قرص فلوکونازول برای عفونت، نحوه مصرف
خانمی ۳۸ ساله هستم که ۱۸ سال پیش ازدواج کردم ولی بخاطر فوت همسرم که پزشک بودند دوازده سال است که مجردم.
از زمان کودکی یعنی حدود سن 12 سالگی دچار عفونت قارچی هستم...
بارها به پزشک مراجعه کردم و پماد کلوتریمازول تجویز کردند و بهبودی حاصل نشد. تا اینکه دو ماه پیش به متخصص زنان مراجعه کردم و در أزمایشگاه قارچ شناسی اصفهان هم یک نمونه قارچ أزمایش دادم که با دیدن نمونه قارچ پزشک متخصص گفتند که درصدش زیاد نیست ولی سالهاست که از این بیماری رنج می برم.
خانم دکتر عزیز در حال حاضر سوالم اینست که با مراجعه به پزشک متخصص زنان برایم قرص فلونازوکل 150 تجویز شده آیا دوز مصرف به این شکل که هر سه روز هر روز یک عدد و مرحله ی دوم در پایان سه روز فقط یک عدد و بعد از یک هفته هم یک عدد...
آیا درست متوجه مصرف این دارو شده ام؟
و اینکه در پایان هفته آخر که مصرف آخرین قرص میشود و حدود ده روز.
به طور کلی از مصرف دارو میگذرد می بایست آزمایش خون بدهم و مجددا به دکتر مراجعه نمایم... آیا برداشتم درست بوده است ؟
باید قرص هر سه روز یک عدد مصرف شود، پس از مصرف 5 عدد قرص فلوکونازول به شکل فوق باید مابقی را هفته ای یک عدد مصرف کنید و تا شش ماه ادامه دهید. دو ماه پس از اقدامات درمانی به پزشک مراجعه کنید. عفونت قارچی را نمی توان با آزمایش خون تشخیص داد.
روغن نارگیل، خاصیت ضد قارچ دارد و شواهد نشان می دهد در دفع قارچ کاندیدا که پیش از این هم ذکر شد و اصلی ترین عفونت قارچی واژن را ایجاد می کند بسیار موثر عمل می کند. روغن نارگیل خالص و طبیعی را، هم می توان داخل واژن و هم خارج آن مورد استفاده قرار داد تا علائم عفونت قارچی واژن را از بین ببرد.
قرص فلوکونازول چیست؟
- قرص فلوکونازول (Fluconazole) یک داروی ضد قارچ است که برای عفونتهای کاندیدایی دهان (برفک)، گلو و واژن و دیگر عفونتهای قارچی کمتر معمول، تجویز میشود.
- این دارو با از بین بردن قارچ ها و مخمرها باعث از بین رفتن عفونت میشوند.
- البته مصرف این دارو تنها با تجویز پزشک مجاز میباشد و مصرف خودسرانه، بدون نسخه پزشک میتواند زیانآور باشد.
- پیشگیری از عفونت مخمر در بیمارانی که خطر ابتلا به عفونت در آنها بیش از سایر افراد است مانند بیماران شیمی درمانی و پرتو درمانی از دیگر موارد استفاده از داروی فلوکونازول میباشد.
- در واقع این دارو رشد قارچها را که سبب ایجاد عفونت میشوند کاهش میدهد.
- توجه داشته باشید که فلوکونازول تنها برای درمان عفونتهای قارچی موثر است و نمیتواند به درمان عفونتهای ویروسی مثال سرماخوردگی و یا عفونتهای باکتریایی کمک کند.
- این دارو بصورت کپسول و قرص خوراکی 50، 100، 150 و 200 میلیگرم و همچنین سوسپانسیون خوراکی موجود میباشد.
- این دارو بطور عمده از طریق ادرار دفع میشود.
- چنانچه به منظور عفونت واژن قصد مصرف این دارو را دارید بهتر است با توصیهها و همچنین درمانهای خانگی آن هم آشنا شوید.
موارد مصرف
- کاندیدیازیس واژینال
- کاندیدیازیس دهانی-حلقی و مری
- مننژیت کریپتوکوکی
- عفونت ادراری
- پیشگیری و کاهش عفونت در بیمارانی که شیمی درمانی یا پرتو درمانی میشوند
عوارض
- تهوع
- اسهال
- سردرد
- سرگیجه
- سوزش و درد معده
- اختلال در حس چشایی
- احساس خستگی و بی حالی
تداخل دارویی
داروهای ضد دیابت، داروهای ضد صرع (فنی تویین)، داروهای قلبی (وارفارین، وراپامیل و سیزاپراید)، داروهای گوارشی (سایمتیدین)، داروهای کاهنده قندخون (گلی بنکلامید، گلی بوراید)، آستمیزول، سیزاپراید، یک آلکالوئید ارگوت مانند ارگوتامین، اریترومایسین، پیموزاید، کینیدین، ترفنادین، وریکونازول و الکل
مقدار و نحوه مصرف
- مقدار تجویزی فلوکونازول، طول درمان، و برنامه زمانی درمان براساس محل عفونت قارچی و پاسختان به دارو متفاوت است.
- بنابراین میزان دقیق مصرف این دارو باید حتما توسط پزشک تعیین گردد.
- معمولا دوز مصرفی از 100 میلیگرم تا 800 میلیگرم به صورت روزانه میباشد.
- در برخی عفونتها از جمله عفونت واژینال، درمان با مصرف یک عدد کپسول ۱۵۰ میلیگرم توسط پزشک تجویز میشود لذا از مصرف بیش از حد تجویز شده خودداری نمایید.
- توجه: در موارد نادری مصرف داروی فلوکونازول موجب آسیب جدی به کبد و در نتیجه مرگ شده است. این مسئله به ویژه برای بیماران خاص بیشتر رخ میدهد.
- بنابراین در صورت بروز علایمی مانند تیره شدن ادرار، از دست دادن اشتها، کم رنگ شدن مدفوع، درد شدید معده و زرد شدن پوست و چشم باید سریعا به پزشک مراجعه شود.
توجه: در صورت فراموش کردن دوز دارو در اولین فرصت آن را مصرف نمایید و از دو برابر نمودن دوزهای بعدی پرهیز کنید.
نکات مصرف قرص فلوکونازول
- توصیه میشود جهت کاهش عوارض گوارشی، دارو را همراه با غذا مصرف نمایید.
- در صورت بروز زردی، تغییر رنگ ادرار، بی رنگ شدن مدفوع، خارش و کاهش حجم ادرار به پزشک مراجعه نماید.
- حتی در صورت احساس بهبودی دارو را تا آخر مصرف کنید.
- اگر ظرف 3 روز از درمان با فلوکونازول احساس بهبودی ندارید با پزشکتان مشورت کنید.
- همزمان با این دارو به هیچ وجه الکل یا داروهای حاوی الکل (برخی از داروهای سرماخوردگی) مصرف نکنید.
- در صورت مصرف بیش از ۱۴ روز این دارو، نیاز به آزمایشات خونی برای پایش وضعیت کبدی و کلیوی میباشد.
- در صورتی که با مصرف این دارو علائم شما برطرف نشد و یا بدتر شد، به پزشک خود مراجعه نمایید.
- خانمها در صورتی که از قرصهای ضدبارداری استفاده میکنند، در مدت درمان با این دارو باید از یک روش دیگر ضدبارداری علاوه بر قرص جهت پیشگیری از بارداری استفاده نمایند.
- در صورت بروز لکههای قرمز بر روی پوست به پزشک خود اطلاع دهید.
- در صورت تیرگی ادرار ،ضعف و خستگی شدید و زردی پوست یا چشم به پزشک خود اطلاع دهید.
- توصیه میشود از مصرف این دارو در زمان رانندگی و یا انجام اموری که نیاز به هوشیاری کامل دارد، اجتناب شود.
- در صورت مصرف این دارو قبل از انجام هر گونه عمل جراحی یا اقدام پزشکی جراح را از مصرف این دارو مطلع کنید.
- مصرف این دارو در افراد مسن باید با احتیاط صورت گیرد.
- مصرف فلوکونازول برای زنان باردار و شیرده مضر است. چرا که این دارو اثرات منفی بر جنین درون رحم میگذارد. از طرف دیگر چون این دارو به درون شیر مادر منتقل میشود مصرف آن در زمان شیردهی نوزاد توصیه نمیشود.
درمان عفونت قارچی واژن
- انتخاب درمان مناسب برای این گروه از عفونت ها، تصمیمی کاملا شخصی است که هر زنی می تواند با مشورت پزشک معالج خود پیش بگیرد.
- بر حسب درجه شدت عفونت ها هم، می توان انتخاب مناسب تری داشت. عفونت های قارچی واژن در سه سطح ضعیف، متوسط و شدید ایجاد می شوند.
- در سطح عفونت ضعیف یا کم، ممکن است عفونت به خودی خود برطرف شود اما چون به ندرت این اتفاق می افتد بهتر است درمانی هرچند محدود مورد استفاده قرار گیرد. زیرا چنانچه عفونت های قارچی به خوبی درمان نشوند، بازگشت خواهند داشت.
- درمان های کاربردی در مورد عفونت های قارچی واژن، محل رشد و تکثیر قارچ را نرم و تمیز کرده، از وجود قارچ ها پاک می کنند و مانع از رشد مجدد قارچ ها می شوند.
- به این ترتیب خارش و سوزش واژن از بین رفته و میزان باکتری و قارچ موجود در ناحیه واژن را به تعادل می رسانند.
- آنچه مهم می باشد، این است که پس از چند روز استفاده از روش های درمانی انتخابی، می بایست علائم عفونت برطرف شوند.
- در واقع، دوره درمان این عفونت، ۳ تا ۷ روز می باشد که در پایان این مدت زمان، بایست واژن از وجود قارچ های عفونی پاک شود. در این وضعیت، قارچ و باکتری مفید برای واژن، در حد تعادل در آن وجود خواهد داشت.
درمان های خانگی
شواهد بسیاری در دست است از اینکه زنان زیادی، رضایت خود را پس از انجام درمان های خانگی در بهبود این گونه عفونت ها، اعلام کرده اند.
روغن درخت چای
- روغن درخت چای مدت هاست که خاصیت ضد قارچ بودنش، مزیت آن شناخته شده است. نتایج پژوهش های زیادی توانایی این روغن را در از بین بردن انواع قارچ های عفونی تایید کرده اند.
- در مطالعاتی که در این باره صورت گرفته تاثیر روغن درخت چای به روی قارچ کاندیدا آلبیکنس که اصلی ترین قارچ عفونت زا در ناحیه واژن زنان می باشد بررسی شده است. نتایج حاکی از آن بوده که این قارچ توسط روغن درخت چای نابود شده و به این ترتیب تاثیر درمانی آن ثابت شده است.
- زنانی که این روغن را به شکل رقیق شده آن به روی تامپون ریخته و شب تا صبح داخل واژن خود نگه داشته اند از بهبود عفونت خود در روزهای بعد گزارش داده اند.
- البته که این کار بایست با احتیاط کامل انجام شود زیرا ممکن است به دلیل حساس بودن دیواره های واژن، آنها را تحریک کرده و حساسیت بیشتری ایجاد کند. به همین منظور و برای گرفتن نتیجه بهتر می توان روغن درخت چای را با مقدار کمی روغن نارگیل گرم شده ترکیب کرده و به روی تامپون قرار داد تا جذب آن شود. نکته مهم اینکه تامپون بایست بطور مرتب عوض شود.
- در ضمن به دلیل احتمال ایجاد آلرژی در برخی پوست ها، بهتر است قبل از استفاده روغن درخت چای در واژن، آن را به روی پوست دست امتحان کنید.
ماست طبیعی
- ماست طبیعی که بدون طعم و افزودنی های دیگر باشد، حاوی باکتری های مفیدی است که پروبیوتیک خوانده می شوند.
- پروبیوتیک، برای سلامت بدن و متعادل کردن سطح باکتری و قارچ های غیر مضر در آن، مفید می باشد.
- نتایج بدست آمده از برخی مطالعات در این زمینه بیان گر این است که انواع مشخصی از پروبیوتیک ها می توانند با قارچ هایی که عفونت واژن را ایجاد می کنند، مقابله خوبی داشته باشند.
- اگرچه در این باره اختلاف نظراتی هم مشاهده می شود اما زنان زیادی رضایت خود را از درمان موفقیت آمیز ماست، در مورد عفونت قارچی واژن خود اعلام کرده اند.
- بنابراین توصیه می شود در صورت ابتلا به عفونت های نام برده شده، ماست بخورید، مقداری ماست به درون واژن و اطراف آن بمالید و با سرنگ یا یک اپلیکاتور، مقداری ماست داخل واژن خود سرازیر کنید.
روغن نارگیل
روغن نارگیلی که گرم شود همراه با روغن درخت چای یا روغن گیاه مرزنگوش، ترکیب قدرتمندی در رفع عفونت های قارچی واژن خواهد بود.
روغن گیاه مرزنگوش
- بر اساس یافته های حاصل از برخی تحقیقات، استفاده از روغن گیاه مرزنگوش، مانع از رشد قارچ کاندیدا آلبیکنس می شود.
- کپسول های حاوی این روغن که داخل واژن قرار داده می شوند و در طول شب می توانند تاثیر بر دفع عفونت قارچی واژن داشته باشند و نیز استفاده از این روغن به روی تامپون و قرار دادن آن در داخل واژن، روش هایی است که از خاصیت درمانی روغن گیاه مرزنگوش برای از بین بردن این نوع عفونت ها در زنان استفاده می شود.
- می توان این روغن را همراه با روغن بادام شیرین، روغن نارگیل گرم شده و روغن زیتون به روی تامپون قرار داده و پس از اینکه بعد از گذشت چند دقیقه ای کاملا جذب تامپون شدند، آن را وارد واژن کرد.
- بایست دقت کرد که هر ۲ تا ۴ ساعت یکبار تامپون را عوض کرد.
نظر کاربران
سلام من سرما خوردم گلوم خیلی بد چرک کرده واقعا اب دهنمو نمیتوتم قورت بدم از اون طرفم عفونتم قارچی میخواستم بدونم اگه فلوکونازول بخرم واسه گلو دردمم خوبه ؟؟؟خواهش میگمم جواب بدین اگه خوب نیست چی بخورم
پاسخ ها
سلام و ممنون از توجهتون
برای طرح سوال و گرفتن پاسخ فقط از لینک
زیر استفاده کنید
https://moshavere.niniban.com/
سلام خانم دکتر آیا میتوان از این قرص برای مردان هم استفاده کردوقتیکه همسرم استفاده میکنه؟
پاسخ ها
سلام و ممنون از توجهتونبرای طرح سوال و گرفتن پاسخ فقط از لینک زیر استفاده کنیدhttps://moshavere.niniban.com/
سلام... ببخشید من اطراف واژنم اول یه دونه ی سفید بود... و طی دو سه هفته الان تبدیل شده ب چنتا دونه ی سفید چسبیده به هم... خیلی ترسناکه و واقعا خارش و سوزش داره... واژنم ترشحاتش مث پنیر شده و هرچی میرم حمام و میشورمش و تمیزش میکنم... باز بوی بدی میده... ینی اصلا خوشبو نیست و واقعا اذیتم میکنه.. دائم خارش و سوزش حس میکنم و تو تمام ساعت ها فشار بهم میاد ک این احساسات و دارم... وقتی تو نت سرچ کردم اسم برفک و عکسش و دیدم... اما این داخل واژنم نیست... کنارشه... ولی شکل برفک شده... فعلا هم نمیتونم برم دکتر... قرص فلوکونازول 150 گرفتم آیا این خوبه؟؟؟ میتونه درمانش کنه؟؟؟
پاسخ ها
همراه عزیز نی‌نی‌بان، اگر سوالی از متخصصان دارید در آدرس زیر مطرح کنید
https://bit.ly/31AMOqp
من ۱۶ سال دارم پس از مراجعه به دکتر یک عدد قرص فلوکونازول ۱۵۰ برایم تجویز کرد من فقط یه دونه خوردم اما همچنان دردم ادامه دارد نمیدانم قرص مصرف کنم یا نه خواهش میکنم بهم جواب بدین
پاسخ ها
همراه عزیز نی‌نی‌بان، اگر سوالی از متخصصان دارید در آدرس زیر مطرح کنید
https://bit.ly/31AMOqp
سلام من ترشح واژن داشتم و بوی بدی هم حس میکردم قرص مترونیدازول مصرف کردم خوب شدم اماکناره های واژنم سوزن سوزن میشه چکارکنم بهتر بشه موقع رابطهی جنسی هم سوزشم بیشترمیشه و اذیت میشم واصلااین کارودوست ندارم میشه راهنمایی کنید تا خوب بشم ممنون
پاسخ ها
همراه عزیز نی‌نی‌بان، اگر سوالی از متخصصان دارید در آدرس زیر مطرح کنید
https://bit.ly/31AMOqp
سلام منم مثل پنیرک از واژنم خارج میشد رفتم دکتر قرص فلوکونازول ۱۵۰ برام نوشت،با آمپول جنتاماسین،و شیاف واژینال خوب شدم،این قارچ نگران نباشید،قبول دارم خیلی وحشناک،مثل پنیر میمونه
سلام من ۲۴ ساله هستم به دکتر زنان مراجعه کردم قرص فلوکونازول تجویز کردند که به دلیل حواس پرتی که داشتم این قرص رو به اشتباه ۱۲ ساعت یکبار دوبار پاپی مصرف کردم.
آیا مشکلی پیش میاد؟
پاسخ ها
همراه عزیز نی نی بان، اگر سئوالی دارید با متخصصان کلینیک نی نی بان مطرح کنید
https://clinic.niniban.com
ایا این قرص رو تو دوران پریودی هم میشه استفاده مرد
پاسخ ها
همراه عزیز نی نی بان، اگر سئوالی دارید با متخصصان کلینیک نی نی بان مطرح کنید
https://clinic.niniban.com
سلام من ی مدت عفونت قارچی دارم اول از کلوتریمازول استفاده کردم ولی تاثیر زیادی نداشت الان هم فلوکونازول گرفتم ولی نمیدونم باد چطوری و چند روز یک بار مصرف کنم دارو خانه هک فقط یک ورق داد و گفت دوره مصرفش همین قدر دکترم نمیتونم برم فعلا میشه بگید چطوری مضرف کنم؟
پاسخ ها
همراه عزیز نی نی بان، اگر سئوالی دارید با متخصصان کلینیک نی نی بان مطرح کنید
https://clinic.niniban.com
سلام من یعد رابطه ازم یه لکه خون میاددکترم رفتم گفت زخم وعفونت قارچی دارم وقرص فلوکونازول ۱۵۰ داد احساس می کنم از اون روز بهترم می خوام بگم ممکنه لکه بینیم از اون زخم وعفونت باشه آخه ۱ساله نیم زایمان کردم و ۹ پیشم یه سقط داشتم می ترسم بیماری بدی باشه تورو خدا راهنماییم کنید ممنون
پاسخ ها
همراه عزیز نی نی بان، اگر سئوالی دارید با متخصصان کلینیک نی نی بان مطرح کنید
https://clinic.niniban.com