۲۳۸۸۵۸

درمان عقب افتادن پریود چیست؟

درمان عقب افتادن پریود چیست؟

در طول دوران باروری، بسیاری از زنان با چالش‌های ناشی از نامنظمی‌های چرخه قاعدگی مواجه می‌شوند. این نابسامانی‌ها ممکن است از دوران بلوغ آغاز و تا زمان نزدیک شدن به دوره یائسگی ادامه یابند.

بسیاری از زنان در طول زندگی خود با چالش‌هایی از جمله نامنظمی‌ در چرخه قاعدگی مواجه می‌شوند. این بی‌نظمی‌ها ممکن است از دوران بلوغ آغاز و تا زمان نزدیک شدن به دوره یائسگی ادامه یابد و تاخیر در شروع پریود یکی از آنهاست. دلایل مختلفی موجب عقب افتادن پریود می‌شوند که اختلالات هورمونی، بیماری‌هایی نظیر سندرم تخمدان پلی کیستیک و موارد دیگر می‌توانند در بروز آن نقش داشته باشند. اما در صورت مواجه شدن با این مشکل از چه راه‌هایی برای درمان آن استفاده می‌شود؟ در این مقاله به بررسی کامل درمان عقب افتادن پریود می‌پردازیم، با ما همراه باشید.

335434_291

درمان عقب افتادن پریود با چه روش‌ هایی انجام می‌شود؟

برای درمان مشکل عقب افتادن پریود می‌توان از روش‌های خانگی و دارو درمانی استفاده کرد. در واقع با بروز چنین مشکلی به پزشک مراجعه کرده و داروهای لازم را دریافت می‌کنید، اما در کنار آن می‌توانید روش‌های گفته شده در زیر را نیز به کار ببندید:

مصرف مکمل‌های غذایی

گاهی اوقات بدن با کمبود مواد مغذی مواجه شده و این تاثیر مستقیمی بر روی ترشح هورمون‌های مختلف او دارد. اگر دچار مشکل عقب افتادن پریود شده‌اید، توصیه می‌شود در کنار مصرف داروهای تجویز شده توسط پزشک، حتما از مکمل‌های غذایی مخصوص زنان نیز استفاده نمایید تا ویتامین‌ها و مواد معدنی بدن شما که دچار کمبود شده‌اند، تامین گردد.

مصرف ویتامین D و B

مصرف ویتامین‌های گروه B می‌تواند موجب تنظیم سیکل قاعدگی، درمان علائم مربوط به عقب افتادن پریود و همچنین علائم پیش از پریود شود. این موضوع درباره ویتامین D هم وجود دارد و می‌توانید با مصرف مکمل‌های دارویی و همچنین رژیم غذایی حاوی این ویتامین‌ها، کمبود آنها را در بدن جبران کرده و سیکل قاعدگی خود را بهبود ببخشید.

یوگا برای تنظیم قاعدگی

 ورزش منظم می‌تواند به کاهش استرس، بهبود گردش خون و تنظیم هورمون‌ها کمک کند. یوگا نوعی ورزش است که بر تعادل و انعطاف و تمرکز ذهن تاکید دارد و جالب است بدانید که بعضی از حرکات یوگا می‌تواند در تنظیم سیکل قاعدگی، کاهش دردهای پریود، درمان مشکلات عقب افتادن پریود و موارد دیگر تاثیر داشته باشد. کاهش استرس و آرامش روان، تقویت عضلات ناحیه لگن، کاهش درد پریود، تنظیم هورمون‌ها، و در نهایت ایجاد نظم در پریود از مزایای یوگا به شمار می‌رود.

مصرف سرکه سیب

اگر به طب سنتی و تاثیر رژیم غذایی بر بدن معتقد باشید باید بدانید که مصرف سرکه سیب می‌تواند به تنظیم چرخه قاعدگی و بهبود تخمک گذاری در زنان کمک کند. اگر در این موارد دچار مشکل شده‌اید با مصرف روزانه 15 میلی لیتر سرکه سیب به درمان این مشکلات خود کمک نمایید. البته پیش از مصرف بهتر است با یک متخصص طب سنتی مشورت نمایید.

استفاده از دارچین و زنجبیل

 برخی دمنوش‌های گیاهی مانند دمنوش زنجبیل، دارچین، رازیانه و بابونه می‌توانند به تنظیم هورمون‌ها و بهبود چرخه قاعدگی کمک کنند. دارچین و زنجبیل دارای طبع گرم هستند و همانطور که می‌دانید مصرف غذاها و نوشیدنی‌هایی با طبع گرم در دوره پریود توصیه می‌شود. چنانچه دچار مشکل عقب افتادن پریود شده‌اید، برای رفع آن می‌توانید دمنوش زنجبیل و یا دمنوش دارچین را امتحان کنید زیرا این دمنوش‌ها موجب گردش خون بیشتر در بدن شده و مشکلات ناشی از پریود را بهبود می‌بخشند.

تنظیم وزن

 حفظ وزن مناسب می‌تواند به تنظیم هورمون‌ها و بهبود چرخه قاعدگی کمک کند. بدیهی است که اضافه وزن زیاد و همینطور پایین بودن بیش از حد وزن هر دو به یک میزان در بر هم زدن نظم سیکل قاعدگی درد سر ساز هستند. اگر از مشکل عقب افتادن پریود رنج می‌برید و در پی درمان آن هستید، پیش از هر چیز بهتر است با داشتن یک رژیم غذایی مناسب و انجام ورزش به وزن ایده‌آل و نرمال برسید.

پروژسترون مصنوعی

پروژسترون طبیعی نقشی مهم و حیاتی در برقراری دقیق سیکل قاعدگی دارد. هنگامی که به هر دلیل ترشح این هورمون با مشکل مواجه شود، پزشک دارویی حاوی پروژسترون مصنوعی (مانند دوفاستون) تجویز می‌کند. این دارو با تقلید از عملکرد پروژسترون طبیعی، به درمان پریودهای نامنظم، برقراری تعادل در هورمون ها، و سایر مشکلات سیکل قاعدگی کمک می‌کند.

مدیریت استرس

یکی از مهم ترین دلایل عقب افتادن پریود، حالات روحی و روانی است. اگر در زندگی خود تجربه استرس شدید و یا نارحتی و سوگ داشته‌اید، این طبیعی است که دچار مشکل و بی‌نظمی در پریود شده باشید. برای حل این مشکلات حتما در جهت بهبود روحیه و حال و هوای خود تلاش کنید. استرس می‌تواند بر هورمون‌های بدن تأثیر بگذارد. تکنیک‌های مدیریت استرس مانند یوگا، مدیتیشن و تنفس عمیق می‌توانند مفید باشند.

what-is-period-or-menstruation

چه زمانی برای درمان عقب افتادن پریود به پزشک مراجعه کنیم؟

عقب افتادن پریود در صورتیکه تا پیش از این تجربه دیگری در این زمینه نداشته‌اید، جای نگرانی ندارد و معمولا بین 7 تا 10 روز تاخیر می‌تواند طبیعی باشد. اما در صورتیکه بیش از ده روز از تاریخ شروع پریود شما گذشته است و هنوز خونریزی اتفاق نیوفتاده، بهتر است به پزشک مراجعه کنید تا در اولین اقدام سونوگرافی برای‌تان انجام شود. اگر عقب افتادن پریود هر ماه برای‌تان اتفاق می‌افتد، لازم است که با مراجعه به پزشک روند درمان خود را آغاز نمایید.

unnamed

لینک هدیه

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

هم اکنون دیگران می خوانند