آمادگی قبل از سونوگرافی واژینال؛ قبل از سونوگرافی واژینال چطور آماده شویم؟
این مقاله به شما کمک میکند تا با آمادگی قبل از سونوگرافی واژینال و مراحل این نوع سونوگرافی آشنا شوید.
این مقاله به شما کمک میکند تا با آمادگی قبل از سونوگرافی واژینال و مراحل این نوع سونوگرافی آشنا شوید.
در این مقاله میخوانید:
- سونوگرافی ترانس واژینال چیست؟
- تفاوت بین سونوگرافی و سونوگرافی ترانس واژینال چیست؟
- سونوگرافی ترانس واژینال چه زمانی انجام می شود؟
- دلایل انجام سونوگرافی واژینال
- روش کار سونوگرافی ترانس واژینال
- سونوگرافی ترانس واژینال چقدر طول می کشد؟
- آمادگی قبل از سونوگرافی واژینال
- آیا برای سونوگرافی ترانس واژینال باید اصلاح کنم؟
- در طول سونوگرافی ترانس واژینال چه انتظاری باید داشته باشم؟
- آیا سونوگرافی ترانس واژینال دردناک است؟
- خطرات سونوگرافی ترانس واژینال چیست؟
- نتایجی سونوگرافی ترانس واژینال
- خلاصه
سونوگرافی ترانس واژینال چیست؟
سونوگرافی ترانس واژینال، یک روش تصویربرداری است که به پزشک اجازه میدهد حفره لگن و اندامهای داخل لگن را ببیند. این اندامها شامل دهانه رحم ، رحم، لولههای فالوپ و تخمدانها هستند. سونوگرافی ترانس واژینال میتواند ساختارها یا رشدهای غیرطبیعی را در ناحیه لگن نشان بدهد. پزشک همچنین ممکن است برای تایید یا نظارت بر بارداری ، این سونوگرافی را تجویز کند.
تفاوت بین سونوگرافی و سونوگرافی ترانس واژینال چیست؟
گاهی اوقات، سونوگرافی ترانس واژینال را « سونوگرافی اندواژینال » هم مینامند. به این دلیل که دستگاهی که تصاویر حفره لگن شما (مبدل) را ضبط میکند در داخل واژن قرار میگیرد. این فرآیند با سونوگرافی سنتی شکم متفاوت است، در سونوگرافی، مبدل روی شکم حرکت میکند.
تصاویر سونوگرافی ترانس واژینال، دقیقتر هستند . اما در صورتی که سونوگرافی ترانس واژینال انجام نشود، سونوگرافی شکم هم یک گزینه مناسب است.
پیشنهاد ویژه نی نی بان: آشنایی با مراکز سونوگرافی
سونوگرافی ترانس واژینال چه زمانی انجام می شود؟
زمان انجام سونوگرافی واژینال، محدودیتی ندارد . مثلا، پزشک ممکن است این روش را بدون در نظر گرفتن اینکه شما در قاعدگی یا باردار هستید، انجام دهد.
اگر پزشک، نوع خاصی از سونوگرافی واژینال به نام «سونوهیستروگرافی انفوزیون نمکی» یا «سونوهیستروگرام» را توصیه کند، محدودیتهایی وجود دارد. سونوهیستروگرام، زمانی انجام میشود که لازم باشد از مقدار کمی مایع برای متسع کردن حفره رحم استفاده شود تا تصویربرداری خوب و دقیقی از پوشش داخلی ایجاد شود. اگر باردارید یا بیماری التهابی لگن دارید، نباید سونوهیستروگرام انجام دهید .
بیشتر بخوانید: بهترین زمان انجام سونوگرافیهای بارداری
دلایل انجام سونوگرافی واژینال
پزشک ممکن است این سونوگرافی را برای تشخیص بیماریهایی که باعث علائم ناخوشایند مانند درد لگن یا خونریزی غیرطبیعی میشوند، تجویز کند. سونوگرافی واژینال میتواند اطلاعات بیشتری در مورد ناهنجاریهای لگن ارائه دهد تا تشخیص بهتری صورت بگیرد. همچنین ممکن است برای نظارت بر بارداری استفاده شود. سونوگرافی واژینال به پزشک کمک میکند این موارد را تشخیص دهد:
- کیستها
- تومورها
- فیبروم
- پولیپ
- علائم عفونت لگن
- علائم سرطان
- علائم حاملگی خارج رحمی یا سقط جنین
- علل بالقوه مشکلات باروری
- محل قرارگیری دستگاه داخل رحمی (آی یو دی)
پزشک ممکن است در طول بارداری، بهویژه در سه ماهه اول ( هفته اول تا دوازدهم بارداری ) ترانس واژینال را به دلایل زیر تجویز کند:
- تایید بارداری
- تعیین سن بارداری
- کنترل ضربان قلب کودک
- شناسایی علائم هشداردهنده سقط جنین یا زایمان زودرس
- شناسایی شرایطی که بر برنامه بارداری تاثیر میگذارد (جفت سرراهی)
- کمک به پزشک برای برنامهریزی جراحی
بیشتر بخوانید: کاربردهای سونوگرافی سه بعدی واژینال
روش کار سونوگرافی ترانس واژینال
سونوگرافی ترانس واژینال از امواج صوتی برای ضبط حفره لگن و اندامها استفاده میکند و این تصاویر را روی صفحه نمایش میدهد. پزشک، یک ابزار به نام مبدل را در واژن شما قرار میدهد. امواج صوتی به مبدل برمیگردند و در آنجا به سیگنالهای الکتریکی تبدیل میشوند. این سیگنالها تصویری از اندامهای لگنی را بر روی صفحهای پخش میکنند که تکنسین میتواند آن را مشاهده کند.
سونوگرافی ترانس واژینال به آمادگی زیادی نیاز ندارد. این روش سریع و نسبتا بدون درد است و خطر عوارض جانبی کمی دارد.
سونوگرافی ترانس واژینال چقدر طول می کشد؟
زمان سونوگرافی ترانس واژینال از ۱۵ دقیقه تا یک ساعت است.
آمادگی قبل از سونوگرافی واژینال
سونوگرافی ترانس واژینال به آمادگی زیادی نیاز ندارد. این روش سریع و نسبتا بدون درد است و خطر عوارض جانبی کمی دارد. برای آمادگی قبل از سونوگرافی واژینال این کارها را انجام دهید:
- لباسهایی بپوشید که بتوانید به راحتی آنها را دربیاورید . شما باید برای انجام این سونوگرافی، شلوار و لباس زیر خود را دربیاورید.
- اگر پریود هستید، قبل از سونو تامپون خود را بردارید.
- دستورالعملهای پزشک را در مورد زمان نوشیدن مایعات و رفتن به دستشویی دنبال کنید. داشتن مثانه پر بر وضوح اندامهای شما در سونوگرافی تاثیر میگذارد.
بیشتر بخوانید: بهترین زمان انجام سونوگرافی غربالگری کی است؟
آیا برای سونوگرافی ترانس واژینال باید اصلاح کنم؟
خیر . داشتن موهای ناحیه تناسلی مانع از انجام سونوگرافی نمیشود.
در طول سونوگرافی ترانس واژینال چه انتظاری باید داشته باشم؟
سونوگرافی شما در اتاق سونوگرافی در بیمارستان، مطب رادیولوژی خصوصی یا کلینیک انجام میشود. در برخی موارد، ممکن است پزشک قبل از سونوگرافی ترانس واژینال، سونوگرافی شکم را تجویز کند. هر دو روش تصویربرداری با هم دید جامعتری از اندامهای لگنی ارائه میدهند.
۱- شما باید روی تخت دراز بکشید، زانوهایتان را خم کنید و احتمالا پاهایتان را در رکاب قرار بدهید.
2- پزشک، یک کاندوم و یک ژل روانکننده گرم را روی مبدل میگذارد و به آرامی آن را داخل واژن شما قرار میدهد.
۳- هنگامی که مبدل در داخل بدن شما قرار میگیرد، امواج صوتی را آزاد میکند که تصاویری از اندامهای لگن شما ضبط شود. این تصاویر روی صفحه، نمایش داده میشوند. تکنسینی که سونوگرافی را انجام میدهد ممکن است از شما بخواهد که دراز بکشید یا جابجا شوید تا مبدل بتواند حفره لگن شما را از زوایای مختلف ثبت کند.
در صورت انجام سونوگرافی با «انفوزیون سالین» یا «سونوهیستروگرام»، تکنسین ممکن است مراحل بیشتری را انجام دهد. هنگامی که تصاویر کافی برای تجزیه و تحلیل کامل گرفته شد، تکنسین مبدل را خارج میکند.
بیشتر بخوانید: سونوگرافی غربالگری دوران بارداری
آیا سونوگرافی ترانس واژینال دردناک است؟
خیر. مبدل به گونهای طراحی شده که به شکل واژن شما منحنی شود تا این عمل تا حد امکان بدون درد باشد. همچنین، استفاده از ژل روانکننده روی مبدل باعث میشود مبدل به راحتی وارد واژن شود . با این حال، ممکن است زمانی که تکنسین مبدل را در واژن شما قرار میدهد، احساس ناراحتی یا فشار کنید. این فرآیند ممکن است شبیه به آزمایش پاپ اسمیر باشد.
خطرات سونوگرافی ترانس واژینال چیست؟
سونوگرافی ترانس واژینال، بیخطر است. فناوری اولتراسوند که برای ضبط تصاویر از لگن شما استفاده میشود، در صورت بارداری خطری برای شما یا جنین ایجاد نمیکند . ممکن است احساس ناراحتی یا فشار جزئی داشته باشید. ممکن است ترشحات جزئی واژن داشته باشید که باید پس از 24 ساعت از بین برود.
پیشنهاد ویژه نی نی بان: آشنایی با پزشکان متخصص زنان و زایمان
نتایج سونوگرافی ترانس واژینال
اگر پزشکتان این روش را انجام دهد، ممکن است در همان روز نتایج را با شما در میان بگذارد. یا آنها را برای تجزیه و تحلیل به پزشک متخصص سونولوژیست ارسال کند. سونولوژیست تصاویر سونوگرافی شما را مورد بررسی قرار میدهد و گزارش لازم را برای پزشک میفرستد یا در اختیار شما قرار میدهد.
نتایج آزمایش ممکن است اطلاعات کافی برای تشخیص قطعی ارائه دهد. از طرف دیگر، ممکن است پزشک در صورت عدم اطمینان، آزمایش بیشتری را درخواست کند .
خلاصه
سونوگرافی ترانس واژینال، یک روش متداول است که میتواند به پزشک کمک کند تا تشخیص دهد چه چیزی باعث علائم ناخوشایندی شده که تجربه میکنید. پزشک میتواند با انجام سونوگرافی واژینال، کیستها، تومورها، فیبرومها، پولیپ، علائم عفونت لگن و علائم سرطان را تشخیص بدهد. با پزشک خود در مورد چگونگی انجام سونوگرافی ترانس واژینال و در مورد مراحل بعدی مراقبت از خود صحبت کنید.
برای یافتن متخصصان مورد نظر خود به کلینیک نی نی بان مراجعه کنید.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼