۱۷۱۷۱۲
۱۰ نظر
۷۹۲۴۵۲
۱۰ نظر
۷۹۲۴۵۲

شربت سیتریزین نوزادان، چه کاربردی دارد؟

نام تجاری شربت سیتریزین، زیرتک است که یکی از انواع آنتی هیستامین‌ها است و باعث کاهش هیستامین طبیعی در بدن می‌شود.

شربت سیتریزین نوزاد، برای درمان علائمی مانند عطسه، خارش، ترشح اشک و آب ریزش بینی استفاده می‌شود، ولی باید حتما زیر نظر پزشک مصرف شود. توصیه می‌شود به هیچ عنوان به نوزادان زیر شش ماه این شربت را ندهید. در این مقاله نکاتی درباره شربت سیتریزین، موارد مصرف و عوارض جانبی آن بیان شده است.

شربت سیتریزین برای نوزاد

  • نام تجاری شربت سیتریزین، زیرتک است که یکی از انواع آنتی هیستامین‌ها است و باعث کاهش هیستامین طبیعی در بدن می‌شود.
  • هیستامین علائمی نظیر عطسه، خارش، ترشح اشک و آب ریزش بینی در بدن ایجاد می‌کند.
  • به همین دلیل برای درمان سرماخوردگی نوزاد و یا آلرژی از این شربت استفاده می‌کنند.
  • این شربت در درمان خارش و تورم‌های ناشی از کهیر نیز کاربرد دارد.
  • شربت سیتریزین باعث کاهش علایم ناشی از تب یونجه یا آلرژی نظیر آبریزش بینی نوزاد، عطسه، خارش چشم‌ها، آبکی شدن چشم و خارش بینی و گلو می‌شود.
  • اگر جزو مخالفان سرسخت دارو دادن به کودکان باشید هم در این مطلب، راهکارهایی برای بهبود علائم سرماخوردگی آنها در اختیار شما قرار گرفته است.
  • دادن سوپ مرغ به نوزاد (اگر بالای شش ماه است)، بخور دادن و دادن مایعات اضافی، برخی از این راهکارها هستند.
    بیشتر بخوانید: سوپ مرغ خوش‌مزه باب طبع کودکان
  • در مورد نوزادانی که بزرگ تر هستند می توان از غرغره آب نمک نیز استفاده کرد.
شربت سیتریزین نوزادان، چه کاربردی دارد؟

سن کودک برای مصرف شربت سیتریزین نوزاد چقدر باید باشد؟

شربت سیتریزین به هیچ عنوان به نوزاد زیر شش ماه نباید داده شود. در صورت سرماخوردگی نوزاد زیر شش ماه می‌توان به جای این شربت از قطره بینی استفاده کرد.
همچنین بالای سر او بخور سرد گذاشت؛ و اگر سرفه می‌کرد و سرفه‌های او ادامه داشت، به یک پزشک مراجعه کنید. برای بچه‌های کوچک و حتی تا سن ۱۵ سال باید کمترین دوز این شربت را (یک چهارم تا نصف دوز معمول) را با توجه به شرایط کودک در صورت ضرورت و با تجویز پزشک بکار برد.
نوعی نوشیدنی را انتخاب کنید که کودکتان از آن لذت می‌برد. آب معمولی خیلی خوب است اما شاید برای کودکتان خیلی جذاب نباشد. سعی کنید مخلوط میوه و دیگر نوشیدنی‌های سالم و مورد‌ علاقه فرزندتان و یا آب‌میوه ۱۰۰درصد طبیعی به او بدهید.

آیا مصرف شربت سیتریزین برای درمان سرماخوردگی کودک موثر است؟

  • شربت سیتریزین نوزاد به منظور کاهش خارش بینی و چشم نوزاد به کار می‌رود و تاثیری زیادی ندارد.
  • این شربت بعد از مدت کوتاهی اثر می‌کند و در صورتی که در یک مدت به نوزاد داده شود، حال اعتیاد و عادت را در نوزاد ایجاد می‌کند.
  • اگر این شربت در طولانی مدت مصرف شود، تاثیر مثبت آن کاهش می‌یابد، زیرا مصرف طولانی مدت این دارو بر روی مغز نوزاد تاثیر می‌گذارد و نوزاد دچار خواب آلودگی می‌شود.

موارد مصرف شربت سیتریزین نوزاد چیست؟

  • خارش پوست
  • کهیر
  • آلرژی
  • حساسیت فصلی
  • قرمزی چشم
  • خارش بینی و چشم
  • عطسه
  • آب ریزش بینی
از دیگر موارد مصرف این شربت مقابله با علائم آلرژی‌ نسبت به کنه‌ها، سوسک‌ها، اجزای بدن حیوانات و کپک‌ها است.
شربت سیتریزین نوزادان، چه کاربردی دارد؟

عوارض جانبی هشدار دهنده و جدی شربت سیتریزین چیست؟

برخی از عوارض جانبی شربت سیتریزین علائمی ایجاد می‌کند که معمولاً خیلی کم اتفاق می‌افتد ولی در صورت مشاهده این علائم، باید با پزشک متخصص مشورت نمود:
  • آنافیلاکسی (سرفه، مشکلات بلع، سرگیجه، تندی ضربان قلب، کهیر، خارش، پف کردگی و تورم پلک یا اطراف چشم، صورت، لب‌ها یا زبان، کوتاه شدن نفس، راش پوستی، تنگی قفسه سینه، خستگی یا ضعف غیر معمول)
  • کبد چرب یا سایر مشکلات کبد (درد شکم و معده، لرز، مدفوع خاکی رنگ یا ادرار تیره، اسهال ، سرگیجه، تب، سردرد، خارش)
  • تشنج یا صرع
  • ادم (ورم)
  • خواب آلودگی بیش از حد
  • خشکی دهان، بینی و گلو
  • مشکلات دستگاه گوارش
  • شکم درد و درد معده در صورت مصرف بیش از حد، لواژ معده باید انجام شود و به بیماران باید درمان حمایتی ارائه شود.
  • هیچ پادزهر خاصی برای سیتریزین وجود ندارد.
  • دیالیز برای درمان مصرف بیش از حد سیتیازین موثر نیست زیرا این دارو به میزان زیادی در پروتئین های پلاسما وابسته است.

مهم‌ترین مطالب در این‌باره:
بچه کوچک شما تودماغی صحبت می‌کند. اما آکادمی متخصصان اطفال آمریکا، برای بچه‌های زیر 6 سال دادن دارو‌های بیش از حد سرماخوردگی و سرفه کردن را توصیه نمی‌کند. بنابر‌این در این مواقع چه کاری از دستمان برمی‌آید؟
سعی کنید از این داروهای خانگی ملایم، موثر و ایمن که به شما پیشنهاد می‌کنیم استفاده کنید؛ در حالی که هیچ‌کدام از آنها از بیماری نمی‌کاهد، شاید باعث شود کودکتان احساس بهتری پیدا کند.

موقع سرماخوردگی کودک چه کارهایی می‌توان انجام داد؟

۱- بخور دادن

تنفس هوای مرطوب، کمک می‌کند مخاط در سوراخ‌های بینی نرم شود. یک حمام آب گرم نیز آرامش‌بخش است.
چه کنیم؟
یک دستگاه مرطوب کننده و یا بخار‌ساز بخار سرد داشته باشید تا در طول شب و چرت زدن در اتاق خواب پخش شود. اجازه دهید دوش آب گرم برای چند دقیقه باز باشد سپس کودکتان را به حمام گرم ببرید یا با او در حمام پر از بخار بنشینید.
شربت سیتریزین نوزادان، چه کاربردی دارد؟

2- استراحت زیاد

مبارزه با عفونت طول می‌کشد و می‌تواند حتی کودکتان را از پا بیندازد. وقتی فرزندتان استراحت می‌کند، در واقع به نوعی خود را شفا می‌دهد و این دقیقا چیزی است که او نیاز دارد.
چه کنیم؟
وقتی کودکتان خواب نیست او را تشویق کنید که فعالیت‌های آرام انجام دهد. اگر او به اندازه کافی بزرگ است، برایش کتاب بخوانید، اجازه دهید فیلم مورد علاقه‌اش را ببیند، برایش مداد شمعی و کاغذ و یک کتاب رنگ‌آمیزی بیاورید یا یک تلفن که با آن بتواند به مادر بزرگش زنگ بزند. پیشنهاد ویژه نی نی بان: آشنایی با متخصص اطفال کلینیک نی نی بان

3- آب‌نمک و یک فین‌گیر (پوار)

زمانی که بچه‌ها خیلی کوچک هستند و نمی‌توانند فین کنند، ‌این قطره‌ها بینی را پاک می‌کنند.
چه کنیم؟
سر کودکتان را عقب ببرید و دو یا سه قطره در هر سوراخ بینی بچکانید تا مخاط کم شود و از بین برود. سعی کنید سرش را ۱۵ تا ۳۰ ثانیه د همان حالت نگه دارید.
برآمدگی فین‌گیر را فشار دهید سپس به آرامی نوک آن را وارد سوراخ بینی‌اش کنید. خیلی آهسته سوراخ دیگر بینی را با انگشت خود بپوشانید. به آرامی، برجستگی فین‌گیر را رها کنید تا مخاط بینی و محلول آب‌نمک جمع شود.
فین‌گیر را بردارید و برآمدگی آن را فشار دهید و مخاط را در یک پارچه خالی کنید. فین‌گیر را پاک کنید و همین کار‌ها را با سوراخ دیگر بینی انجام دهید. اگر نیاز بود این روند را همچنان تکرار کنید.

4- ویکس مخصوص نوزاد (نوزادان 3 ماه و بالاتر)

ویکس مخصوص نوزاد به بچه‌ها کمک می‌کند تا در شب‌بهتر بخوابند. تحقیقات نشان می‌دهد این ویکس‌ها با تولید یک احساس خنک در بینی باعث می‌شوند که کسی که از سرماخوردگی رنج می‌برد راحت‌تر‌نفس بکشد.
شما می‌توانید این ویکس مخصوص را که به طور ویژه برای نوزادان ۳ماهه و بالاتر تولید شده پیدا کنید. اگر شما ترجیح نمی‌دهید از محصولاتی استفاده کنید که از مواد نفتی تشکیل شده‌اند،‌ نوع طبیعی این ویکس نیز وجود دارد.
چه کنیم؟
ویکس را روی قفسه سینه، گردن و پشت کودکتان مالیده و ماساژ دهید. ویکس را روی جا‌های زخمی یا پوست‌های شکننده نگذارید. آن را روی دهان یا بینی کودکتان، دور چشمانش و یا هر جایی روی صورتش نمالید.

5- مایعات اضافی (نوزادان 6ماه و بالاتر)

خوردن آب زیاد از از دست رفتن آب بدن، گُر گرفتگی و رقیق شدن آب بدن جلوگیری می‌کند.
چه کنیم؟
نوعی نوشیدنی را انتخاب کنید که کودکتان از آن لذت می‌برد. آب معمولی خیلی خوب است اما شاید برای کودکتان خیلی جذاب نباشد. سعی کنید مخلوط میوه و دیگر نوشیدنی‌های سالم و مورد‌ علاقه فرزندتان و یا آب‌میوه ۱۰۰ درصد طبیعی به او بدهید.
شیر دادن از سینه به بچه‌های کوچک‌تر از ۶ ماه را فعلا متوقف کنید مگر این که دکتر توصیه دیگری به شما کرده باشد.
نوزادان به آب نیاز ندارند و آب بیش از حد می‌تواند برایشان مضر باشد.
شربت سیتریزین نوزادان، چه کاربردی دارد؟

۶- سوپ مرغ یا چای ( برای نوزادان ۶ ماه و بالاتر )

مایعات گرم می‌توانند بسیار آرامش‌بخش باشند و به تسکین گرفتگی‌ها کمک کنند. تحقیقات نشان داده‌اند که سوپ مرغ واقعا نشانه‌های سرماخوردگی مانند درد، خستگی،‌گرفتگی و تب را تسکین می‌دهد.
چه کنیم؟
سوپ را گرم بخورید (داغ نباشد). سوپ‌های کنسرو شده هم مانند سوپ‌های خانگی ارزش دارند. یک جایگزین آرامش‌بخش دیگر که کمی ضعیف‌تر از سوپ است، چای بابونه ولرم است. فعلا شیر دادن به نوزاد کوچکتر از 6 ماهتان را متوقف کنید مگر اینکه دکترتان توصیه دیگری کرده باشد.

۷- بالا بردن سر (۱۲ ماه و بالا‌تر)

بالا بردن سر به بچه‌ها کمک می‌کند که وقتی دراز کشیده‌اند خیلی راحت‌تر نفس بکشند.
چه کنیم؟
اگر فرزند شما در یک تختخواب بچه می‌خوابد، یک حوله دو نفری و یا یک بالش باریک با حالت ارتجاعی را در زیر سرش قرار دهید. سعی نکنید پایه‌های تخت را بالا ببرید چون ممکن است این کار تعادل تخت را به هم بریزد.
برای بچه‌هایی که در یک تخت بزرگ خوابیده‌اند، یک بالش اضافه زیر سرشان ممکن است ترفند خوبی باشد. اما اگر کودک شما ودر زمان خواب پیچ. تاب می‌خورد، ‌راه امن‌تر این است که قسمت سر تخت را با حوله گذاشتن بالا بیاورید و یا یک بالش در زیر تشک قرار دهید. این، یک شیب ملایم و راحت تر از گذاشتن بالش اضافه ایجاد می‌کند.

۸- عسل (۱۲ ماه و بالا‌تر)

عسل گلو را صاف می‌کند و می‌پوشاند و به خوب شدن سرفه کمک می‌کند.
چه کنیم؟
به کودکتان نصف قاشق یا یک قاشق چایخوری عسل بدهید. یا عسل را با آب گرم مخلوط کرده و چند قطره لیمو اضافه کنید که ویتامین C را به خوبی تأمین می‌کند. چون عسل یک چسبنده شیرین است، برای شما و کودکتان بسیار مهم است که دندان‌هایتان را مسواک بزنید، مخصوصا اگر آن را زمان خواب به او بدهید.
قبل از یک‌ سالگی بچه به او عسل ندهید چون می‌تواند باعث یک بیماری نادر و گاهی کشنده به نام بوتولیسم اطفال شود.
شربت سیتریزین نوزادان، چه کاربردی دارد؟

9- فین کردن (2 سال و بالا‌تر)

پاک کردن بینی از مخاط به بچه‌ها کمک می‌کند تا راحت‌تر نفس بکشند و راحت‌تر بخوابند و احساس بهتری داشته باشند.
چه کنیم؟
خیلی از بچه‌ها تا قبل از ۴ سالگی مهارت این کار را پیدا نمی‌کنند، اما بعضی‌ها تا ۲ سالگی این کار را یاد می‌گیرند. ما چند تا راهنمایی برای آموزش فین کردن به بچه‌ها به شما پیشنهاد می‌کنیم:
  • به کودکتان اجازه دهید از کارتان تقلید کند. این روی برای خیلی از بچه‌ها جواب می‌دهد.
  • برای کودکتان توضیح دهید که فین کردن دقیقا برعکس بو کردن است.
  • یک سوراخ بینی فرزندتان را نگه دارید و به آرامی بیرون دادن هوا را از یک طرف تمرین کنید.
  • یک آینه یا یک تکه دستمال زیر بینی‌اش به او کمک می‌کند تا نفس کشیدنش را ببیند.
  • به کودک جعبه دستمال کاغذی مخصوص خودش را بدهید. به او یاد بدهید که دستمال‌های استفاده شده را درون سطل آشغال بیندازد و بعد از فین کردن دستانش را بشوید. اگر بینی فرزندتان درد می‌گیرد، کمی نرم کننده و یا پماد مخصوص نوزاد دور سوراخ‌های بینی‌اش بمالید.
    تنفس هوای مرطوب، کمک می‌کند مخاط در سوراخ‌های بینی نرم شود. یک حمام آب گرم نیز آرامش‌بخش است. چه کنیم؟ یک دستگاه مرطوب‌کننده و یا بخار‌ساز بخار سرد داشته باشید تا در طول شب و چرت زدن در اتاق خواب پخش شود. اجازه دهید دوش آب گرم برای چند دقیقه باز باشد سپس کودکتان را به حمام گرم ببرید یا با او در حمام پر از بخار بنشینید.

10- قرقره کردن با آب‌نمک

قرقره با آب‌نمک روشی قدیمی برای تسکین گلودرد است. این همچنین به پاک کردن مخاط بینی کمک می‌کند. بچه شما باید به اندازه کافی بزرگ باشد تا یاد بگیرد قرقره کند. خیلی از بچه‌ها زمانی این کار را یاد می‌گیرند که در سن مدرسه و یا بزرگتر هستند.
چه کنیم؟
ابتدا کودکتان را با آب ساده تمرین دهید. به او بگویید سرش را بالا بگیرد و سعی کند آب را بدون اینکه قورت دهد، در پشت گلویش نگه دارد.
وقتی او راحت توانست این کار را انجام دهد،‌ مجبورش کنید با گلویش صدا دربیاورد. این حرکت را به او نشان دهید و صدایی شبیه آن دربیاورید. به او یاد بدهید به جای قورت دادن آب آن را بیرون بریزد.
وقتی او برای قرقره با آب‌نمک آماده شد، خیلی ساده نصف قاشق چای‌خوری نمک را با یک لیوان آب گرم ترکیب کنید. هدف برای غرغره کردن سه یا چهار بار در روز است.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

نظر کاربران

  • بدون نام
    درباره شربت سیتریزین نوزادان، چه کاربردی دارد؟

    ممنون
    اطلاعات خوبی بود
    بهتر است منبع اطلاعات رو هم بنویسید اگر منبع خودتان هستید نام خودتان را بنویسید

  • ثمانه
    درباره شربت سیتریزین نوزادان، چه کاربردی دارد؟

    این شربت رو دکتر برای نوزاد سه ماهه ام تجویز کرده... حالا چکار کنم؟ بهش ندم؟

    پاسخ ها

    • مدیر پایگاه

      همراه عزیز نی‌نی‌بان، اگر سوالی از متخصصان دارید در آدرس زیر مطرح کنید
      https://bit.ly/31AMOqp

    • غزاله

      نده.دکترم به پسر منم داده بود.دکتر آلرژی دخترم گفتم گفت اصلا بهش نده.

  • مستبصری
    درباره شربت سیتریزین نوزادان، چه کاربردی دارد؟

    واقعا مطالب خوبی بود
    ******

    پاسخ ها

    • مدیر پایگاه

      سلام، ممنون از توجه و لطف شما

  • مهسا
    درباره شربت سیتریزین نوزادان، چه کاربردی دارد؟

    دکتر گفته دو وعده بدین من سه وعده دادم پنج سالشه دخترم چیکار کنم مشکلی پیش نیاد یه وخ ؟ استرس دارم

    پاسخ ها

    • مدیر پایگاه

      همراه عزیز نی نی بان، اگر سئوالی دارید با متخصصان کلینیک نی نی بان مطرح کنید
      https://clinic.niniban.com

  • پری
    درباره شربت سیتریزین نوزادان، چه کاربردی دارد؟

    مطالبی که نوشتید واقعا عالیه خیلی ممنون

    پاسخ ها

    • مدیر پایگاه

      سلام، ممنون از توجه و لطف شما

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.