۲۱۶۸۹۳
۲۴۸۶۱
۲۴۸۶۱

تاثیر لیزر مو بر غدد لنفاوی

یکی از نگرانی‌هایی که درباره لیزر موهای زائد وجود دارد احتمال تاثیر موهای زائد بر غدد لنفاوی است. اما این اتفاق چقدر امکان‌‎پذیر است؟ در این مطلب به این سئوال پاسخ داده می شود که آیا لیزر به غدد لنفاوی و نقاط حساس بدن آسیب می‌رساند؟

تاثیر لیزر مو بر غدد لنفاوی

یکی از نگرانی‌هایی که درباره لیزر موهای زائد وجود دارد احتمال تاثیر موهای زائد بر غدد لنفاوی است. اما این اتفاق چقدر امکان‌‎پذیر است؟
در این مقاله می‌خوانید:

  • عوارض جانبی لیزر موهای زائد چیست؟
  • عوارض جانبی شایع
  • عوارض جانبی نادر
  • لیزر موهای زائد در بارداری
  • لیزر موهای زائد و سرطان
  • لیزر موهای زائد و ناباروری
  • خلاصه


عوارض جانبی لیزر موهای زائد چیست؟
اگر از روش‌های سنتی مو زدایی، مانند اصلاح خسته شده‌اید، ممکن است به لیزر موهای زائد علاقه‌مند باشید. درمان‌های لیزر مو که توسط یک متخصص پوست یا یک متخصص واجد شرایط و آموزش‌دیده ارائه می‌شوند، با جلوگیری از رشد موهای جدید فولیکول‌ها، کار می‌کنند.
برای اکثر افراد، لیزر موهای زائد بی‌خطر است. این روش همچنین با هیچ عارضه جانبی طولانی‌مدتی مرتبط نیست.
با این حال هنوز هم بحث در مورد عوارض جانبی لیزر موهای زائد زیاد است. اگر چه ممکن است عوارض جانبی موقتی و جزئی بعد از این کار ایجاد شود، اما سایر عوارض، نادر است. فراتر از آن، هر گونه ادعا در مورد خطرات لیزر موهای زائد برای سلامتی طولانی‌مدت شما کاملا بی‌اساس است.

تاثیر لیزر مو بر غدد لنفاوی

عوارض جانبی لیزر، آن‌هایی که شایع است
لیزر موهای زائد با استفاده از لیزرهای کوچک و با حرارت بالا کار می‌کند. لیزر ممکن است بلافاصله بعد از عمل، عوارض جانبی موقت ایجاد کند. تحریک پوست و تغییرات رنگدانه، رایج‌ترین عوارض جانبی است.

قرمزی و تحریک
حذف مو از طریق لیزر می‌تواند باعث تحریک موقتی شود. همچنین ممکن است قرمزی و تورم جزئی در ناحیه تحت درمان مشاهده کنید. با این حال، تاثیرات جزئی است. آن‌ها اغلب همان اثراتی هستند که ممکن است پس از سایر روش‌های حذف موهای زائد مانند اپیلاسیون مشاهده کنید.
متخصص پوست ممکن است قبل از لیزر، از بی‌حس‌کننده موضعی استفاده کند تا عوارض جانبی را به حداقل برساند.
تحریک کلی پوست باید طی چند ساعت پس از لیزر از بین برود. برای کمک به کاهش تورم و هر گونه درد، از کمپرس یخ استفاده کنید.
اگر علائمی بیش از تحریک جزئی دارید یا عوارض پس از لیزر بدتر می‌شود، باید با پزشک خود تماس بگیرید.

تغییر رنگدانه‌ها
بعد از لیزر درمانی، ممکن است پوست شما کمی تیره یا روشن شود. اگر پوست روشنی دارید، به احتمال زیاد لکه‌های تیره‌تر ناشی از لیزر موهای زائد را مشاهده می‌کنید. عکس این مسئله در مورد افرادی که پوست تیره دارند، صدق می‌کند یعنی ممکن است لکه‌های روشن‌تری روی پوست خود ببینند.
با این حال، مانند تحریک پوست، این تغییرات موقتی است و معمولا جای نگرانی ندارد.


تاثیر لیزر مو بر غدد لنفاوی


عوارض جانبی لیزر موهای زائد، آن‌هایی که نادر است
به ندرت، لیزر موهای زائد می‌تواند منجر به عوارض جانبی شدیدتری شود. ریسک عوارض لیزر وقتی زیاد می‌شود که شما از کیت‌های لیزر در خانه استفاده کنید، یا کسی که روی شما لیزر انجام می‌دهد، آموزش ندیده باشد.
عوارض جانبی نادر لیزر موهای زائد عبارتند از:

رشد بیش از حد مو در ناحیه درمان
گاهی اوقات این اثر با ریزش مو، بعد از عمل اشتباه گرفته می‌شود.

تغییراتی در بافت کلی پوست
اگر اخیرا برنزه کرده‌اید، ممکن است در معرض خطر بیشتری باشید.

زخم
این مورد در افرادی که به راحتی زخم می‌شوند، دیده می‌شود.

درمان و رفع موهای زائد با استفاده از IPL به عمق غدد لنفاوی نمی‌رسد، بنابراین برای افراد کاملا ایمن است. نور فقط به عمق مویی که تحت درمان است نفوذ می‌کند که در مورد زیر بغل حدود ۴ میلی‌متر است. غدد لنفاوی حداقل ۱ سانتی‌متر زیر پوست قرار دارند. همچنین لازم است بدانید که نور لیزر فقط به جایی که رنگدانه وجود دارد می‌رود و هیچ رنگدانه‌ای در غدد لنفاوی وجود ندارد.


تاول و پوسته‌پوسته شدن
این اثرات ممکن است در اثر قرار گرفتن در معرض آفتاب، پس از لیزر ایجاد شود.
این عوارض جانبی را با پزشک خود در میان بگذارید. اگر چه آن‌ها بسیار غیر معمول هستند، اما ایده خوبی است که از آن‌ها آگاهی داشته باشید.

لیزر موهای زائد در بارداری
این روش درمانی در دوران بارداری توصیه نمی‌شود. هیچ مطالعه انسانی ایمنی، درمان‌های لیزر مو در دوران بارداری را ثابت نکرده است.
ممکن است در دوران بارداری به خاطر رشد مو در نقاط مختلف بدنتان مانند سینه‌ها یا شکم بخواهید از روش لیزر استفاده کنید. در اکثر موارد، این موها به خودی خود می‌ریزند، بنابراین اگر تا پس از پایان بارداری صبر کنید، ممکن است به هیچ درمان پزشکی نیاز نداشته باشید.
اگر باردارید و به دنبال لیزر موهای زائد هستید، تا بعد از زایمان منتظر بمانید. پزشک شما احتمالا توصیه می‌کند برای این کار چندین هفته پس از زایمان صبر کنید.

لیزر موهای زائد و سرطان، آیا امکان دارد؟
این یک افسانه است که لیزر موهای زائد می‌تواند باعث سرطان شود. در واقع، طبق گزارش‌های بنیاد مراقبت از پوست، این روش گاهی اوقات برای درمان اشکال خاصی از ضایعات پیش‌سرطانی مورد استفاده قرار می‌گیرد.
از لیزرهای مختلف برای درمان آسیب‌های خورشید و چین و چروک استفاده می‌شود. لیزرهایی که در از بین بردن موهای زائد یا سایر روش های پوستی استفاده می‌شوند، دارای مقدار کمی اشعه هستند. بعلاوه، فقط در سطح پوست تاثیر می‌گذارند، بنابراین خطر سرطان ندارند.


تاثیر لیزر مو بر غدد لنفاوی
لیزر موهای زائد و ناباروری، امکان دارد؟
این هم افسانه است که لیزر موهای زائد می‌تواند باعث ناباروری شود. فقط سطح پوست تحت تاثیر لیزرها قرار می‌گیرد.
با این حال اگر قصد بارداری دارید، با پزشک خود در مورد خطرات احتمالی استفاده از لیزر صحبت کنید.

تاثیر لیزر موهای زائد بر غدد لنفاوی
درمان و رفع موهای زائد با استفاده از IPL به عمق غدد لنفاوی نمی‌رسد، بنابراین برای افراد کاملا ایمن است. نور فقط به عمق مویی که تحت درمان است نفوذ می‌کند که در مورد زیر بغل حدود ۴ میلی‌متر است.
غدد لنفاوی حداقل 1 سانتی‌متر زیر پوست قرار دارند. همچنین لازم است بدانید که نور لیزر فقط به جایی که رنگدانه وجود دارد می‌رود و هیچ رنگدانه‌ای در غدد لنفاوی وجود ندارد.


تاثیر لیزر مو بر غدد لنفاوی
خلاصه درباره تاثیر لیزر موهای زائد

  • به طور کلی، لیزر موهای زائد برای اکثر افراد، ایمن و موثر است.
  • به عنوان یک اقدام احتیاطی، نباید این روش را نزدیک چشم‌هایتان یا در دوران بارداری انجام دهید.
  • در صورت بروز علائم نادر پس از انجام لیزر به پزشک مراجعه کنید.
  • همچنین لازم است بدانید که این روش، حذف دائمی موهای زائد را تضمین نمی‌کند و ممکن است به درمان‌های بعدی نیاز داشته باشید.
منبع: healthline

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

مشاوره ویدیویی

    • اخبار داغ
    • جدیدترین
    • پربیننده ترین
    • گوناگون
    • مطالب مرتبط

    برای ارسال نظر کلیک کنید

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.