۱۱۱۷۹۱
۴ نظر
۴۸۴۷۹۶
۴ نظر
۴۸۴۷۹۶

سونوگرافی تعیین جنسیت، در هفته چندم بارداری انجام شود؟

برای انجام سونوگرافی تعیین جنسیت، در هفته چندم بارداری باید اقدام کنیم؟ اگر زودتر بخواهیم بفهمیم بچه دختر است یا پسر؛ می‌توانیم در ماه چندم مراجعه کنیم؟ در ادامه با ما همراه باشید تا این نکات را پاسخ دهیم.

سونوگرافی تعیین جنسیت، در هفته چندم بارداری انجام شود؟
سونوگرافی تعیین جنسیت را می‌توانید از هفته ۱۲ و ۱۳ بارداری انجام دهید تا با توجه به نوع قرارگیری جنین در شکم شما، متخصص سونوگرافی جنسیت کودک شما را تشخیص دهد. به خواندن ادامه دهید تا با همه چیز درباره تعیین جنسیت جنین با سونوگرافی آشنا شوید.

در این مقاله می‌خوانید:

سونوگرافی تعیین جنسیت چگونه انجام می شود؟

سونوگرافی در دوران بارداری به دلایل مختلفی انجام می‌شود که یکی از آن‌ها، تعیین جنسیت است. با این حال، روش انجام این سونوگرافی با سایر سونوگرافی‌های غربالگری جنین تفاوتی ندارد. پس طبق معمول، از شما خواسته می‌شود که دراز بکشید و لباس خود را کنار بزنید تا شکم‌تان پیدا شود. سپس تکنسین سونوگرافی، ژل مخصوص این روش را روی شکم شما اعمال می‌کند و متخصص سونوگرافی، مبدل دستگاه را روی شکم حرکت می‌دهد. این مبدل می‌تواند امواجی را به کامپیوتر ارسال کند که به صورت تصاویری روی صفحه نمایش ترجمه می‌شوند.
آن‌گاه سونوگرافی تعیین جنسیت با توجه به نحوه قرارگیری جنین در رحم و علائمی که نشانه دختر یا پسر بودن او هستند، می‌تواند جنسیت کودک شما را تشخیص دهد. به این ترتیب، متخصص سونوگرافی بدن کودک را به دقت بررسی می‌کند و ممکن است نیاز داشته باشد که کمی به شکم شما فشار بیاورد تا بهتر داخل رحم‌تان را ببیند.

سونوگرافی تعیین جنسیت، در هفته چندم بارداری انجام شود؟سونوگرافی تعیین جنسیت، در هفته چندم بارداری انجام شود؟


بیشتر بخوانید: معرفی بهترین دکتر های تعیین جنسیت در ایران


بهترین زمان سونوگرافی تعیین جنسیت

سونوگرافی معمولاً می‌تواند جنسیت را بین هفته 11 تا 20 بارداری مشخص کند. با این حال، نمی‌توان به طور کامل مطمئن بود، چرا که دقت سونوگرافی به عوامل مختلفی از جمله موقعیت جنین در رحم شما بستگی دارد. علاوه بر این، هر چه دیرتر این سونوگرافی را انجام دهید، اندام‌های تناسلی کودک شما زمان بیشتری برای رشد و هویدا شدن دارند. به همین دلیل، می‌توان گفت رایج‌ترین زمانی که اکثر پدر و مادرها جنسیت کودک خود را می‌فهمند، بین هفته‌های 18 تا 20 بارداری است. پس احتمالاً ما هم می‌توانیم که این دو سه هفته را به عنوان بهترین زمان سونوگرافی تعیین جنسیت محسوب کنیم.  


بیشتر بخوانید: زمان درخواست سونوگرافی وزن جنین


سونوگرافی تعیین جنسیت در هفته ششم بارداری

اندام جنسی جنین از هفته هفتم بارداری شروع به شکل‌گیری می‌کند؛ اما همان‌طور که گفتیم، سونوگرافی از هفته یازدهم می‌تواند جنسیت جنین را تشخیص دهد. با این حال، نظریه‌ای به نام رمزی وجود دارد که طبق آن می‌توانید در هفته 6 بارداری براساس محل جفت در اولین عکس سونوگرافی خود جنسیت جنین را تعیین کنید.
در واقع، اگر در این هفته سونوگرافی ترانس واژینال انجام دهید و جفت کاشته شده شما در سمت چپ باشد، به این معنی است که جنین دختر است؛ اما اگر جفت کاشته شده شما در سمت راست باشد، احتمالاً پسردار خواهید شد. البته لازم است اخطار دهیم که این تئوری همیشه درست نیست و نمی‌توان به این سادگی از جنسیت جنین در ۶ هفتگی مطمئن شد.


بیشتر بخوانید: دانستنی های سونوگرافی های دوران بارداری


سونوگرافی تعیین جنسیت در سه ماهه اول بارداری

تعیین جنسیت جنین با سونوگرافی در اواخر سه ماهه اول بارداری ممکن است، زیرا همان‌طور که می‌دانید، هفته‌های ۱۱ و ۱۲ بارداری در این پنجره زمانی جای می‌گیرند. به همین دلیل، اگر فقط چند هفته صبور باشید، می‌توانید تا قبل از رسیدن به سه ماهه دوم بارداری، از جنسیت کودک خود خبردار شوید.

سونوگرافی تعیین جنسیت، در هفته چندم بارداری انجام شود؟سونوگرافی تعیین جنسیت، در هفته چندم بارداری انجام شود؟


بیشتر بخوانید: تست غربالگری سه گانه، هر آنچه لازم است بدانید!


درصد موفقیت سونوگرافی در تشخیص جنسیت

احتمال خطا در سونوگرافی تا 5 درصد است. در واقع، سونوگرافی می‌تواند بین 95 تا 99 درصد در تعیین جنسیت به طور موفق عمل کند. البته درصد این موفقیت، بسته به زمان انجام، مهارت متخصص سونوگرافی و وضعیت قرارگیری جنین در رحم مادر می‌تواند متفاوت باشد. متاسفانه گاهی اوقات یک حلقه بند ناف بیرون زده ممکن است با آلت تناسلی اشتباه گرفته شود و نتایج اشتباه بدهد.


بیشتر بخوانید: بهترین مرکز سونوگرافی دلتا کجاست؟


تفاوت های جنین دختر و پسر در سونوگرافی

شاید در این باره کنجکاو باشید که واقعاً دختر و پسر در سونوگرافی چگونه تشخیص داده می‌شوند و سونوگرافی تشخیص جنسیت دقیقاً چطوری می‌تواند این تفاوت‌ها را آشکار کند. اگر این‌طور است، قسمت زیر را نیز بخوانید تا جواب سوالات خود را بگیرید.

تشخیص جنین دختر در سونوگرافی

مشخصه‌هایی در سونوگرافی که می‌توانند نشان دهنده دختردار بودن شما باشند، عبارتند از:

  • علامت همبرگر: به ظاهر لابیا و کلیتوریس در سونوگرافی، اصطلاحاً علامت همبرگر گفته می‌شود. در واقع، لابیاها شبیه نان و کلیتوریس شبیه گوشت همبرگر است که این استعاره و شمایل می‌تواند به متخصص سونوگرافی در تشخیص کمک کند.
  • علامت ساژیتال: صفحه ساژیتال خط وسط، همان نمای نیم رخ جنین است که طبیعتاً هم در دختران و هم در پسران وجود دارد. با این حال، از این نما می‌توان شکاف دمی را در انتهای ستون فقرات جنین مشاهده کرد که اگر زاویه آن ۱۰ درجه به سمت پایین باشد، می‌توان گفت جنین دختر است.

بیشتر بخوانید: تفاوت جنین دختر و پسر در سونوگرافی هفته ۱۲


تشخیص جنین پسر در سونوگرافی

مشخصه‌هایی در سونوگرافی تعیین جنسیت که می‌توانند به شما نشان دهند پسردار هستید نیز عبارتند از:

  • علامت ساژیتال: دوباره با رجوع به نمای نیم رخ جنین، اگر شکاف دمی زاویه بیش از ۳۰ درجه به سمت بالا داشته باشد، جنین شما پسر تشخیص داده می‌شود. با این حال، اگر جایی در این بین باشد، ممکن است متخصص شما نتواند به طور قطعی تصمیم‌گیری کند.
  • جریان ادرار: گاهی اوقات جریان ادرار نیز در جنین قابل رویت این که اگر این جریان به سمت بالا حرکت کند، به احتمال زیاد فرزند شما پسر است.
  • اندام تناسلی مردانه: اندام‌ تناسلی مردانه چند قسمت شامل بیضه‌ها، کیسه بیضه و آلت تناسلی را شامل می‌شود که در هفته ۱۸ تا ۲۰ بارداری رشد واضحی دارند و متخصص شما می‌تواند با اطمینان بیشتری جنسیت کودک شما را از روی آن‌ها تشخیص دهد.

سونوگرافی تعیین جنسیت، در هفته چندم بارداری انجام شود؟سونوگرافی تعیین جنسیت، در هفته چندم بارداری انجام شود؟


بیشتر بخوانید: تعیین جنسیت از روی عدد بتا امکان پذیر است؟


عوامل موثر در تعیین جنسیت اشتباه

عوامل متعددی می‌تواند روی سونوگرافی تعیین جنسیت جنین شما اثر بگذارد و جنسیت فرزند شما را اشتباه اعلام کند. بعضی از این عوامل عبارتند از:

  • زمان بندی نادرست: حالا دیگر می‌دانید که بهترین زمان انجام سونوگرافی در صورت قرارگیری خوب جنین هفته 12 و 13 بارداری است. قبل از این زمان ممکن است رشد به اندازه کافی نباشد و بعد از بیست هفتگی نیز ممکن است بچه بزرگ شده و به دلیل کوچک شدن فضای رحم و فشرده بودن بدن جنین، چیز زیادی در سونوگرافی مشخص نباشد.
  • تجهیزات غیرپیشرفته: کیفیت دستگاه‌های مختلف سونوگرافی با یکدیگر متفاوت بوده و قدیمی بودن دستگاه می‌تواند روی تصویر و در نتیجه گزارش سونوگرافی اثر منفی داشته باشد.
  • وضعیت قرار گیری جنین: همه جنین‌ها در رحم مادرشان در یک وضعیت خاص قرار نگرفته‌اند. به عنوان مثال قرار گرفتن جنین در وضعیت بریچ تعیین جنسیت را با مشکلات فراوانی روبرو می‌کند یا ممکن است اصلا تعیین جنسیت امکان‌پذیر نشود.
  • وزن مادر: هر چه اضافه وزن مادر طی دوران بارداری بیشتر باشد تعیین جنسیت جنین با سونوگرافی به دلیل پایین آمدن کیفیت تصاویر مشکل‌تر خواهد بود.
  • تجربه و مهارت متخصص سونوگرافی: تجربه کسی که سونوگرافی را انجام می‌دهد نیز عامل مهمی در پیشگیری از خطا در تعیین جنسیت است. البته تعیین جنسیت آن‌قدرها هم ساده نیست و حتی با تجربه‌ها نیز ممکن است اشتباه کنند، ولی قطعاً اشتباهات‌شان کمتر از سونولوژیست‌های تازه کار است.

سونوگرافی تعیین جنسیت، در هفته چندم بارداری انجام شود؟سونوگرافی تعیین جنسیت، در هفته چندم بارداری انجام شود؟


بیشتر بخوانید: در دوران بارداری انجام سونوگرافی را فراموش نکنید


سایر راه های تعیین جنسیت جنین

رایج‌ترین راه تشخیص جنسیت جنین، سونوگرافی است. با این حال، روش‌های جایگزین دیگری نیز وجود دارند که بسته به صلاح‌دید پزشک ممکن است توصیه شوند. این روش‌ها عبارتند از:

  • تست‌های ژنتیکی: این تست‌ها معمولاً در سه ماهه اول بارداری انجام می‌شود. به عنوان مثال، تعدادی از زوجین، جنسیت جنین خود را از طریق NIPT به دست می‌آوردند. این روش یک تست خون است که سندرم دوان و سایر مشکلات کروموزومی را در هفته دهم بارداری یا دیرتر مشخص می‌کند و از طریق کروموزوم جنسی مرد که در خون مادر وجود دارد می‌تواند جنسیت جنین را نیز تعیین کند.
  • بعضی دیگر نیز به جای سونوگرافی تعیین جنسیت، از تست‌های ژنتیکی مانند CVS یا آمنیوسنتز استفاده می‌کنند. البته این تست‌ها در وهله اول، مشخص می‌کنند که آیا جنین دارای اختلالات ژنتیکی یا مشکلات کروموزومی مانند سندرم دوان نیز هست یا نه؟ CVS معمولاً در هفته دهم و سیزدهم بارداری و آمنیوسنتز در هفته‌های شانزدهم و بیستم بارداری انجام می‌شود.
  • روش میکروسافت: این یک روش جدید است که خیلی طرفدار ندارد و فعلاً کاربردی نیست.
  • روش IVF: در این روش، رویانی که از طریق IVF به وجود آمده است برای تست کروموزوم مورد استفاده قرار می‌گیرد و علاوه بر جنسیت، سایر مشکلات ژنتیکی آن نیز قابل تشخیص است. در این روش که PGD نیز نامیده می‌شود، یک سلول از رویان گرفته شده و DNA آن را خارج می‌کنند تا تحت آنالیز قرار بگیرد. فقط زمانی این کار انجام می‌شود که رویان در دیواره رحم لانه گزینی کرده باشد. در این روش ۱۰۰ درصد جنسیت جنین درست تشخیص داده می‌شود.

بیشتر بخوانید: جشن تعیین جنسیت و ایده هایی برای برگزاری آن


جمع‌بندی

برای انجام سونوگرافی تعیین جنسیت، باید صبر کنید که ماه چهارم بارداری تمام شود. برخی افراد تصور می‌کنند از هفته ۱۲ بارداری تا هفته ۱۵ می‌توان جنسیت بچه را متوجه شد؛ در حالی‌که گاهی وضعیت جنین طوری است که اندام جنسی او مشخص نمی‌شود. بنابراین برای تعیین جنسیت جنین، سونوگرافی را باید در زمانی انجام داد که پزشک مناسب می‌داند. این زمان معمولا بین ماه چهارم و پنجم بارداری است.

برای اطلاعات بیشتر و آشنایی با مراکز سونوگرافی، به کلینیک نی نی بان سر بزنید.

منبع: mayoclinic

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

نظر کاربران

  • زينب
    درباره سونوگرافی تعیین جنسیت، در هفته چندم بارداری انجام شود؟

    من بدليل خطر سقط تا حالا سه بار سونو شدم تو هفته دوازدهم هستم و دوتا سونوي ديگ هم بايد تا ده روز اينده بدم،اينا خطرساز هستن؟

    پاسخ ها

    • مدیر پایگاه

      سلام و ممنون از توجهتون

      برای طرح سوال و گرفتن پاسخ فقط از لینک
      زیر استفاده کنید

      https://ninisoal.com/

  • نازنین جهانی
    درباره سونوگرافی تعیین جنسیت، در هفته چندم بارداری انجام شود؟

    سلام خواستم بگم من وزنم بالا هست برای سونوی آنومال اشکال نداره ۱۷ هفته و ۴ روز برم اخه دکترم گفت ۱۷ هفته و ۵ روز برو من ی روز زودترش میخام برم

    پاسخ ها

    • مدیر پایگاه

      همراه عزیز نی نی بان، اگر سئوالی دارید با متخصصان کلینیک نی نی بان مطرح کنید
      https://clinic.niniban.com

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.