نوپا که هنوز قدرت تکلم و بیان احساسات بخوبی شکل نگرفته ممکن است در زمان بروز عصبانیت و خشم پیش بیاید. بهتر است در این زمان سعی کنید احساسات کودک را بشناسید و برایش توضیح دهید مثلا به او بگویید "تو الان عصبانی هستیم بیا برویم کمی آب بخوریم".

در سنین نوپایی و خردسالی کودکان از گاز گرفتن بعنوان روشی برای تسلط بر اطرافیان استفاده می کنند. بهتر است در این زمانها به درمان پرخاشگری کودکان از طریق بازی درمانی عمل کنید.

بازی با کودکان از طریق گاز گرفتن: ممکن است برخی از والدین و اطرافیان برای بازی کردن با کودکان خود اورا گاز بگیرند. کودک نیز گاهی برای بازی ممکن است والدین یا دیگران را گاز بگیرد.

- گرسنگی، خستگی، بی‌حوصلگی و ترس هم می‌تواند باعث شود که کودکان، گاز گرفتن را بکار بیندازد.

به کودک یاد آموزش دهید که برای بروز دادن عصبانیت و ناراحتی، راه‌های بهتری نیز وجود دارد. به او، شیوه گفتن «نه» یا استفاده از جمله «این مال منه» یا «بس کن» را یاد بدهید. مراقب باشید که این موضوع را به‌عنوان یک اتفاق بامزه و جالب تلقی نکنید. او باید بداند که در محیط زندگی‌اش، این کار، عملی ناپسند و قبیح به حساب می‌آید.

چنانچه کودک کسی را گاز گرفت:
- کودک یا فردی را که گاز گرفته شده آرام کنید و از او دلجویی نمایید.

- عواقب کارش را برایش توضیح دهید بعنوان مثال بگویید «دوستت را گریه انداختی؛ چون تو، او را گاز گرفتی او هم گریه کرد و به او آسیب رسانده‌ای.»

- رفع کردن تنشهایی که ممکن است باعث گاز گرفتن کودک گردد. استرس‌هایی مانند تحریک بیش از حد در شلوغی و مهمانی ها، سروصدا، گرسنه شدن کودک، خسته شدن کودک، خواب‌آلودگی، نبودن اسباب‌بازی، بی‌توجهی یا توجه زیاد به کودک، می‌تواند او را در این حالت قرار دهد.

- با توجه به سن کودک، برای مدت زمانی، او را از جمع دور کنید، در یک جای خلوت، دور از هرگونه عامل خطر یا محرک قرار دهید و به وی بگویید که در صورت تکرار گاز گرفتن، این کار را برای وی تکرار می‌کنیم. احساسات کودک را در این مواقع شناخته و برای او توضیح دهید که میتوان خشم را بگونه ای دیگر نیز بروز داد.

- سرعت عمل به خرج دهید اما آرامش خود را در مقابله با کودک حفظ کنید و دست کودک را گرفته و او را به مکان دیگری ببرید. اما هیچوقت برای تلافی، او را گاز نگیرید. با لحنی قاطع به کودک خود بگویید «گاز نگیر. گاز گرفتن دیگران را ناراحت می کند و به آنها آسیب می‌رساند و من به تو اجازه نمی‌دهم گاز بگیری و به کسی آسیب برسانی.»

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.