۱۹۸۳۸۱

تربیت کودک موفق، شش نکته مهم

جلو بردن فرزندتان در مسیری که به موفقیت رسیدن او را تضمین می‌کند، قطعا آسان نیست.

دیدن رشد و نمو فرزندان و رسیدن آنها به موفقیت هدف غایی هر پدر و مادر خوبی است. اما جلو بردن فرزندتان در مسیری که به موفقیت رسیدن او را تضمین می‌کند، قطعا آسان نیست. لازمه‌ی آن علاوه بر صبر، پشتکار و فداکاری، اطمینان است از این‌که تمام تلاش‌های‌تان قطعا سودمند و لذت‌بخش خواهند بود وقتی که در نهایت ببینید فرزند‌تان توانایی بالقوه‌اش را به عرصه‌ی عمل رسانده‌است. اگر می‌خواهید یک فرزند موفق تربیت کنید باید نکات زیر را رعایت کنید.

۱. مهارت‌های اجتماعی را به آنها آموزش بدهید
اگر چه انسان به طور طبیعی موجودی اجتماعی است، ولی قراردادهای اجتماعی به طور ذاتی در او وجود ندارند و بنابراین باید در این زمینه آموزش ببیند. مطالعه‌ی انجام شده توسط محققان در دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا (PSU) و دانشگاه دوک نشان داد احتمال موفقیت در کودکانی که توانایی همکاری با همسالان‌شان و کمک به آنها و همچنین درک احساسات‌شان را داشتند و می‌توانستند مشکلات خودشان را حل کنند، در مقایسه با بچه‌هایی که این مهارت‌های اجتماعی را در خود نشان ندادند بسیار بیش‌تر بود. احتمال زندانی شدن و سوء مصرف الکل و مواد مخدر در بچه‌هایی که مهارت هایی مثل همکاری و شکیبایی را آموزش ندیده بودند نیز بیش‌تر بود. برای داشتن یک فرزند موفق به او مهارتهای اجتماعی را آموزش دهید.

۲. سطح انتظارات را بالا ببرید
بچه‌ها به اندازه‌ی توفعات پدر و مادرشان رشد می‌کنند، بنابراین مهم است که توقع‌تان را بالا برید. مطالعه‌ای که توسط استادی در دانشگاه یوسی‌اِل‌اِی (UCLA) روی شش هزار بچه‌ی کودکستانی صورت گرفت، نشان داد بچه‌هایی که پدر و مادرشان باور دارند که آنها وارد دانشگاه خواهند شد، عملکرد بسیار بالاتری در آزمون‌ها دارند در مقایسه با بچه‌هایی که والدین‌شان نسبت به داشتن تحصیلات عالیه در آنها بی‌علاقه هستند. ۹۶ درصد از بچه‌هایی که والدین‌شان دانشگاه را بخشی از آینده‌ی آنها می‌دیدند، در مقایسه با باقی شرکت‌کنندگان در این مطالعه‌ی گروهی عملکرد بهتری داشتند.

۳. سطح تحصیلات‌تان را بالاتر ببرید
برای داشتن فرزند موفق سطح انتظارات والدین نه تنها در مورد فرزندشان بلکه در مورد خودشان نیز باید بالا باشد. مطالعه‌ای که در دانشگاه میشیگان صورت گرفت نشان داد کودکان به احتمال زیاد در طول زندگی خود، سطح تحصیلاتی برابر با والدین‌شان خواهند داشت. متاسفانه این یعنی کسانی که در سنین نوجوانی باردار می‌شوند و تحصیلات دانشگاهی را دنبال نمی‌کنند، یا تحصیلات دبیرستانی‌شان را به اتمام نمی‌رسانند، به احتمال زیاد فرزندانی خواهند داشت که از ادامه‌ی تحصیل کناره‌گیری خواهند کرد. والدینی که توقع زیادی از خود دارند، توقع زیادی هم از فرزندان‌شان خواهند داشت.

۴. رابطه‌ای قوی با فرزندان‌تان ایجاد کنید
تمام موارد قبلی برای داشتن فرزند موفق که در این مقاله ذکر شد، در صورتی به وقوع می‌پیوندد که والدین رابطه‌ای دلسوزانه و حمایت‌گرانه با فرزندان‌شان شکل دهند. ایجاد چنین رابطه‌ای، پایه و اساس یک زندگی موفقیت‌آمیز را بنا می‌نهد. والدین با شکل دادن رابطه‌ای محکم بین خود و فرزندان‌شان می‌توانند مهارت‌های لازم را برای رسیدن به موفقیت در زندگی شخصی و اجتماعی به آنها آموزش دهند. آنها همچنین می‌تونند توانایی فرزندان‌شان را با تعیین آرزوهایی بزرگ در همان ابتدا، به حداکثر برسانند تا مطمئن شوند فرزندان‌شان فرصت موفق شدن را در زندگی خواهند داشت. در نهایت، والدین می‌توانند با جشن گرفتن موفقیت‌های فرزندان‌شان کم‌کم این مفهوم را در آنها ایجاد کنند که پاداش کار دشوار، حس موفقیتی است که پس از رسیدن به هدف خاصی در آنها به وجود می‌آید.

۵. کم تر نگران و عصبی باشید
والدینی که دائم استرس دارند، خواه در اثر کار، یا به خاطر مدرسه و زندگی خانوادگی، در نهایت این استرس را به کودک‌شان منتقل خواهند کرد. کمی استرس می‌تواند بدون ایجاد مشکل در فرد ایجاد انگیزه کند، اما استرس بیش از اندازه قطعا می‌تواند برای سلامت آدم‌ها زیان‌بار باشد. "والدین هلیکوپتری" آن‌هایی هستند که بیش از اندازه درباره‌ی زندگی فرزندان‌شان استرس دارند و به همین دلیل بش از حد از آنها مراقبت می‌کنند. با چنین رفتاری، همراه با هر قدمی که برمی‌دارند، استرس را وارد زندگی فرزندن‌شان می‌کنند. شما به عنوان پدر یا مادر، بدون شک با موقعیت‌های استرس‌زای فراوانی در زندگی‌تان روبه‌رو خواهید شد. اما، هرگز نباید به کودک‌تان اجازه بدهید بداند که چه‌قدر به نقطه‌ای که استرس ممکن است شما را از پا دربیاورد، نزدیک هستید.

۶. پشتکار را باارزش‌تر از استعداد ذاتی بدانید
برجسته نشان دادن استعدادهای کودک، برای والدین طبیعی است. دانستن این‌که کودک شما یک موسیقی‌دان یا ورزش‌کار فوق‌العاده است، قطعا باعث می‌شود به خودتان ببالید. اما، ستودن فرزندتان به خاطر استعداد مادرزادی‌اش، در واقع ممکن است به او لطمه وارد کند. این امر می‌تواند ذهنیتی ثابت ایجاد کند به این صورت که آنها باور می‌کنند در چیزی استعداد ذاتی دارند یا ندارند. از سویی دیگر، ستودن سعی و تلاش فرزندتان زمانی که کار خاصی را به اتمام می‌رساند یک ذهنیت رو به رشد در او ایجاد می‌کند و به آنها یاد می‌دهد که با تلاش و زحمت در هر کاری می‌توانند موفق باشند. شما می‌توانید با پرورش یک ذهنیت مبتنی بر رشد در فرزندان‌تان، طرز فکر آنها را از "من نمی‌توانم این کار را انجام بدهم" به "من به هر حال می‌توانم این کار را انجام بدهم" تبدیل کنید.

منبع: بازده

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

هم اکنون دیگران می خوانند