۲۳۴۷۱۸
۱۸۶۲
۱۸۶۲

دندانپزشکی ترمیمی و انواع آن

اگر قصد دارید دندان‌های پوسیده و آسیب دیده خود را ترمیم کنید، شاید بهتر باشد قبل از تصمیم‌گیری با خواندن این مقاله با انواع روش‌های دندانپزشکی ترمیمی بیشتر آشنا شوید.

دندانپزشکی ترمیمی و انواع آن

دندان‌های ما یکی از مهم‌ترین اعضای بدن ما هستند، اما اغلب تمایل داریم تا زمانی که مشکلی بزرگ برایشان پیش نیامده از آن‌ها غافل شویم. در خالی که می‌توان با معاینه مرتب و دندانپزشکی ترمیمی دندان‌هایمان را از آسیب‌های بزرگ‌تر حفظ کنیم. دندانپزشکی ترمیمی گزینه‌های مختلفی را برای ترمیم و تقویت لبخند شما ارائه می‌دهد. اگر دندان آسیب‌ دیده‌ای داشته باشید که نیاز به ترمیم داشته باشد یا یک یا چند دندان شما از دست رفته باشند، یک دندانپزشک مجرب می‌تواند به شما کمک کند تا بهترین روش دندانپزشکی ترمیمی را متناسب با نیاز خود انتخاب کنید. در ادامه بیشتر درباره دندانپزشکی ترمیمی و انواع آن صحبت خواهیم کرد.

دندانپزشکی ترمیمی و انواع آن

در این مقاله می‌خوانید:

  • دندانپزشکی ترمیمی چیست؟
  • انواع دندانپزشکی ترمیمی
  • مزایای دندانپزشکی ترمیمی

بیشتر بخوانید: بهترین دکتر دندانپزشکی غرب تهران

دندانپزشکی ترمیمی چیست؟


دندانپزشکی ترمیمی و انواع آن
دندانپزشکی ترمیمی شاخه‌ای از دندانپزشکی است که به تشخیص، پیشگیری و درمان بیماری‌ها و اختلالات دهان و دندان و بازگرداندن ظاهر و عملکرد طبیعی دندان‌ها می‌پردازد. این رشته از دندانپزشکی در سال‌های اخیر پیشرفت‌های چشمگیری داشته است و به دندانپزشکان این امکان را می‌دهد تا دندان‌های آسیب دیده را به طور مؤثر ترمیم کرده و لبخندی سالم و زیبا به بیماران هدیه کنند.

پیشنهاد ویژه نی نی بان: تشخیص بیماری ها در آزمایشگاه کلینیکال چگونه است؟

انواع دندانپزشکی ترمیمی


دندانپزشکی ترمیمی و انواع آن
پیشرفت در فناوری دندان باعث ایجاد انواع مختلفی از روش‌های دندانپزشکی ترمیمی شده است که هر کدام برای رسیدگی به مسائل خاص دندانی طراحی شده‌اند. در ادامه برخی از رایج‌ترین انواع دندانپزشکی ترمیمی را بررسی خواهیم کرد و به این نکته که چگونه این روش‌ها می‌توانند برای بیماران مفید باشند، خواهیم پرداخت.

پرکردن دندان


دندانپزشکی ترمیمی و انواع آن
پرکردن دندان یکی از رایج‌ترین روش‌های دندانپزشکی ترمیمی است. این روش معمولاً برای ترمیم دندان‌هایی که در اثر پوسیدگی یا ضربه آسیب ‌دیده‌اند، استفاده می‌شود. پرکردن دندان را می‌توان از مواد مختلفی از جمله آمالگام و رزین کامپوزیت ساخت. پرکننده‌های آمالگام از مخلوطی از فلزات ساخته می‌شوند و دوام بالایی دارند در حالی که پرکننده‌های رزین کامپوزیت را می‌توان با رنگ دندان‌ها برای ظاهری طبیعی‌تر، هماهنگ کرد.

روکش‌های دندان


دندانپزشکی ترمیمی و انواع آن
روکش‌های دندانی که به عنوان کلاهک نیز شناخته می‌شوند، برای ترمیم دندان‌های آسیب دیده یا ضعیف استفاده می‌شوند. آنها معمولاً از مواد چینی یا سرامیکی ساخته می‌شوند که می‌توانند با رنگ طبیعی دندان شما مطابقت داشته باشند. روکش‌های دندانی را می‌توان برای ترمیم دندان‌هایی که تحت درمان ریشه (عصب کشی) قرار گرفته‌اند، دچار پوسیدگی گسترده شده‌اند یا شکسته‌اند، استفاده کرد.

مطالب پیشنهادی: شرایط انجام ایمپلنت اقساطی چگونه است؟

بریج‌های دندانی


دندانپزشکی ترمیمی و انواع آن
بریج‌های دندانی برای جایگزینی یک یا چند دندان از دست رفته استفاده می‌شوند. آنها از یک یا چند دندان مصنوعی، معروف به پونتیک، تشکیل شده‌اند. بریج‌های دندانی گزینه خوبی برای بیمارانی هستند که یکی یا چند دندان خود را از دست داده‌اند اما کاندید مناسبی برای انجام ایمپلنت دندان (کاشت دندان) نیستند.

ایمپلنت‌های دندانی


دندانپزشکی ترمیمی و انواع آن
ایمپلنت‌های دندانی یک گزینه محبوب برای جایگزینی یک یا چند دندان از دست رفته هستند. آنها از یک پایه تیتانیومی تشکیل شده‌اند که با جراحی در استخوان فک کاشته می‌شود و به عنوان جایگزینی برای ریشه دندان از دست رفته عمل می‌کنند. سپس یک روکش یا بریج دندان به پایه متصل می‌شود و به یک جایگزین دائمی و پایدار دندان‌های از دست رفته با عملکردی مشابه تبدیل می‌شوند. ایمپلنت‌های دندانی به دلیل ماندگاری و ظاهر طبیعی خود به گزینه‌ای محبوب در بین بیماران تبدیل شده‌اند.

بیشتر بخوانید: براکت ارتودنسی چیست و چگونه کار می کند؟

دندان مصنوعی


دندانپزشکی ترمیمی و انواع آن
پروتزها ابزارهای مصنوعی متحرکی هستند که برای جایگزینی یک یا چند دندان از دست رفته در دندانپزشکی ترمیمی مورد استفاده قرار می‌گیرند. این دندان‌ها معمولاً از مواد اکریلیک ساخته می‌شوند و می‌توانند متناسب با دهان شما سفارشی شوند. دندان مصنوعی را می‌توان برای جایگزینی یک فک کامل از دندان‌ها که به عنوان پروتز کامل شناخته می‌شود یا فقط چند دندان از دست رفته که به عنوان پروتز پارسیل شناخته می‌شود، استفاده کرد.

اینله‌ها و انله‌ها


دندانپزشکی ترمیمی و انواع آن
اینله‌ها و انله‌ها مشابه پرکننده‌های دندان هستند، اما برای ترمیم نواحی بزرگ‌تر پوسیدگی یا آسیب در دندانپزشکی ترمیمی مورد استفاده قرار می‌گیرند. اینله‌ها برای ترمیم آسیب‌های داخل کاسپ دندان‌ها استفاده می‌شوند، در حالی که انله‌ها برای ترمیم آسیب‌هایی که تا سطح تاج دندان گسترش یافته‌اند، استفاده می‌شود. اینله‌ها و انله‌ها معمولاً از پرسلن یا مواد رزین کامپوزیت ساخته می‌شوند.

پیشنهاد ویژه نی نی بان: مرکز لیپوماتیک در شرق تهران، بهترین‌ها را پیدا کنید!

مزایای دندانپزشکی ترمیمی


دندانپزشکی ترمیمی و انواع آن
امروزه دندانپزشکی ترمیمی با پیشرفتی که شاهد آن بوده می‌تواند انواع مشکلات دندانی را درمان کند یا جایگزینی مناسب و کاملاً مشابه برای دندان‌های از دست رفته بیماران ارائه کند. از همین روز این شاخه از دندانپزشکی مزایای فراوانی برای بیماران به ارمغان می‌آورد که از جمله رایج‌ترین آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • بهبود سلامت دهان و دندان: ترمیم دندان‌های آسیب دیده می‌تواند به جلوگیری از پوسیدگی بیشتر و ایجاد بیماری لثه کمک کند و به سلامت کلی دهان و دندان منجر شود.
  • بهبود ظاهر دندان‌ها: دندانپزشکی ترمیمی می‌تواند ظاهر دندان‌های شما را بهبود بخشد و لبخند زیباتری برای شما به ارمغان آورد.

دندانپزشکی ترمیمی و انواع آن

  • عملکرد بهتر در جویدن و صحبت کردن: ترمیم دندان‌های آسیب دیده می‌تواند عملکرد شما را هنگام خوردن غذا و صحبت کردن بهبود بخشد.
  • افزایش اعتماد به نفس: یک لبخند سالم و زیبا می‌تواند اعتماد به نفس و عزت نفس شما را افزایش دهد و به شما این امکان را می‌دهد تا در موقعیت‌های اجتماعی، احساس راحتی بیشتری داشته باشید.

مطالب پیشنهادی: ونیر کامپوزیت دندان چیست؟ مزایا و عوارض

دندانپزشکی ترمیمی برای چه کسانی مناسب است؟


دندانپزشکی ترمیمی و انواع آن
همان طور که گفتیم دندانپزشکی ترمیمی بر بازیابی عملکرد و ظاهر دندان‌هایی که آسیب دیده، پوسیده یا از دست رفته، تمرکز دارد. اما دندانپزشکی ترمیمی دقیقا برای چه کسانی مناسب است؟ در ادامه انواع بیمارانی را که می‌توانند از دندانپزشکی ترمیمی بهره‌مند شوند، بررسی خواهیم کرد.

بیماران با دندان‌های آسیب دیده


دندانپزشکی ترمیمی و انواع آن
دندانپزشکی ترمیمی یک گزینه عالی برای بیمارانی است که یک یا چند دندان آن‌ها به دلیل پوسیدگی، ضربه یا ساییدگی آسیب دیده است. برای ترمیم دندان‌های آسیب دیده و بهبود ظاهر و عملکرد آنها می توان از پرکردن دندان، روکش، اینله و آنله استفاده کرد.

بیماران با دندان‌های از دست رفته

دندانپزشکی ترمیمی برای بیمارانی که یک یا چند دندان از دست رفته دارند نیز مناسب است. ایمپلنت‌ها، بریج‌ها و پروتزهای دندانی را می‌توان برای جایگزینی دندان‌های از دست رفته، بهبود ظاهر لبخند و بازیابی عملکرد طبیعی جویدن و صحبت کردن استفاده کرد.

بیشتر بخوانید: علائم التهاب لثه در کودکان، نشانه‌هایی که باید جدی گرفته شوند

بیمارانی که دندان‌هایشان به شدت ساییده شده یا تغییر رنگ داده است


دندانپزشکی ترمیمی و انواع آن
دندان‌هایی که به شدت ساییده شده یا تغییر رنگ داده‌اند، می‌توانند به طور موثری از طریق دندانپزشکی ترمیمی بهبود یابند. روکش‌های دندانی و باندینگ را می‌توان برای بهبود ظاهر دندان‌هایی که به دلیل سن، ژنتیک یا عوامل خارجی مانند سیگار کشیدن یا نوشیدن قهوه یا شراب آسیب دیده یا تغییر رنگ داده‌اند، استفاده کرد.

بیماران مبتلا به اختلال بایت یا مشکلات فک

دندانپزشکی ترمیمی همچنین می‌تواند برای بیماران مبتلا به مشکلات بایت یا فک مانند اختلال مفصل گیجگاهی فکی (TMD)، مفید باشد. ترمیم‌های دندانی مانند روکش‌ها، بریج‌ها و ایمپلنت‌ها می‌توانند به تنظیم مجدد بایت و کاهش فشار روی فک کمک کنند و منجر به بهبود عملکرد شوند.

مطالب پیشنهادی: بدون جرمگیری و هزینه دندان‌هایتان را سفید کنید

کلام آخر


دندانپزشکی ترمیمی و انواع آن
همان طور که در این مقاله اشاره کردیم، دندانپزشکی ترمیمی در سال‌های اخیر راهی طولانی را پیموده است و طیف وسیعی از گزینه‌ها را برای ترمیم دندان‌های آسیب دیده و بازیابی ظاهر و عملکرد طبیعی آنها در اختیار بیماران قرار می‌دهد. اگر مشکلات سلامت دهان و دندان را تجربه می‌کنید یا از ظاهر دندان‌های خود ناراضی هستید، با یک دندانپزشک مجرب مشورت کنید تا بهترین گزینه‌های دندانپزشکی ترمیمی را در اختیارتان قرار دهد. با درمان مناسب این شانس را خواهید داشت که لبخند سالم و زیبای خود را بازیابید و از سلامت کلی دهان و دندان خود لذت ببرید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

مشاوره ویدیویی

    • اخبار داغ
    • جدیدترین
    • پربیننده ترین
    • گوناگون
    • مطالب مرتبط

    برای ارسال نظر کلیک کنید

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.