۱۰۶۲۰۷
۲ نظر
۵۲۰۵۱۷
۲ نظر
۵۲۰۵۱۷

درمان یبوست بارداری، سه راه حل ساده

کم خونی در دوران بارداری زنان هم ممکن است باعث سفت شدن مدفوع و به وجود آمدن یبوست گردد.

با شروع زندگی یک عضو جدید در داخل رحم زنان، تغییرات زیادی در بدن آن ها صورت می گیرد که اکثر این تغییرات به دلیل بی تجربگی مادران باردار جوان، برای آن ها سخت و طاقت فرسا خواهد بود،یکی از این موارد یبوست در بارداری است. در واقع، هر مادر بارداری در این مرحله زیبا از زندگی خود ممکن است بیشتر از همیشه خستگی را تجربه کند. ولی شما می توانید با انجام برخی کارهای ساده و استفاده از تجربیات بزرگان و اطرافیان از تمام ثانیه های این دوران لذت ببرید.
یبوست یکی از عوارض شایع بارداری است که اغلب زنان باردار به آن دچار می‌شوند. یبوست معمولاً اتفاقی جدی نیست اما گاهی می‌تواند علامت مشکل دیگری باشد. اگر یبوست شدید دارید که با درد شکمی همراه است یا به دنبال آن دچار اسهال یا لخته و دفع خون هستید، لازم است با پزشکتان تماس بگیرید.
با این وجود، نیازی به نگرانی نیست چرا که این اولین بار نیست که یک خانم باردار تجربه می کند و برای آن راهکارهایی نیز وجود دارد.
درست است که گفته می شود در دوران حاملگی یک زن، طیف وسیعی از علائم و نشانه های نه چندان مطلوب در بدن او ظاهر خواهد شد، اما هر زن باردار آگاهی قادر خواهد بود تا با دقت کردن در تغذیه روزانه خود و مراقبت بیشتر از سلامت فرزند داخل رحمش، این دوره سخت را برای خود و همسرش لذت بخش و فراموش نشدنی کند و در نهایت، هم فرزندی سالم و قوی به دنیا بیاورد.
در میان همه نگرانی ها و استرس های رایج دوران بارداری، یبوست بارداری یکی از مشکلات شایع این دوره محسوب می شود. در ادامه این مقاله، شما را با مشکل یبوست در بارداری آشنا کرده و آنچه را که شما باید برای درمان و از بین بردن نشانه های معمول یبوست در بارداری خود انجام دهید، برای شما بازگو خواهیم نمود.
درمان یبوست بارداری، سه راه حل ساده
چرا یبوست در بارداری رخ می دهد؟
به یاد داشته باشید که نامنظم شدن حرکات روده که به ندرت در بدن زنان معمولی اتفاق می افتد، عامل اصلی به وجود آورنده مشکل یبوست در بارداری خواهد بود، همانطور که می دانید در حالت عادی، عوامل زیادی مانند رژیم غذایی روزانه، عوارض جانبی داروها، مسمومیت با فلزات سنگین، کم کاری غده تیروئید و اختلالات هورمونی می توانند به وجود آورنده مشکل یبوست در بارداری باشند، با این حال، تجربه کردن مشکل یبوست در بارداری توسط زنان حامله با بروز یبوست در بدن افراد معمولی کاملا متفاوت است.
به عنوان یک خانم یادتان باشد که اکثر زنان باردار ممکن است در دوران بارداری خود از مشکل یبوست ناشی از بارداری رنج ببرند. در واقع، ایجاد شدن تغییرات هورمونی در دوران بارداری خانم ها، دستگاه گوارش زنان باردار را تنبل کرده و در نتیجه، باعث کم شدن دفعات اجابت مزاج در بدن آن ها خواهد شد، که در حالت کلی، با پیشرفت این روند، مشکل یبوست در بارداری در بدن این افراد به وجود خواهد آمد. علاوه بر این زمانی که جنین در داخل رحم مادر باردار خود رشد می کند، ممکن است فشار وارده بر ناحیه لگن مادرش را افزایش دهد که این حالت هم به نوبه خود منجر به بروز مشکل یبوست در بدن آن ها خواهد شد.
با شروع دوران بارداری در بدن زنان هر زنی ممکن است مصرف برخی مواد غذایی را که باعث سخت شدن اجابت مزاج در بدن او می شود، را بیشتر از قبل در برنامه روزانه خود قرار دهد که همین عامل به تنهایی می تواند حالت یبوست شدیدی را در بدن یک زن باردار به وجود آورد. همچنین، بروز کم خونی در دوران بارداری زنان هم ممکن است باعث سفت شدن مدفوع و به وجود آمدن یبوست در بارداری گردد.
به عنوان یک خانم باردار جوان و کم تجربه این نکته مهم را هم به خاطر بسپارید که مصرف مکمل های آهن برای مبارزه با کم خونی در دوران بارداری زنان و یا استفاده از سایر داروهای مخصوص دوران بارداری که توسط دکتر متخصص زنان و زایمان برای زن حامله تجویز می شود، هم ممکن است حرکات روده در بدن آن ها نامناسب کرده و منجر به بروز مشکل یبوست در بدن این مادران شود.
در بیشتر موارد، ممکن است زن حامله به دلیل بزرگ شدن اندازه شکم خود، ورزش کردن منظم خود را کنار بگذارد و یا در برخی شرایط، هم ممکن است دکتر متخصص زنان و زایمان به مادر باردار، استراحت کردن مطلق در بستر را توصیه نماید. در چنین مواقعی، امکان دارد که کنار گذاشتن ورزش و نداشتن تحرک در مادر باردار باعث ایجاد مشکل یبوست در بارداری گردد.

علائم بروز یبوست در بارداری
از آن جایی که با آغاز دوران بارداری تغییرات زیادی در بدن هر زنی رخ می دهد، ممکن است پیدا کردن علت آن ها و پیگیری آنچه که در بدن این زنان روی می دهد، برای مادر باردار و دکتر معالج او کمی مشکل باشد.
به همین دلیل ما در ادامه این مقاله شما را با برخی از علائم یبوست در بارداری که ممکن است شناسایی و مقابله با این مشکل، به مادر باردار و دکتر معالج او کمک کند آشنا خواهیم کرد که مهم ترین این علائم عبارتند از:
- هر حرکت روده و دفع مزاج 1 الی 2 روز فاصله پیش آید، آگاه باشید که دچار یبوست بارداری شده اید.
- به خاطر داشته باشید که اگر مدفوع شما در دوران بارداری آنقدر سفت و سخت شده باشد که با دشواری از روده هایتان عبور کند، احتمال دارد که دچار یبوست در بارداری شده باشید.
- همچنین، زن باردار مبتلا به مشکل یبوست، درد زیادی را در ناحیه شکم خود در حال عبور مدفوع با زور تجربه خواهد کرد.
- فرد مبتلا به یبوست در بارداری، با دفع کم مدفوع باز احساس نفخ "کاملی" را در بدنش احساس خواهد کرد.
- در نهایت، یادتان باشد که اگر مدفوع زن بارداری طوری سفت و سخت شود که حتی با خروج از روده ها باعث خونریزی کردن ناحیه رکتوم او شود، حتما دچار یبوست در بارداری شده است.

چگونه می توان مشکل یبوست در بارداری را از بین برد؟
حالا که شما به عنوان یک زن حامله با علائم اولیه بروز یبوست در بارداری آشنا شدید، می توانیم نگاهی هم به برخی از راه حل-های این مشکل بیاندازیم. در ادامه مقاله، برخی از بهترین روش ها و داروهای خانگی درمان یبوست زنان در دوران بارداری بیان شده است، که مهم ترین آن ها عبارتند از:
1. ورزش کردن منظم مادر برای جلوگیری از یبوست در بارداری :
از آن جایی که زنان باردار اغلب تمایلی به ورزش کردن ندارند، به همین علت این نوع فعالیت ها را نادیده می گیرند که این طرز تفکر ممکن است علت شایع بروز مشکل یبوست در بارداری تعداد قابل توجهی از زنان حامله باشد. همانطور که می دانید ورزش کردن به عنوان یک عامل مهم و شناخته شده در تحریک روده های انسان به حساب می آید. به همین دلیل، زنان بارداری باید برای حفظ سلامت وضعیت دستگاه گوارش خود سعی کنند تا ورزش های سبکی را انجام داده و یا حداقل در طول روز، مسافتی را پیاده روی نمایند.
برای ورزش کردن در دوران بارداری، عاقلانه ترین کار این است که از راهنمایی ها و تجربیات یک مربی باسابقه کمک بگیرید. به همین علت، ثبت نام کردن در کلاس های ورزش دوران بارداری یک راه خوب برای فعال نگه داشتن روده ها و سالم ماندن بدن زنان باردار محسوب می شود. در نتیجه، همین تحرک و فعالیت روزانه می تواند از بروز مشکل یبوست در بارداری جلوگیری کند. اگر برای شما به عنوان یک خانم باردار مقدور نیست که در این کلاس های ورزش دوران بارداری شرکت کنید، می توانید یک نقطه از خانه خود را برای انجام حرکات ورزشی بارداری اختصاص دهید و یا در طول روز فقط یک پیاده روی کوتاه در پارک و یا حتی محیط نزدیک خانه خود داشته باشید.
درمان یبوست بارداری، سه راه حل ساده

2. رژیم غذایی مناسب برای جلوگیری از یبوست در بارداری:
همانطور که می دانید رژیم غذایی که یک فرد در طول روز استفاده می کند، مهم ترین نقش را در تعیین سلامت دستگاه گوارش او ایفا می کند. در دوران بارداری نیز زن حامله باید مطمئن شود که رژیم غذایی روزانه او سلامت خود بدن و فرزند متولد نشده او را تضمین نموده و قادر خواهد بود تا با مشکل یبوست به وجود آمده در بدنش در این دوره حساس مبارزه کند.
به عنوان یک خانم باردار جوان و کم تجربه به یاد داشته باشید که به دو دلیل عمده، مصرف میوه ها و سبزیجات تازه و خام بهترین مواد غذایی برای مقابله با مشکل یبوست در بارداری یک زن محسوب می شوند. دلیل اول این که سبزیجات و میوه های تازه منبع خوبی از فیبر بوده و به دفع راحت مدفوع کمک می کنند. در نتیجه، مصرف منظم سبزیجات و میوه های تازه می تواند یبوست به وجود آمده در بدن فرد باردار را از بین ببرد. دلیل دوم این است که اگر سبزیجات و میوه ها پخته نشوند (اما همیشه قبل از خورده شدن باید آن ها را با آب بشویید!)، مصرف آنها می تواند دوز خوبی از ویتامین ها و مواد معدنی را برای رفع نیاز مادر و جنین درون رحم او به بدن زن حامله برساند! در ادامه این مقاله، چند نوع از مواد غذایی که شما به عنوان یک زن حامله می توانید با افزودن به رژیم غذایی روزانه خود، مطمئن شوید که اجابت مزاجتان به صورت طبیعی صورت می گیرد، بیان شده است.
- مواد غذایی کمک کنده به درمان یبوست در بارداری:
- میوه های خام مانند موز، انگور فرنگی سیاه، نارنگی، گریپ فروت و پرتقال.
- میوه های خشک مثل برگه زردآلو و آلو.
- سبزیجات فیبردار مانند هویج، کلم، اسفناج، شاهی، کرفس و کنگر فرنگی.
- غلات سبوس دار کامل مانند حبوبات، لوبیا و عدس.
3. نوشیدن مقدار زیادی آب برای درمان یبوست در بارداری:
همانطور که می دانید هیدراته نگه داشتن بدن انسان می تواند راه حل دیگری برای رفع مشکل یبوست در بارداری باشد. در واقع، تعداد قابل توجهی از زنان بارداری که از مشکل یبوست در بدن خود رنج می برند، به احتمال زیاد آب و مایعات دیگر را در این دوران حساس از زندگی خود، به مقدار ناکافی استفاده می کنند!
منطق حکم می کند از آن جایی که در بدن زنان حامله، فشار وارده بر مثانه به دلیل بزرگ شدن رحم آن ها با پیشرفت دوران بارداری افزایش می یابد، به همین علت این افراد به خاطر درد معده و کم شدن فضای آن تمایل زیادی به مصرف مایعات و مواد غذایی ندارند. در نتیجه، بدن این اشخاص در گذر زمان با کمبود آب و مایعات دیگر مواجه شده و سبب بروز مشکل یبوست در بارداری این افراد می شود. در واقع، عدم وجود مایعات به اندازه کافی، باعث سفت شدن مدفوع در بدن زنان باردار گردیده و اجابت مزاج آن ها را با مشکل مواجه خواهد نمود. بنابراین، زنان باردار مخصوصا اگر در فصل های گرم حامله شده اند، باید اطمینان حاصل کنند که مقدار آب مصرفی آن ها در طول روز به اندازه کافی بوده است.

داروهای گیاهی و راهکار خانگی برای از بین بردن مشکل یبوست در بارداری
جدای از موضوعات گفته شده، داروهای طبیعی و گیاهی زیادی وجود دارند که تصور می شود مصرف آن ها برای مقابله با مشکل یبوست در زنان باردار بسیار مفید باشد. اما، شما حتما باید قبل از مصرف این گیاهان دارویی، برای اطمینان بیشتر با دکتر متخصص زنان و زایمان خود مشورت کرده و از نظریات او در این مورد استفاده کنید!
ماست کمک کننده به زنان باردار برای مقابله با یبوست در بارداری:
به دلیل این که ماست غنی از باکتری های پروبیوتیک است، باعث تحریک روده ها و هضم راحت غذا در بدن انسان شده و از بروز تمام بیماری های گوارشی در بدن افراد، به ویژه زنان باردار جلوگیری خواهد نمود.
بدون شک، باردارشدن یک زن باعث بروز تغییرات جسمی و عاطفی زیادی در بدن او خواهد شد. این عوامل دست به دست هم داده و باعث می شود تا بدن این افراد قوی تر از قبل شود. همچنین، اراده این افراد با گذشت زمان مصمم تر شده و اعتماد به نفس آنها هم بالا خواهد رفت. پس، امیدواریم آشنایی شما به عنوان یک مادر باردار با این نکات مهم، به شما کمک کند تا مشکل یبوست را در کل دوران بارداری خود از بین ببرید. در نهایت، به خاطر داشته باشید که سلامتی کتمل در دوران باردار به شما اجازه خواهد داد تا از این فاز زیبای زندگی خود لذت ببرید.
شیرخشت و گل سرخ در یبوست بارداری شدید:
از نظر طب سنتی توصیه شده است که خانم های باردار در صورت داشتن یبوست شدید در دوران بارداری ، شیرخشت یا گل سرخ و امثالهم مصرف نمایند. شیرخشت را می توانید از عطاری های معتبر تهیه کنید.
پوسته گیاه اسفرزه درمان یبوست در بارداری:
این گیاه دارویی در اکثر عطاری ها و داروخانه ها موجود بوده و به خاطر وجود موسیلاژ در ترکیبات آن، باعث می شود تا مدفوع فرد باردار نرم شده و دفع آن به آسانی صورت گیرد.
کمک به درمان یبوست در بارداری با چای گیاه قاصدک:
تصور می شود که مصرف چای این گیاه به راحتی بتواند مشکل یبوست زنان در دوران بارداری را از بین ببرد.
مصرف بادام درختی را فراموش نکنید:
بادام درختی نه تنها سبب جلوگیری از یبوست می شود بلکه باعث رشد بهتر مغز جنین و نیز استحکام استخوان های جنین می شود.
انجیر بخورید:
خوردن روزانه ۳ عدد انجیر، نه تنها باعث جلوگیری از یبوست می شود بلکه فواید فراوانی هم برای جنین و هم برای خود مادر دارد.
درمان یبوست بارداری، سه راه حل ساده

از میوه جات استفاده نمایید:
میوه جات مخصوصا طالبی و گلابی سبب جلوگیری از یبوست می شوند.
از خوردن سبزیجات غافل نشوید:
سبزیجات و مخصوصا به صورت آش در جلوگیری از یبوست نقش موثری دارند. ضمنا مصرف کاهو را فراموش ننمایید.
تعداد وعده های غذایی خود را افزایش داده و مقدار مصرف در هر وعده غذایی را کاهش دهید:
به عبارتی کم کم بخورید ولی به دفعات زیاد بخورید.
شیر گرم بخورید:
شیر را سعی نمایید به صورت گرم میل نمایید. توجه داشته باشید که شیر، داغ نباشد! بلکه فقط کمی گرم باشد. اصولا مواد غذایی داغ ممکن است باعث زردی نوزاد بشود و خوب نیست. شیر گرم باعث رفع یبوست است. ضمنا سعی نمایید شیر را همراه با خرما میل کنید.
مایعات زیاد مصرف کنید:
از مصرف مایعات مخصوصا آب میوه و علی الخصوص آب آلو غافل نشوید.
ورزش‌های کگل انجام دهید:
اگر به‌طور منظم ورزش‌های مناسب لگن انجام دهید، دچار مشکل نمی‌شوید. ورزش‌های قدرتی ماهیچه‌های لگن، برای ناحیه لگن و کنترل مثانه بسیار مفید هستند.
ترشح هورمون پروژسترون ، یبوست و شقاق در زنان باردار
یبوست در زنان باردار بسیار شایع است. به این دلیل که دوران بارداری مصادف است با زمانی که هورمون‌ های مختلفی از جمله پروژسترون در زنان باردار ترشح می‌شود و این خود زمینه‌ ساز یبوست مزاج است. از سوی دیگر ممکن است به دلیل فشار سر بچه به سایر نواحی معده و روده که سبب تنگ شدن جای معده می‌شود، زنان باردار مبتلا به یبوست شوند.
تغذیه نامناسب، یکی دیگر از دلایل ابتلا به یبوست در دوران بارداری است. به این نحو که ممکن است زن باردار بیش از میزانی که بدنش کالری نیاز دارد مواد غذایی مصرف کند و از طرفی به دلیل بارداری، فعالیت‌های کم تری را انجام دهد و همین امر نیز عاملی است برای ابتلا به یبوست. علاوه بر این در دوران پس از بارداری و شیردهی هم عموماً به دلیل توجه بیش تر مادران بیش تر به نوزاد، آب بدن مادر کم شده و به واسطه شیردهی و عدم نوشیدن مایعات کافی، مادران دچار یبوست و در پی آن مبتلا به بیماری‌ های مقعدی می‌شوند.
هموروئید در دوران بارداری شایع تر است هموروئید و فیشر در بارداری بخصوص سه ماهه سوم شایع است.بعضی از خانم ها هموروئید و یا شقاق را برای اولین بار در بارداری تجربه می کنند. اگر شخصی قبل از بارداری مبتلا به یکی از بیماری های نشیمنگاه باشد در حین بارداری مجددا عود می کند.
گاهی ممکن است هموروئید و فیشر در مرحله دوم زایمان به علت زور زدن بروز کرده که این شکایت شایع بعد از زایمان است. در بیش تر موارد هموروئید هایی که در طی بارداری ایجاد شده اند بعد از زایمان بهبود می یابند خصوصا اگر از یبوست اجتناب شود. اگر که شقاق مزمن در نواحی غیر از خط وسط دیده شود می تواند نشانه بیماری های دیگری همچون کرون - ایدز - سیفلیس - سل و یا لوسمی باشد.
درمان یبوست بارداری، سه راه حل ساده

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

نظر کاربران

  • فهیمه
    درباره درمان یبوست بارداری، سه راه حل ساده

    آخرین روز هفته دوزادهم دچار یبوست شدید شدم .و امروز لکه بینی قهوه ای رنگ داشتم چکار کنم لطفا راهنمایی فرمایید

    پاسخ ها

    • مدیر پایگاه

      همراه عزیز نی‌نی‌بان، اگر سوالی از متخصصان دارید در آدرس زیر مطرح کنید
      https://bit.ly/31AMOqp

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.