چرا سرطان ریه در غیرسیگاریها و زنان افزایش پیدا کرده؟
بنا بر اعلام سازمان بهداشت جهانی، ابتلای افراد غیرسیگاری به سرطان ریه در سراسر جهان رو به افزایش است و ابتلا به این بیماری در میان زنان، روند صعودی به خود گرفته است.
وبگاه گاردیَن در گزارشی آورده است: آژانس سرطان سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده است تعداد افرادی که به سرطان ریه مبتلا میشوند و هرگز سیگار نکشیدهاند در حال افزایش است و آلودگی هوا عاملی مهم در این زمینه بهشمار میرود.
بر اساس گزارش آژانس بینالمللی تحقیقات سرطان (IARC)، سرطان ریه در افرادی که هرگز سیگار یا تنباکو نکشیدهاند، پنجمین عامل مرگومیر در اثر سرطان در سراسر جهان برآورد میشود.
به گفته آژانس بینالمللی تحقیقات سرطان، سرطان ریه در افرادی که هرگز سیگار نمیکشند، تقریباً منحصراً به شکل آدنوکارسینوم بروز میکند. آدنوکارسینوم غده سرطانی بدخیم است که از بافت پوششی منشأ میگیرد و از چهار زیرگروه اصلی سرطان ریه (آدنوکارسینوم، کارسینوم سلول سنگفرشی، کارسینوم سلول کوچک و کارسینوم سلول بزرگ) به زیرگروه غالب در بین مردان و زنان در سراسر جهان تبدیل شده است.
به گفته آژانس بینالمللی تحقیقات سرطان آدنوکارسینوم ۷۰ درصد از موارد سرطان ریه افراد غیرسیگاری را تشکیل میدهد. میزان ابتلای مردان به سرطان ریه به طور کلی در بیشتر کشورها در طول ۴۰ سال گذشته کاهش یافته اما در میان زنان همچنان رو به افزایش است.
براساس گزارش مطالعه یادشده، میتوان آلودگی هوا را عاملی مهم در نظر گرفت که تا حدی کثرت آدنوکارسینوم را توضیح میدهد.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼