۷۱۴۵۸
۲۱۲۰
۲۱۲۰

حسادت کودک به فرزند دوم، فکرشم نمی‌کردم

اغلب فرزندان اول حالت های حسادت را هنگام تولد فرزند جدید نشان می دهند، زیرا این تولد او را از محبت انحصاری دیگران محروم می‌کند.

پرسش: برادرم دو تا فرزند پسر داره که یکی 4 ساله و یکی تازه به دنیا آمده حدود ۲۰ روز. وقتی همه به نوزاد توجه می کنند داداشش حسودی می کنه مثلا می‌ره سرشو فشار می ده و پدرش سعی می کنه اون رو به پارک ببره و حدالامکان عصبانی نشه ولی این بچه 4 ساله خیلی اذیت می کنه. شما راهنمایی فرمایید چیکار بکنیم؟

پاسخ: این موضوع کاملا طبیعی است. اغلب فرزندان اول حالت های حسادت را هنگام تولد فرزند جدید نشان می دهند، زیرا این تولد او را از محبت انحصاری دیگران محروم می‌کند. برای حل این مشکل بایست زمان لازم برای کودک اول گذاشته شود. با توجه به اینکه کودک 4 ساله پسر است، قاعدتا نقش پدر پررنگ تر خواهد بود. مادر نیز باید برنامه ریزی داشته باشد تا وقت لازم را برای بازی با کودک اول داشته باشد. نباید کودک اول حس جدایی از مادر را پیدا کند.

تا می توانید به کودک بزرگتر ارزش داده و او را مشغول نمایید،تولد نوزاد جدید علی رغم مشکلاتی که به همراه دارد فرصتی برای افزایش مسئولیت پذیری و افزایش مهارت های کودک بزرگتر می شود، در حد توانایی کودک به او مسئولیت بدهید، در نگهداری شیرخوار جدید از والدین بخواهید تا کودک را با خودشان همراه سازند برخی از کارهای ساده را درقالب بازی به کودک بسپارند. برای مشارکت او در کارها و بازی ها با ملایمت و خوش رویی کودک را تشویق کنند.

توصیه می شود به دلیل مشغله مادر کودک بزرگتر نباید توسط اقوام به خانه آن ها برده شود. این جدایی حس بسیار منفی در کودک ایجاد می کند. اگر قرار هست کمکی شود باید توسط اقوام در همان خانه فرصتی برای مادر فراهم شود تا زمان بیشتری با کودک بزرگترش باشد.

توانمندی کودک بزرگتر را در قیاس با فرزند کوچکتر برایش بیان کنید تا بداند چرا بایست رسیدگی بیشتری به کودک کوچکتر نمود و از نوزدای او به همراه عکس و فیلمهای گذشته کمک بگیرید تا ارتباط بهتری با موضوع برقرار نماید. جشن تولد برادرشدن برایش بگیرید و این واقعه را برایش جذابتر تلقی نمایید.


منبع: تبیان

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.