۹۰۹۲۸
۲۰۱۲۷
۲۰۱۲۷

عصب کشی دندان شیری اطفال، خوب است یا بد؟

مواردی که پوسیدگی از حد مینا فراتر رود وارد عاج می‌شود که پس از گسترش، بیشتر عصب دندان را درگیر می‌کند و در این موارد عصب‌کشی (پالپوتومی یا پالپکتومی) لازم است.

حتما برای‌تان پیش آمده که بعد از مراجعه به دندانپزشکی دکتر به شما بگوید که دندان‌تان نیاز به عصب‎کشی دارد و بعد از آن نیز باید از روکش دندان استفاده کنید. هر چند شما کمی ناراحت می‌شوید که چرا بیشتر مراقب سلامتی دهان و دندان‌تان نبوده‌اید ولی در عین حال خوشحال می‌شوید از اینکه راهی وجود دارد تا دندان شما دوباره از نظر سلامتی و نیز شکل ظاهری به صورت سابقش بازگردد. اما برای دندان‌های شیری کودکان نیز ممکن است چنین مشکلی به وجود آید؟ یعنی دندان‌های شیری کودکان نیز عصب دارند و برای آن‌ها نیز از روکش استفاده می‌شود؟ اصلا دلیلی وجود دارد که شما را متقاعد کند تا برای دندان شیری کودک‌تان از عصب‌کشی و بعد از آن از روکش استفاده کنید؟

دکتر پریسا مهراشتیاق، دندانپزشک کودک و نوجوان در مورد ساختار دندان‌های شیری گفت: بله؛ دندان شیری هم مانند دندان دائمی دارای تاج و ریشه است و شامل مینا، عاج و پالپ(عصب) است. بنابراین روکش مخصوص دندان شیری نیز وجود دارد که به نام SSC معروف است.

این دندانپزشک کودک و نوجوان درباره موارد عصب‌کشی و روکش گذاشتن برای دندان‌های شیری توضیح داد: در مواردی که پوسیدگی از حد مینا فراتر رود وارد عاج می‌شود که پس از گسترش، بیشتر عصب دندان را درگیر می‌کند و در این موارد عصب‌کشی (پالپوتومی یا پالپکتومی) لازم است. اگر تاج دندان به اندازه‌ای تخریب شده باشد که مواد پرکردنی دندان فضای لازم را برای قرار گرفتن نداشته باشند از روکش دندان شیری استفاده می‌شود.

دکتر پریسا مهراشتیاق، دندانپزشک کودک و نوجوان درباره لزوم استفاده از روکش دندان شیری تاکید داد: زمانی که بافت تاجی زیادی در اثر پوسیدگی از دست رفته است تنها راه حفظ و نگهداری دندان استفاده از روکش است و اگر این امکان برای ما وجود نداشت خیلی اوقات مجبور به کشیدن دندان می‌شدیم. از مادران عزیز می‌خواهم در صورتی که پزشک صلاح دید که از روکش در درمان دندان استفاده کند، با او مخالفت نکنند، چون وقتی بافت تاجی زیادی از دندان در اثر پوسیدگی از بین رفته است نمی توان دندان را به صورت ایده‌آل پر کرد و در صورتی که روکش نشود بعد از گذشت زمان کمی مجبور به کشیدن دندان می‌شویم و در واقع در این موارد روکش تنها راه نجات و نگهداری دندان است.

دکتر مهراشتیاق ویژگی‌های روکش دندان شیری را این طور ترسیم کرد: سیستم کار و شکل ظاهری روکش SSC با روکش دندان دائمی کاملاً متفاوت است. روکش دندان شیری به رنگ فلزی و از جنس استینلس استیل است و نیاز به قالب‌گیری و کار لابراتواری ندارد و یک جلسه ای قابل انجام است. زیرا این روکش‌ها از پیش ساخته شده و آماده‌اند و دندان طبق ساختار آن‌ها آماده می‌شود.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.