مشکلات شیردهی به نوزاد، اصلا نگران نباشید
ممکن است در دوران شیردهی، مشکلات متعددی داشته باشید مثلا نوزاد سیر نشود، شیرتان نشت کند، پستانهایتان زخم و متورم شود و... بیایید برخی از مشکلات دوران شیردهی و ناامیدیهای رایج در مورد آن را بررسی کنیم.
شاید شما هم جزو افرادی هستید که در مورد روند شیردهی و مشکلات دوران شیردهی چند قطره اشک ریختهاید. شما تنها نیستید و مطمئنا اولین نفری نیستید که فکر میکنید شیردهی اینقدر سخت است.
بیایید برخی از مشکلات دوران شیردهی و ناامیدیهای رایج در مورد آن را بررسی کنیم.
ممکن است مشکلات متعددی داشته باشید مثلا نوزاد سیر نشود، شیرتان نشت کند، پستانهایتان زخم و متورم شود، دچار عفونت پستان شوید یا مجرای شیردهی پستانتان بسته باشد، در این مطلب سعی میکنیم درباره همه این موضوعات صحبت کنیم.
مشکلات دوران شیردهی
-
شیردهی میتواند دردناک باشد
دلایل زیادی برای درد سینهها در دوران شیردهی وجود دارد، از ضعف گرفته تا ورم پستان. میپرسید: پس طبیعی است؟ نه به این معنا که نباید آن را بررسی کنید. اما معمول است.
اگر در دوران شیردهی احساس درد دارید، مراجعه به پزشک یا مشاور شیردهی میتواند به شما کمک کند تا مشکلات شیردهی و راه حلهای موجود را متوجه شوید.
اگر تب دارید، توده سختی در سینهها احساس میکنید، یا علائم عفونت را مشاهده میکنید، به پزشک مراجعه کنید. پزشک میتواند بیماریهای احتمالی را تشخیص و در صورت لزوم، درمانهایی را ارائه دهد.
-
شیرتان سرریز میکند
ممکن است سرریز یا نشت شیر از پستانهایتان باعث خجالت شما شود. برای برخی از زنان پیش میآید که شیرشان سرریز میکند. میتوانید شیرتان را بدوشید و برای استفاده در زمانهای دیگر ذخیره کنید. میتوانید فشار ملایمی به پستانتان وارد کنید. یا اینکه پدهایی را روی سینههایتان قرار دهید.
-
نوک پستانهایتان زخم شده؟
نوک پستانهایتان زخم شده؟ پزشک یا مشاور شیردهی می تواند در این زمینه به شما کمک کند.
برفک دهان نوزاد و سفت بودن بیش از اندازه سوتین میتواند دلیل این مشکل باشد.
-
یاد گرفتن شیردهی زمان میبرد
اینکه چطور باید به نوزاد شیر بدهید، چیزی نیست که قبل از بچهدار شدن با آن آشنا شده باشید، بنابراین یافتن موقعیت مناسب شیردهی و نحوه قرار دادن سینه در دهان نوزاد، زمان میبرد و صبر و تمرین میخواهد. در این مورد هم پزشک میتواند به خوبی شما را راهنمایی کند.
-
شیرتان کم است؟
یکی از دلایل عمده کمبود شیر این است که شیر به میزان کافی از سینههایتان خارج نمیشود. هر چه نوزاد، بیشتر شیر بمکد، فرایند شیردهی هم بیشتر میشود.
میتوانید پس از شیردهی به نوزاد، سینههایتان را بدوشید.
اگر هم به طور کلی شیرتان کم است، میتوانید با راههای افزایش شیر آشنا شوید.
-
ترک پستانها
اگر پستانهایتان ترک خورده، باید آن را درمان کنید چون در صورت عدم درمان ممکن است زخم و دچار عفونت شود.
این ترکها را چرب کنید. لازم است قبل از شیر دادن، با پنبه و آب، نوک سینه را تمیز کنید.
شاید بپرسید که چرا این اتفاق میافتد. اگر موقع شیردهی به نوزاد با فشار سینه را از دهان نوزاد خارج کنید، نوک سینههایتان ترک میخورد. اگر مجبور به این کار هستید، بهتر است به آرامی انگشت کوچک دستتان را که تمیز است، به آرامی در دهان نوزاد بگذارید و این کار را با آرامش انجام دهید.
-
ورم پستانها
ورم پستانها یا ماستیت ممکن است به دلیل عفونت باشد که اغلب با مسدود شدن مجاری شیر ایجاد میشود. این اتفاق وقتی شیر برای مدت طولانی در پستان میماند، رخ میدهد.
اگر باکتری از طریق ترک یا زخم به پستان وارد شود، میتواند باعث عفونت شود.
قرمزی و تورم در پستان همراه با تب از نشانههایی است که به شما میفهماند دچار عفونت پستان شدهاید. در صورت بروز این علائم به پزشک مراجعه کنید، زیرا ممکن است برای بهبوید یافتن به آنتیبیوتیک نیاز داشته باشید.
-
آبسه پستانها
در صورتی که ورم پستانها یا ماستیت بهبود نیابد، به مجاری شیر میکروب هم اضافه میشود و آبسه پستانها را به وجود میآورد. آبسه، نوعی توده چرکی در سینه است که اگر به آن مبتلا شدید، به صورت موقت باید شیردهی به نوزاد را قطع کنید.
-
برفک
در دوران شیردهی همچنین ممکن است دچار برفک (عفونت مخمری) در ناحیه پستان شوید. علائم برفک شامل درد، خارش و پوست سفید یا براق در اطراف ناحیه پستان و نوک آن است.
از آنجا که برفک میتواند از پستان به دهان کودک و از دهان کودک به پستان منتقل شود، مهم است که به پزشک معالجه کنید.
پزشک احتمالا داروی ضد قارچ تجویز میکند.
-
ممکن است نوزاد، شیشه را به سینه ترجیح دهد
تغذیه با شیر مادر و شیشه شیر، دو روند متفاوت هستند، بنابراین جای تعجبی ندارد که نوزاد، یکی از آنها را ترجیح میدهد. اگر مجبورید علاوه بر شیردهی به نوزاد، او را با شیشه شیر هم تغذیه کنید، لازم است هر دو روش را به کار ببرید تا نوزاد عادت کند. همچنین بهتر است برای کمک به روند شیردهی در ۴ تا ۶ هفته اول تولد نوزاد، تا حتی امکان از دادن شیشه شیر و پستانک به او خودداری کنید.
-
مسدود شدن مجاری شیر و ماساژ پستانها
اگر شیر شما در مجرای شیر گیر کند، دچار درد و تورم در پستانها میشوید. لازم است سوتینی انتخاب کنید که کاملا متناسب باشد.
ماساژ پستانها با آب گرم هم معمولا برای رفع این مشکل، معجزه میکند. اگر گرفتگی مجرای شیردهی خوب نشد، با پزشک خود صحبت کنید.
- نوزاد خوابآلود است و نمیتواند برای شیر خوردن بیدار بماند
نوزادان به خواب زیاد احتیاج دارند! اما اگر کودک شما در اواسط تغذیه مدام به خواب میرود، مهم است که سعی کنید او را بیدار نگه دارید تا هم نوزاد شیر کافی بخورد، هم شیر داخل پستان شما خالی شود.
برای بیدار نگه داشتن نوزاد، با او حرف بزنید، او را ببوسید، یا اینکه پوشکش را تعویض کنید.
اگر کودک شما به خواب میرود، از شیر خوردن امتناع میکند و پوشکش هم خیس نمیشود، بلافاصله با پزشک متخصص اطفال مشورت کنید.
پزشکان کلینیک نی نی بان هم انتخاب خوبی هستند.
نگاه اجمالی به مشکلات دوران شیردهی
در حالی که شیردهی میتواند بین شما و نوزاد پیوند ویژه برقرار کند، اما در مواردی ممکن است احساس ناامیدی به شما دست بدهد. لازم است مشکلاتی را که در شیردهی دارید اعم از زخمها یا عفونت پستان، شیر نخوردن نوزاد و کم بودن شیر، با پزشک مطرح کنید، یا اینکه در گروه مادرانی قرار بگیرید که به نوزادشان شیر میدهند. معمولا در این گروهها که اعضای آنها حکم پشتیبان یکدیگر را دارند، راهحلهای خوبی توسط مادران ارائه میشود.
نظر کاربران
لطفا در مورد مشکل کوچک بودن سینه هم مطالب بگذارید
پاسخ ها
سلام و ممنون از توجه شما
نی نی بان درباره مشکل کوچک بودن سینه، مطالب زیادی دارد
سلام ببخشید پسرم ۲ماهشه چند روزه سینم به زور میگیره فقط زمانی خوابه میخوره،دنبال شیشه و پستونکه نمیخوام شیرخشکی شه همش ناراحتم،بهش شیشه نمیدم بعضی اوقات یکم با قطره چکون میدم همه میگن گرسنه شه سینتو میخوره،گریه میکنه میترسم لاغر شه چیکار کنم
پاسخ ها
همراه عزیز نی نی بان، اگر سئوالی دارید با متخصصان کلینیک نی نی بان مطرح کنید
https://clinic.niniban.com