۷۴۴۳۸
۲۲۶۱۷
۲۲۶۱۷

ندادن قطره آهن به کودک، چه عوارضی دارد؟

ندادن قطره آهن چه ضررهایی برای بچه خواهد داشت؟

پرسش: ندادن قطره آهن چه ضررهایی برای بچه خواهد داشت؟

پاسخ: آهن یکی از مواد ضروری برای رشد و نمو مناسب کودکان است و کمبود ان می ‌تواند تاثیراتی منفی بر روند رشد ان ها بگذارد. بنابراین والدین باید دقت داشته باشند که رژیم غذایی فرزندشان حاوی مقدار کافی اهن باشد، در غیر این صورت کودک ممکن است دچار مشکلی به نام "فقر اهن" شده و کم ‌خونی فقر آهن را نیز تجربه کند.

کمبود این ماده در بدن موجب خستگی، مشکلات تنفس، کاهش فعالیت بدنی و بروز مشکلاتی در یادگیری کودکان می ‌شود که می ‌تواند عواقب زیادی داشته باشد.

نوزاد تا حدود شش ماهگی، از ذخیره‌های آهن موجود در بدن خود استفاده می ‌کند اما بعد از ان باید برنامه غذایی او طوری تنظیم شود که مواد حاوی اهن در ان گنجانده شود.

میزان آهن موجود در شیر مادر کم است، با این وجود به دلیل این که جذب اهن شیر مادر بسیار خوب است، شیرخوار تا حدود چهار یا شش ماهگی نیاز به تجویز اهن ندارد و به ‌ندرت در قبل از شش ماهگی نیاز به تجویز اهن پیدا می‌ کند، اما به دلیل این که به تدریج میزان هموگلوبین خون شیرخوار کم می ‌شود لازم است بعد از چهار یا شش ماهگی از قطره اهن استفاده شود.

کمبود این ماده را می ‌توان یک مشکل بزرگ برای کودکان دانست. کمبود اهن می ‌تواند در رشد و نمو مغز کودکان و کاهش ضریب هوشی ان ها اختلال ایجاد کند و همچنین منجر به کم‌ خونی و در نتیجه باعث تحلیل توانایی و نیروی کودکان شود.

در شیر‌خواران در صورت سلامت مادر، میزان اهن موجود در شیرمادر برای چهار تا شش ماه اول زندگی نوزاد کافی است ولی در مورد نوزادانی که با وزن کم متولد می ‌شوند ذخایر اهن کم است و باید بعد از سه ماهگی اهن اضافی به صورت قطره خوراکی به‌ ان ها خورانده شود.

کمبود اهن می ‌تواند توانایی کودک را در انجام کارها مختل کند. با این حال اغلب علائم و نشانه ‌های کمبود اهن در کودکان تا زمانی که کم ‌خونی فقر اهن رخ ندهد، بروز نمی‌ کنند.
خستگی و ضعف، رنگ پریدگی چهره، بی‌ اشتهایی ، تنگی نفس،‌ تحریک ‌پذیری، افزایش احتمال عفونت، ضربان قلب نامنظم، مشکلات رفتاری و اشتیاق به خوردن مواد غیرخوراکی مانند یخ یا خاک از جمله علائم کم ‌خونی فقر آهن هستند.

کمبود آهن می ‌تواند در رشد و نمو مغز کودکان و کاهش ضریب هوشی آن ها اختلال ایجاد کند و همچنین منجر به کم‌ خونی و در نتیجه باعث تحلیل توانایی و نیروی کودکان شود. کودکان مبتلا به کم ‌خونی یادگیری کمتری دارند و ضریب هوشی این کودکان 10 درجه کمتر از حد طبیعی براورد شده است.

در نهایت به خاطر داشته باشید که کمبود اهن در کودکان قابل پیشگیری است، فقط باید به ان توجه داشت
منبع: تبیان

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.