۲۴۸۹۳۳

همسر لجباز را چگونه درمان کنم؟

همسر لجباز را چگونه درمان کنم؟

همسران لجباز واقعا عرصه را به آدم تنگ می کنند و اصلا شما را در بن بست قرار میدهند. با آنها چه کنیم؟

به گزارش نی نی بان ، چگونه  افراد لجباز را بشناسیم؟ وقتی پی به ویژگی های لجبازی و ریشه های آن ببریم شاید بهتر بتوانیم به خودمان و دیگری کمک کنیم.

در این مقاله این ویژگی رفتاری و نشانه های آن را به تفصیل توضیح می دهیم و در پایان چندین توصیه برای کنار آمدن و برقراری ارتباط سالم با زن یا همسر لجباز، ارائه خواهیم داد.

لجبازی همسر

نشانه‌های لجباز بودن چیست؟ 

انعطاف‌پذیر نبودن

افراد لجباز برای زندگی خود یا برای هر روزشان برنامه‌های خاصی دارند و اگر در این حین، یک نفر برنامه‌های شان را بهم بریزد و یا برنامه جدیدی پیش بیاید، به شدت بهم می‌ریزند.

آنها در این شرایط  مقاومت می‌کنند و حتی شاید عصبانی می شوند که چرا طرف مقابل به صورت ناگهانی برنامه‌ای را اضافه کرده است.

درواقع افراد لجباز، انعطاف‌پذیر نیستند و نمی‌توانند در شرایط لازم، برنامه‌هایشان را تغییر دهند.

همیشه فکر می‌کنند حق با خودشان است

افراد لجباز با هر کسی که صحبت کنند، همیشه یا اغلب فکر می‌کنند که حق با خودشان است. حتی اگر با رئیس خود صحبت کنند، اشتباهات خودشان را نمی‌پذیرند و حق به جانب هستند.

به همین دلیل در ارتباطات، توانایی درک و همدلی لازم را ندارند.

در رابطه عاطفی، همه چیز را باید کنترل کنند و بدانند

افراد لجباز و یک دنده، در رابطه عاطفی باید از همه چیز مطلع باشند، اینکه طرف مقابل کجا قرار می‌گذارد؟ چرا در لوکس‌ترین رستوران قرار نمی‌گذارد؟

چرا این ساعت قرار می‌گذارد؟ و… و همه چیز باید تحت کنترل خودشان باشد، یعنی شاید گاهی خودشان محل قرار را عوض کنند تا دلخواه خودشان باشد.

همه چیز را بیش از حد تجزیه و تحلیل می‌کند و سخت می‌گیرد

افراد لجباز، همه چیز را بسیار زیاد تجزیه و تحلیل می‌کنند و اگر کوچک‌ترین چیزی با معیارهایشان مطابقت نداشته باشد، فورا بیان می‌کنند یا با رفتارشان نشان می‌دهند.

به عنوان مثال در انتخاب شریک عاطفی و همسر، اگر چیز کوچکی از طرف مقابل ببینند که دوست ندارند، ممکن است فورا جواب رد بدهند و به همین دلیل است که به سختی وارد رابطه‌های پایدار و بلندمدت می‌شوند.

مدام «نه» می‌گویند

افراد لجباز مدام «نه» می‌گویند و به فرصت‌های متفاوت، جواب منفی می‌دهند چون می‌ترسند چیزهای جدید را امتحان کنند و می‌ترسند که از منطقه امن و آسایش خودشان خارج شوند.

آنها در طول زندگی خود، بسیار کم تغییر می‌کنند و معمولا روال زندگی و طرز فکر پایداری دارند چون به شدت در برابر تغییرات مقاوم هستند.

می‌خواهند آینده‌شان دقیقا همانی باشد که فکر می‌کنند

هیچ کدام از ما از آینده خود به صورت دقیق مطلع نیستیم، اما افراد لجباز فکر می‌کنند که به هر چیزی که فکر کنند، دقیقا به همان و به همان شکل می‌رسند.

اگر آینده‌شان، با تصورات‌شان متفاوت باشد، ممکن است بسیار سرخورده و افسرده شوند چون بسیار امیدوار هستند که به تمام خواسته‌هایشان و به همان شکلی که تصور می‌کنند، برسند.

زود قضاوت می‌کنند

به دلیل اینکه افراد لجباز بسیار زیاد به خود و افکارشان ایمان دارند، گمان می‌کنند قضاوت‌هایشان بسیار درست است.

به همین دلیل هر کسی را که ببینند و با او صحبت کنند، زود قضاوت می‌کنند و به برداشت‌های خود نسبت به آن شخص یا حتی نسبت به یک اتفاق، بسیار ایمان دارند.

از لحاظ عاطفی و احساسی در دسترس نیستند

افراد لجباز از لحاظ عاطفی و احساسی در دسترس نیستند و شاید حتی به عزیزترین و نزدیک‌ترین افراد زندگی‌شان هم اجازه ندهند که بیش از حد با آنها صمیمی شوند و از راز و رمز زندگی‌شان بدانند. آنها به کمتر کسی اعتماد می‌کنند و معمولا حد و مرزهای زیادی را با دیگران حفظ می‌کنند.

اصلا وقت‌شان را تلف نمی‌کنند

افراد لجباز تا زمانی که کاری سود و فایده کلان برایشان نداشته باشد، اغلب انجام نمی‌دهند و دوست ندارند کارهای بی‌فایده یا کارهایی که قرار است در آن شکست بخورند را انجام دهند.

آنها به این نوع کارها با این دید نگاه نمی‌کنند که قرار است تجربه جدیدی کسب کنند یا چیز جدیدی بیاموزند، بلکه فقط به سود و فایده آن کار دقت می‌کنند.

این افراد، انجام دادن کارهای بدون سود را، اتلاف وقت می‌دانند و از آنجایی که روی وقت‌شان بسیار حساس هستند، اصلا وقت‌شان را تلف نمی‌کنند.

اما دلایل و ریشه لجبازی چیست؟ 

پاداش گرفتن در قبال لجبازی

زمانی که یک کودک چیزی از والدین خود می‌خواهد که به او نمی‌دهند، ممکن است شروع به گریه کردن یا قهر کردن کند.

اگر والدین در مقابل این رفتارها، آن چیزی که کودک می‌خواسته است، به او بدهند، یعنی کودک در مقابل لجبازی خود، پاداش دریافت کرده است.

بنابراین این خصوصیت اخلاقی در او تقویت می‌شود که همیشه می‌تواند با یک سری از رفتارها و پافشاری کردن، چیزی که می‌خواهد را دریافت کند.

پافشاری کردن روی اعتقادات

افراد لجباز بر روی اعتقادات خود، بسیار پافشاری می‌کنند و فکر می‌کنند که اعتقادات‌شان درست‌تر از دیگران است و هرگز نمی‌توانند نظرات دیگران را هم بشنوند.

اگر کسی با اعتقادات‌شان مخالفت کند، برایشان به معنی مخالفت کردن با خودشان است. حتی ممکن است آنها از افرادی که مخالف‌شان هستند، دوری کنند و کاملا از معاشرت با آنها اجتناب کنند.

تخلیه خصومت و پرخاشگری نهفته

برخی از افراد لجباز به این دلیل این ویژگی منفی را دارند که در گذشته زندگی دردمندی داشته‌اند و برخی از افراد با آنها برخورد بسیار بدی داشته‌اند.

حالا این افراد برای تخلیه خشم و خصومت درونی خود که نهفته است، لجبازی می‌کنند، با دیگران مخالفت می‌کنند و حاضر نیستند کمی تغییر کنند و انعطاف‌پذیر باشند.

درمان لجبازی

به حرف‌های دیگران هم گوش دهید

مهم نیست که با حرف طرف مقابل موافق هستید یا مخالف، به حرف‌هایش گوش دهید چون باعث می‌شود چیزهایی که قبلا نشنیدید را بشنوید و بدانید و شانس اینکه با او توافق برسید، بیشتر می‌شود.

در هنگام صحبت کردن با دیگران، ارتباط چشمی برقرار کنید تا ارتباط بهتری با او برقرار کنید.

صحبت طرف مقابل را قطع نکنید و اجازه دهید تا آخر صحبت کند و بعد نظرتان را اعلام کنید. خودتان را جای طرف مقابل بگذارید تا شرایطش را بهتر درک کنید.

قبول کنید که همیشه حق با شما نیست

اگر همیشه فکر می‌کنید خودتان حرف درست را می‌زنید، این حق به جانب بودن را فراموش کرده و کنار بگذارید.

به خودتان یادآوری کنید که شما همه چیز را نمی‌دانید، همانند دیگران، ممکن است نظرات شما هم گاهی اشتباه باشد و شما دانش کامل را ندارید، بلکه هر روز ممکن است چیز جدیدی یاد بگیرید.

پس به حرف‌های دیگران گوش کنید و به دانش و همدلی خود اضافه کنید.

به نزدیکان‌تان اعتماد کنید

شاید برخی از افراد قصد سوءاستفاده از شما را داشته باشند اما این، یک قاعده و قانون 100% و کلی درباره همه افراد نیست، بلکه برخی از افراد استثنا هستند که این قصد را نسبت به شما دارند.

افراد سمی، قابل شناسایی هستند و بعد از آن که قصدشان مشخص شد، شما می‌توانید آنها را به راحت کنار بگذارید و از آنها فاصله بگیرید اما نباید نسبت به افراد بی‌گناه و خوب زندگی‌تان، حس بی‌اعتمادی و بدبینی داشته باشید.

اگر به یک سری از افراد اعتماد ندارید یا فکر می‌کنید که از پسِ کارهای بزرگ بر نمی‌آیند، بهتر است به جای اینکه از آنها کاملا فاصله بگیرید، به آنها کارهای آسان را بسپارید که می‌توانند انجام دهند.

حتی اگر کسی کاری را به موقع انجام نمی‌دهد، نشانه قابل اعتماد نبودن او نیست، بلکه شاید بتوانید یک فرصت دیگر به او بدهید و مسئولیتی را به او بسپارید که توانایی‌اش را داشته باشد.

قضاوت را کنار بگذارید

این نکته را بدانید که ما اطلاعات کامل و کافی از زندگی و شرایط دیگران نداریم و نمی‌توانیم دیگران را به درستی قضاوت کنیم.

هر موقع که قضاوت‌های عجولانه به ذهن‌تان آمد، به خودتان یادآوری کنید که شما طرف مقابل را کامل نمی‌شناسید.

قضاوت‌های شما، براساس زندگی خودتان است و نه دیگری.

پس به جای قضاوت عجولانه، به حرف‌های طرف مقابل گوش دهید تا بتوانید قضاوت منصفانه داشته باشید.

دلیل لجبازی همسرتان را درک کنید

به دوران کودکی و گذشته او بنگرید تا دلیل و ریشه لجبازی‌اش را پیدا کنید. سعی کنید لجبازی‌اش را تحریک نکنید و در مقابل، خودتان هم لجبازی نکنید . چون با این کار، نه تنها مشکلی حل نخواهد شد، بلکه اختلافات و مشکلات تشدید خواهند شد.

زمانی که عصبانی است، با او بحث نکنید

بحث و دعوا کردن با شخص لجباز در هنگام عصبانیت، کار درست و منطقی نیست.  باعث می‌شود او بیشتر در مقابل حرف‌های شما و نظر درست، مقاومت کند و اشتباه خود را قبول نکند. در شرایطی که هر دوتان آرام هستید و شرایط صحبت کردن را دارید، او را دعوت کنید تا به حرف‌هایتان گوش کند و بعد با هم صحبت کنید.

لجبازی همسر

بی‌احترامی نکنید و انگشت اتهام را به سمت او نگیرید

هرگز در ارتباط با فرد لجباز، به او کوچک‌ترین بی‌احترامی و توهین نکنید و انگشت اتهام به سمت او نگیرید. از استفاده کردن از جملاتی مثل «تو این کار رو کردی.» یا «تو اینطوری هستی» و… خودداری کنید.

با جمله‌بندی درست صحبت کنید

به جای مخاطب قرار دادن و تهمت زدن به او در هنگام بحث کردن، با جمله‌بندی درست صحبت کنید.

می‌توانید از این ساختار جمله استفاده کنید. من+احساسات شما از رفتار یا حرف او+حرف یا رفتاری که شما را رنجانده است” را درک می کنم. 

>به عنوان مثال اگر او تاکید می‌کند که حرف خودش درست است و به حرف‌هایتان گوش نمی‌دهد، می‌توانید به این صورت او را دعوت به گوش کردن به حرف‌های خودتان بکنید:«من ناراحت میشم وقتی به حرف‌هام گوش نمیدی.

به نظرم بهتره هر دومون همیشه به حرف‌های همدیگه گوش کنیم تا بهتر همدیگه رو درک کنیم.»

منبع: همیار عشق 

لینک هدیه

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

هم اکنون دیگران می خوانند