۹۹۵۳۵
۶۵۹۴
۶۵۹۴

نکات مسافرت با کودک، لطفا بخوانید

خرت و پرت‎های به درد نخور را از فهرست‎ تان حذف کنید و به جایش برای خودتان و کودک ‎تان لباس‎ های اضافی ببرید.

سفر با نوزاد تازه متولد تا کودک ۸ ماهه
ممکن است در ماه‌های اول بخواهید تا جایی که می‎شود در خانه بمانید. تا 3 ماهگی این فکر عاقلانه است چون نوزاد تا 3 ماهگی نیاز به توجه بدون وقفه و تغذیه مداوم و عوض کردن پوشک دارد اما کودک 3 ماهه و بیشتر را می‎شود از خانه دور کرد چون معمولا برنامه زندگی او روی روال عادی‎اش افتاده.
تا وقتی کودک‎تان دچار کولیک است، بی‎خیال سفر شوید. با این کار خودتان، کودک‎تان و همسفران‎تان را نجات داده‎اید!
کلاه گرم نخی و کلاه آفتابگیر برای نوزادتان داشته باشید.
هنگام بلند شدن هواپیما از زمین به نوزاد از سینه شیر بدهید یا با شیشه آب یا شیر بدهید یا پستانکش را در دهانش بگذارید. با این کار مانع گوش درد او می‎شوید.
برای این‌که دست‎های‌تان در سفر آزاد باشد، همراه‎تان آغوشی ببرید.

سفر با نوپای 8 ماهه تا 18 ماهه
کودک بزرگ‎تر از ۸ ماه، مکان آشنا و غریبه را می‎شناسد و ممکن است در مقابل چهره‎های ناآشنا یا مکان‎های جدید بازخورد منفی داشته باشد. به همین دلیل باید مواظب باشید برنامه زندگی او خیلی تغییر نکند و خسته نشود.
اگر از تمیزی جایی که می‎روید مطمئن نیستید، تعداد زیادی پلاستیک بزرگ و ملحفه ببرید تا بتوانید روی همه چیز پهن کنید.
برای کودک غذای وعده‎های طول سفر را ببرید و بقیه وعده‎ها را در مقصد آماده کنید. اگر فکر می‎کنید ممکن است مواد اولیه غذاهای او در آن محل موجود نباشد، آن مواد را به‌صورت یخ زده با خودتان ببرید.
یک پیشبند خیلی بزرگ که آستین داشته باشد و از پشت هم با بند بسته شود، کار شما را برای شستن لباس‎های کودک بعد از هر وعده غذا کمتر می‎کند.

سفر با کودک یک سال و نیم تا 3 ساله
کودکی با سنی بیشتر از یک سال و نیم، می‎تواند از شگفتی‎های مکان جدید لذت ببرد اما حتی ددری‌ترین بچه‎ها هم ممکن است در مقابل مردمان ناشناخته و فضاهای عجیب دچار استرس شوند. برای این‌که نگران کودک‎تان را تا حد امکان کاهش دهید، تا جایی که می‎شود کنار او باشید و در طول سفر وقت‎تان را با او بگذرانید. کاری کنید که مجبور نباشید دعوایش کنید یا به او «نه» بگویید.

برایش سرگرمی‎های سالم ایجاد کنید و اگر به چیزی (مثل پتو یا عروسک یا ماشین خاص) وابستگی عاطفی دارد، حتما آن را با خودتان ببرید.
قبل از سفر مطمئن شوید که جایی که می‎روید (هتل، ویلا یا خانه دوست و آشنا) برای کودک شما ایمن است. خانه‎های ساحلی، هتل‎های میان راهی و خانه‎های مجلل و پر از مجسمه و چیزهای شکستنی اصلا مناسب شما نیستند.
غذاهای انگشتی را فراموش نکنید. اسنک‎های سالم خانگی، تکه‎های میوه پوست کنده، ساقه‎های کوچک کاهو و کرفس، چوب شور، آبمیوه و شیرهای فرادما و آجیل سر کودک‎تان را گرم می‎کنند.

سفر با کودک ۳ ساله و بزرگ‎تر
حالا دیگر کودک شما یک عضو فعال خانواده است. او برای خودش سلیقه دارد و می‎خواهد در مورد جزئیات سفر بداند و نظر بدهد. بهتر است موقع برنامه‎ریزی برای سفر او را هم شریک تصمیمات خود کنید و در مواردی که تصمیم تنها به سلیقه مربوط است، از او نظر بخواهید. قرار نیست او تصمیم بگیرد با کدام شرکت هوایی پرواز کنید، او می‎تواند انتخاب کند که امروز به بازار بروید یا فردا!
کودک شما حالا می‎تواند در بازی‎های گروهی شرکت داشته باشد، پس برای طول سفر طولانی در ماشین یا قطار به فکر سرگرمی‎های سالم باشید.
کودکان در این سن از بودن در کنار هم‎سالان‎شان لذت می‎برند. برای همراهی در سفر به فکر خانواده‎هایی باشید که بچه هم سن و سال شما دارند.
همراه کودک خود حتما یک کارت با اطلاعات شناسایی او داشته باشید. روی این کارت نام، نام خانوادگی و شماره‎ای از خودتان را بنویسید و کارت را در جیب لباس او بگذارید.
خوردنی‎های سالم و خوشمزه را فراموش نکنید.
اگر کودک‌تان دوست دارد، برای او یک ساک جداگانه ببندید و یک کوله‎پشتی بیاورید تا وسایلش را خودش حمل کند.
اگر کودک‎تان از توالت فرنگی استفاده می‎کند، تبدیل نشیمن‎گاه توالت را با خودتان ببرید، تا بتواند بدون نگرانی به دستشویی برود.

اگر با ماشین سفر می‎کنید
وقفه‎های بین رانندگی اگرچه سفر را طولانی می‎کند اما خستگی آن را کمتر می‎کند. به‌خصوص اگر کودک همراه‎تان دارید، هر جا که آب، گله گاو یا گوسفند، سایه درخت یا مسجد دیدید، بایستید و خستگی در کنید.
هرگز کودک را در صندلی جلوی ماشین ننشانید. برای کودکان زیر 3 سال صندلی ماشین بهترین گزینه است.
اگر صندلی که روی آن کودک یا خانم باردار می‎نشیند یا صندلی ماشین یا کریر نصب شده و دارای کیسه هواست، آن را غیرفعال کنید. کیسه هوا ممکن است منجر به خفگی کودک شود.
یک آفتابگیر کوچک توری برای پنجره کنار کودک‎تان همراه داشته باشید.
موسیقی شاد کودکانه برای کودک در ماشین بگذارید.
فقط به اندازه غذای طول سفر برای کودک غذا ببرید.

اگر می‎خواهید در هتل بمانید
از قبل بپرسید که صبحانه هتل چیست. اگر چیزی مناسب کودک شما وجود ندارد، به فکر تهیه صبحانه از بیرون باشید.
برای ناهار و شام از قبل برنامه بریزید. ممکن است غذاهای هتل چندان مناسب شما و کودک‎تان نباشد.
هتل‎هایی با ستاره‎هایی کمتر از چهارتا، ملحفه‎های خود را هر بار ضدعفونی نمی‎کنند و دستشویی‎های استریل ندارند. اگر نوزاد یا نوپا دارید یا کودک‎تان نسبت به آلودگی حساس است، یا سراغ هتل چهارستاره و پنج ستاره بروید یا همراه خودتان ملحفه تمیز و مواد ضد‌عفونی‌کننده داشته باشید.
اگر کوچولو شما چهار دست و پا می‎رود یا می‎خزد و کف اتاق هتل با کفش تردد می‎شود، باید کف آن را بپوشانید. یک زیراندازه پلاستیک تمیز بیندازید و روی آن را با ملحفه یا پتوی تمیز بپوشانید.

اگر به ساحل سفر می‎کنید
به خاطر این‌که سفرتان به یک خاطره تلخ تبدیل نشود، به جز در خطوط ساحلی که دارای غریق نجات است، شنا نکنید. حتی برای شن‎بازی هم به این مناطق بروید تا از سلامت کودک‎تان مطمئن شوید.
مواظب آفتاب داغ باشید. خانم‎های باردار مستعد ایجاد لک روی پوست هستند و پوست کودکان نیز خیلی حساس است. - حتما از کرم ضد‌آفتاب و کلاه‎های آفتابگیر و لباس‎های پوشیده استفاده کنید.
مواظب بیماری‌های پوستی باشید. در هر آب کثیفی تن به آب ندهید و مواظب باشید کودک‎تان از آب دریا یا رودخانه ننوشد.
پاک کردن شن و ماسه از روی لباس بچه‌ها خیلی سخت است. بهتر است برای شن بازی بچه‎ها لباس‎های به درد نخوری را همراه‎تان ببرید تا بتوانید در پایان سفر آن‎ها را دور بیندازید و با خیال راحت برگردید.

توصیه‌هایی برای این‌که به‎ شما خوش بگذرد!
برای این‌که سفر به‌خودتان و بچه‎های‌تان بیشتر خوش بگذرد، لازم نیست یک جای خیلی خفن یا یک هتل خیلی گران بروید. کافی است چند تا ایده عالی داشته باشید.

از قبل برنامه داشته باشید
قبل از سفر بدانید که دارید کجا می‎روید و آنجا چه چیزهای دیدنی وجود دارد. چند کتاب بخوانید تا بتوانید بدون راهنمای تور هم، تاریخ و اطلاعاتی در مورد جاهای دیدنی برای بچه‎های‌تان تعریف کنید. جاهای دیدنی را بر حسب زمان لازم بین روزهای سفر تنظیم کنید و بدانید که برنامه هر روزتان چیست.

انعطاف‌پذیر باشید
به‌نظر برخلاف اصل بالایی به‌نظر می‎آید اما هر دوی‌شان لازم است. درست است که باید برنامه دقیقی داشته باشید اما لازم است کمی هم انعطاف نشان دهید تا اگر خودتان یا کودک‎تان از یکی از بخش‎ها خوشش نیامد یا تفریح جدیدی به ذهن‎تان رسید، بتوانید برنامه جدیدی بچینید.

از کمک دیگران استفاده کنید
از این‌که از کسی کمک بخواهید، خجالت نکشید. از همراهان‎تان بخواهید کمی با کودک شما بازی کنند یا او را بغل کنند. کمی استراحت کنید و کودک‎تان را به مادر یا برادرتان بسپارید و بعد دوباره با انرژی دنبال کودک‎تان بدوید!

هوشمندانه ساک بچینید
خرت و پرت‎های به درد نخور را از فهرست‎تان حذف کنید و به جایش برای خودتان و کودک‎تان لباس‎های اضافی ببرید. بی‎خیال سشوار سفری و کفش اضافی شوید و مطمئن شوید که دو برابر اندازه لازم پوشک برداشته‎اید تا وسط سفر بیچاره نشوید.

فهرست خوردنی‎های سالم
فهرستی از خوراکی‎های خوشمزه و سالم در همین صفحات آمده. حتما تعدادی از آن‎ها را همراه داشته باشید تا هم نگران مسموم شدن بچه‎های‌تان نباشید و هم سرشان (و فک‎شان) را گرم کنید.

آجیل مثل گردو، پسته، فندق، بادام، توت خشک، موز.
بیسکویت‎های کوچک یا چوب شور. می‎توانید کورن‌فلکس را به‌صورت خشک به او بدهید که هم مقوی است و هم ترد.
میوه‎های راحت برای خوردن مثل نارنگی، موز، خیار، انگور.
میوه‎های پوست کنده و تکه‌تکه شده مثل سیب، هویج و پرتقال که قبلا آن را آماده کرده‎اید و در ظرف گذاشته‎اید.
ساقه‎های کوچک کاهو و کرفس
نوشیدنی‎های فرادما مثل آبمیوه، شیر و محصولات شیری (شیرکاکائو، شیرموز و...)
کشک خشک که زیاد هم شور نباشد یا قره‌قروت طبیعی و سالم (هر 2 سرشار از کلسیم‎اند)

این نکته‎ها را فراموش نکنید
در مورد مقصد سفر و شهرهای مسیر به‌خوبی تحقیق کنید. مطمئن شوید، در آن مناطق بیماری خاصی شایع نیست.
مواظب حیوانات میان راهی باشید. به جز احتمال ابتلا به بیماری‎های دام و حیوانات، کک‎های روی تن این حیوانات هم می‎تواند کل سفر را به یک تعطیلات خارش‎ناک برای‌تان تبدیل کند.
اگر به کودک‎تان شیر خشک می‎دهید، قبل از سفر مقدار هر وعده شیر او را پیمانه کنید و در ظرف‎های کوچک یا در شیشه‌ای او بریزید. این طوری مجبور نیستید در پیچ‎ها و دست‎اندازهای جاده شیر را پیمانه کنید.
به جای کیف دستی یا ساک معمولی، یک کوله پشتی ببرید تا راحت‎تر بتوانید کودک‎تان را بغل بگیرید.

فهرست بازی‎هایی برای سفر
کودکان همیشه عاشق اسباب بازی‎های جدید هستند. اسباب‎بازی‎های قدیمی کمتر می‎توانند کودک شما را سرگرم کنند. می‎توانید یک اسباب بازی را که خیلی دوست دارد بخرید و برای سفر کنار بگذارید تا او را مدت‎ها در ماشین و قطار سرگرم کند. کودکان بزرگ‎تر از ۱۸ ماه به چیزی بیشتر از شیر و مامان برای سرگرم شدن نیاز دارند! اگر با ماشین یا قطار سفر می‎کنید و طول مسیر سفرتان زیاد است، باید تعدادی شعبده در کیف‎تان داشته باشید تا سرشان را گرم کنید. این‎جا چند سرگرمی معرفی کرده‎ایم که حتما برای‌تان مفید است. می‎توانید خودتان از صندلی جلو با کودک‎تان در صندلی عقب بازی کنید یا این‌که بازی را به ۲ یا ۳ بچه شلوغ آن پشت بسپارید! مواظب باشید، راننده خیلی درگیر بازی نشود که عواقب بدی دارد.

ماژیک وایت‎برد همراه داشته باشید تا بچه‎ها روی شیشه ماشین نقاشی کنند.
نوار قصه بگذارید و همراه با بچه‎ها به قصه گوش دهید و در مورد آن با هم حرف بزنید.
موسیقی و شعرهای کودکانه‎ای را که کودکان‎تان حفظند، بگذارید و همه با هم بخوانید.
حباب‎ساز ببرید و ماشین یا کوپه قطار را پر از حباب کنید.
ماشین‎های مسیر را بشمارید، سفیدها را یکی و سیاه‎ها را یکی دیگر بشمارید. برنده کسی است که ماشین بیشتری شمرده باشد. این بازی را می‎شود با درخت‎ها، تیرهای چراغ برق، کامیون‎ها، گاوها یا سگ‎های کنار جاده و هر چیز دیگری هم انجام داد.
پانتومیم بازی کنید و حدس بزنید.
عروسک‎های انگشتی ببرید و از صندلی جلو برای‌شان نمایش اجرا کنید.
خمیر بازی داشته باشید و شکل‎های مختلف درست کنید.
۲۰ سوالی و اسم و فامیل بازی کنید.

جعبه کمک‎های اولیه برای مادر و کودک
در هر سنی که کودک‎تان باشد، یک جعبه کمک‎های اولیه را باید همراه داشته باشید. این چیزها را در جعبه بگذارید. به همراه این وسایل اسم، فامیل، آدرس و تلفن خودتان، کودک و تعدادی از دوستان و بستگان را که درصورت مشکل بتوانند با آن‎ها تماس بگیرند در جعبه بگذارید. اگر خودتان یا کودک‎تان داروی خاصی مصرف می‎کنید، آن را فراموش نکنید.
استامینوفن (شربت و شیاف)
تب سنج
فین‎گیر
گاز و باند
بتادین
کرم ضدعفونی کننده
صابون مایع
چسب زخم
کرم ضد‌آفتاب
کرم مرطوب‌کننده
پماد سوختگی
پماد ویتامین AD


منبع: شهرزاد

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.