فیلر بهتر است یا ژل؟ مقایسه و بررسی
یکی از عمدهترین تغییراتی که با بالا رفتن سن برای صورت ما اتفاق میافتد از دست رفتن حجم صورت است. پوست ما نازکتر شده و تاثیر جاذبه زمین بر روی آن هویدا میشود. ترمیم و بازگرداندن بافتهای نرم صورت با استفاده از تزریق ژل یا تزریق فیلر یکی از تکنیکهای جوانسازی پوست است.
فیلر بهتر است یا ژل؟ یکی از رایج ترین سوالی که از پزشکان زیبایی پرسیده میشود این است که فرق فیلر با ژل چیست و کدام یکی بهتر است؟
در واقع درمال فیلرها همان طور که از اسمشان پیداست پرکنندههای پوستی هستند. همه ما از سن 25 به بالا بافتهای الاستین و کلاژن و چربی پوستمان به تدریج رو به کاهش میروند و فیلرهای پوستی موادی هستند که به درون پوست ما تزریق میشوند تا این افت حجم را جبران کنند. فیلرها طبقه بندیهای مختلفی دارند و یکی از سادهترین طبقه بندیهایشان دسته طبیعی است.
فیلر چیست و از چه موادی تشکیل میشود؟
فیلر مادهای است که عموما از کلاژن و هیالورونیک استید تشکیل شده و با تزریق آن برای پر کردن خطوط و چین و چروکها، افزایش حجم لب و گونه و فرو رفتگیهای صورت و بدن استفاده میشود. این فیلرها نه تنها بخشهای مورد نظر را اصلاح و فرم آنها را بهبود میبخشند، بلکه به دلیل وجود کلاژن در آنها به ترمیم بخشهای آسیب دیده پوست، مثلا جای جوش و اسکار زخم نیز کمک میکنند. فیلرها انواع مختلفی دارند که در ادامه به معرفی آنها میپردازیم.
انواع فیلر
فیلرها را میتوان بر اساس ترکیب و مواد موجود در آن و همچنین نوع کاربردشان به انواع مختلفی تقسیم کرد. این انواع عبارتند از:
فیلرهای قابل جذب
فیلرهای قابل جذب یا فیلرهای بیولوژیکی تاثیرگذاری موقت دارند. به این معنا که برای مدتی در بخش مورد نظر باقی میمانند و سپس جذب شده و آن بخش از صورت یا بدن به حالت قبل باز میگردد. مثلا برای افزایش حجم لب از این فیلرهای قابل جذب استفاده میکنند.
فیلرهای دائمی
فیلرهای دائمی یا غیر قابل جذب آنهایی هستند که نیاز به تزریق منظم در دورههای مشخص ندارند و ماندگاری آنها بالاست. خوبی این فیلرها آن است که برای مدت طولانی در بدن میمانند و بدی آنها نیز آن است که حذف آنها از بدن یا صورت سختتر است.
فیلرهای نیمه دائمی
این فیلرها شامل کلسیم هیدروکسیل آپاتیت، پلی کپرولاکتون و پلی ال لاکتیک اسید هستند. ماندگاری این فیلر ها در حدود 2 تا 4 سال است و تزریق آنها نیاز به مهارت و تخصص خاصی دارد.
ژل چیست و از چه موادی تشکیل میشود؟
ژل نیز همانند فیلر برای پر کردن فرورفتگیها و اصلاح بخشهای مورد نظر از بدن و صورت تزریق میشود. امروزه برای حجم دهی لبها و گونهها و چانه از ژل استفاده زیادی میشود و طرفداران فراوانی دارد. با کمک تزریق ژل میتوان موجب زیباسازی و جوانسازی پوست شد. ژلها نیز از نظر نوع ماندگاری به انواع موقت، نیمه موقت و دائمی تقسیم میشوند و در ترکیب آنها از موادی نظیر اسید هیالورونیک، هیدروکسی لاپاتیت کلسیم و پلی متیل متاکریلات استفاده شده است.
انواع برند ژل
ژلهایی که جهت تزریق در بدن و صورت مورد استفاده قرار میگیرند از نظر برند تولید کننده سه نوع کلی و اصلی دارند. این سه نوع در زیر معرفی شدهاند:
پروفایلو
ژل پروفایلو بر اساس ماده اسید هیالورونیک ساخته شده و در دو نوع وزن مولکولی پایین و بالا موجود است. هدف از این نوع ژل تحریک پوست برای تولید کلاژن و الاستین بیشتر است و باعث بهبود در چین و چروکهای پوست میشود.
ژل ژوویدرم
این نوع ژل نیز حاوی اسید هیالورونیک بوده و دارای ماندگاری بالایی است. از ژل ژوویدرم در لایههای میانی و عمیق پوست استفاده میشود و چین و چروکها و خطوط ضخیم و عمیق با کمک آن بهبود مییابند. از این ژل برای حجم دهی گونهها، لبها و اطراف دهان استفاده میشود.
ژل رووفیل
این ژل محصول کشور کره جنوبی بوده و در سه مدل فاین، اولترا و پلاس تولید میشود. از مدل اولترا برای چین و چروکهای عمیق پوست، از مدل پلاس برای جلوگیری از عمیق شدن چین و چروکها و از مدل فاین جهت از بین بردن خطوط سطحی استفاده میگردد.
کاربردهای فلیر و ژل چیست؟
همانطور که گفته شد از فیلر و ژل برای زیبا و جوانسازی پوست و اصلاح قسمتهای مختلف صورت و بدن استفاده میشود. مثلا کاربرد فیلر و ژل در صورت برای افزایش حجم لبها، گونهها، چانه، برطرف کردن گودی زیر چشم و غیره است. در ادامه کاربردهای دیگر فیلر و ژل بیان میگردد.
کاربردهای فلیر
- کاهش چین و چروک و جوانسازی پوست
- افزایش حجم قسمتهایی از صورت و بدن مانند لبها، گونهها، چانه
- اطلاح فرم بینی
- لیفت صورت
- از بین بردن جای جوش و اسکار
- افزایش حجم در بخشهایی از بدن مانند سینه، ران، باسن، بازو
کاربردهای ژل
- افزایش حجم در بخشهای مختلف صورت
- جوانسازی پوست و رفع علائم پیری
- کانتورینگ صورت
- تنظیم بخشهای نا متقارن در صورت
- از بین بردن زخمهای ناشی از جراحت و جای جوش
- رفع سیاهی و گودی زیر چشم
کلاژن سازی با ژل بیشتر است یا فیلر؟
معمولا افزایش کلاژن سازی در پوست با استفاده از فیلرها بیشتر است. فیلرها در مقایسه با ژلها از مواد تحریک کننده فراوانتری برای ساخت کلاژن بیشتر در پوست تشکیل شدهاند و ماده هیدروکسی آپاتیت کلسیم بیشتری در آنها وجود دارد. همچنین هنگام تزریق فیلر فشار و تنش در پوست بیشتر میشود و این خود به تحریک آن برای ساخت کلاژن بیشتر کمک میکند.
ماندگاری فیلر بهتر است یا ژل؟
باید گفت فیلرها ماندگاری بیشتری نسبت به ژلها دارند. ژلها پس از تزریق زودتر از بین میروند و نیاز به تزریق مجدد پیدا میکنند. البته به طور کلی و در بدن هر فرد ممکن است نتایج مختلفی را شاهد بود و در انتخاب بین فیلر و ژل بهتر است پزشک متخصص نظر نهایی را بگوید.
تفاوت ژل با فیلر از نظر عوارض
هر کدام از این مواد در کنار مزایایی که دارند، معایبی را نیز شامل میشوند. عوارض فیلرها و ژلها عبارتند از:
عوارض فیلر
- تورم و سرخ شدن پوست
- کبود و خونمردگی
- نکروز یا بافتمردگی
- عفونت
- جابجا شدن فیلر
عوارض ژل
- قرمزی، تورم، درد و خارش
- ایجاد تودههای زیر پوستی
- واکنشهای آلرژیک
- تشکیل رگهای خونی نامنظم
مقایسه فیلر و ژل از نظر هزینه
با اینکه هزینه تزریق فیلر و ژل بر اساس نوع هر کدام از آنها و برند انتخابی، تعداد جلسات مورد نیاز برای تزریق و فرم دهی، مهارت پزشک و عواملی از این دست بستگی دارد، اما باید گفت که به طور کلی هزینه تزریق فیلر کمی گرانتر از ژل است. هزینه هر سی سی فیلر و یا ژل برای افزایش حجم لب در حدود 2 تا 8 میلیون تومان خواهد بود.
در نهایت فیلر بهتر است یا ژل؟
با وجود تمام مواردی که در بالا ذکر شد و مقایسههایی که صورت گرفت باید گفت که هر دوی این مواد میتوانند به طور موفقیت آمیزی جهت بهبود مشکلات موجود در صورت و بدن و اصلاح فرم و زیباتر شدن چهره موثر باشند. انتخاب بین فیلر و ژل باید توسط پزشک با توجه به شرایط شما، انتظاراتی که از تزریق دارید و بهترین نتیجهای که از آن حاصل خواهد شد، انجام گیرد. به طور کلی میتوان گفت که اگر به دنبال روشی با هزینه بیشتر و ماندگاری بالاتر هستید، فیلر را انتخاب کنید و چنانچه روشی ارزانتر و با ماندگاری کمتر میخواهید، ژل گزینه بهتری برایتان خواهد بود.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼