۵۷۸۵۰

تو دماغی حرف زدن کودک، سرما خورده

علت بروز چنین مساله ای در کودک ایشان می تواند ناشی از بزرگ شدن لوزه سوم باشد و این لوزه سوم ممکن است کوچک نشود به خاطر همان عفوتتی که لوزه را درگیر خود کرده است.

سوال مخاطب نی‌نی‌بان: سلام پسرم ۴ سالش است، یک ماه پیش سرما خورد و دارو مصرف کرد، الآن مشکل سرماخوردگی ندارد، ولی تو دماغی صحبت می کند یک کم، شاید هنوز سرماخوردگی اش خوب نشده، یا لوزه باشد. چطور بفهمم؟

پاسخ دکتر حمید عمادی، متخصص بیماری های عفونی و عضو هئیت عملی دانشگاه علوم پزشکی تهران:
علت بروز چنین مساله ای در کودک ایشان می تواند ناشی از بزرگ شدن لوزه سوم باشد و این لوزه سوم ممکن است کوچک نشود به خاطر همان عفوتتی که لوزه را درگیر خود کرده است. نکته دیگر این که لوزه ها وقتی بزرگ نمی شوند، کوچک نمی شوند اما برای رفع این مشکل دو راه وجود دارد. یا این که باید صبر کنند تا لوزه پسرشان پس از رسیدن به سن بلوغ یعنی پس از 15 سالگی کوچک شوند، یا این که اگر در حال حاضر بچه تو دماغی صحبت کردنش شدید است و انسداد تنفسی دارد و شب ها خر خر می کند، توصیه می کنیم فرزندشان را حتما نزد یک متخصص گوش و حلق و بینی برای معاینه ببرند. بنابراین اگر بچه خیلی اذیت نمی شود و شب ها مشکلی ندارد که صبر کنند تا پس از دوران بلوغ این مشکل حل می شود. اما اگر لوزه مشکل ساز شده است، بهتر است حتما متخصص گوش و حلق و بینی او را ببیند.

دکتر ابراهیم رزم پا متخصص گوش و حلق و بینی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران:
زمانی که سرماخوردگی طول بکشد و در زمانی که منتظر هستیم بهبود پیدا نکند، بحث ضعف سیستم ایمنی بدن مطرح می شود. علت دیگر، داشتن آلرژی است که بسیاری از مردم آن را با سرماخوردگی اشتباه می گیرند که باعث خر خر کردن و خشکی دهان می شود. بنابراین زمانی که سرماخوردگی مدت دار می شود، بحث آلرژی مطرح می شود. از موارد دیگری که سبب گرفتگی بینی می شود و فرد را اذیت می کند، بحث لوزه سوم است. به خصوص کسانی که عفونت فوقانی تنفسی یا لوزه سوم دارند. یکی از مشکلاتی که بچه های پایین تر از ۱۰ سال را درگیر می کند، همین لوزه سوم است که از عقب فشار وارد می کند و راه بینی را می بندد و با انسداد آن، بچه بینی اش می گیرد و خر خر پیدا می کند. گاهی اوقات هم مشکلات گوشی پیدا می کند و باعث می شود تا گوش تخلیه نشود و تخلیه گوش نیز از طریق شیپور استاش صورت می گیرد. نکته مهم دیگری که در سرماخوردگی که بهبود پیدا نمی کند باید به آن اشاره کنم این است که در ۹۰ درصد موارد سرماخوردگی با خوردن مایعات و استراحت کردن بهبود پیدا می کند اما زمانی که سرماخوردگی طول بکشد و عفونت گوش یا سینوزیت نیز به آن اضافه شود یا عفونت گلو مشکل از ضعیف بودن سیستم ایمنی بدن است و ممکن است خطرناک باشد و به همین دلیل باید مورد بررسی قرار گیرد. تا زمانی که عارضه ای ایجاد نشده باشد می توان با استفاده از اقدامات محافظه کارانه بیماری را درمان کرد. چرا که ممکن است همین طولانی شدن روند سرماخوردگی علامت یک بیماری زمینه ای باشد. به همین دلیل توصیه ما به این مادر محترم این است که مساله را حتما پیگیری کرده و به یک متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کنند تا فرزندشان از نزدیک معاینه شود. مورد دیگری که لازم است به آن اشاره داشته باشم همان بحث اشتباه گرفتن بیماری سرماخوردگی با آلرژی است. آلرژی با علائمی مثل اشک ریزش از چشم ها، سردرد، سوزش و خارش گلو؛ انسداد راه های تنفسی، خر خر کردن، تنگی نفس، عطسه و همچنین آبریزش بینی خودش را نشان می دهد و این علائم زمانی بروز پیدا می کنند که فصل گرده افشانی گل ها باشد و حشراتی که جذب گل های معطر می شوند، این گرده افشانی را انجام می دهند. گرده افشانی ها با شروع فصل بهار شروع می شود و البته با توجه به این که در چه منطقه ای زندگی می کنید، ممکن است این علائم در فصل پاییز نیز خودشان را نشان بدهند. بروز آلرژی منحصر به فصل پاییز و بهار نیست و در مناطقی که قارچ رشد می کنند و پراکنده شدن گرده قارچ ها وجود دارد، ما میبینیم که افراد در فصل تابستان هم درگیر آلرژی می شوند. در بحث درمان نکته ای که باید به آن توجه داشت این است که از موادی که باعث آلرژی می شوند دوری کرد. اما چون گرده ها در هوا پخش هستند و دوری کردن از آن ها کار چندان آسانی نیست، اما می توان با انجام کارهایی مثل بستن در و پنجره یا حتی پنجره های ماشین، زمانی که افراد در ماشین نشسته اند، یا این که در جایی بوده اند که با گرده ها در تماس بودند و پس از این که به خانه رسیدند لباس ها را تعویض کرده و حمام کنند، تاثیر زیادی در کم شدن علائم آلرژی فصلی دارد. اما گاهی پیش می آید که فرد تمام نکات را هم رعایت می کند، اما باز هم با علائم آلرژی درگیر است. در چنین شرایطی کاری که انجام می دهیم، استفاده از دارو است. البته نه این طور که فرد به داروخانه مراجعه کند و بگوید که دارو برای آلرژی فصلی می خواهم و این که بیمار باید از چه دارویی استفاده کند و برایش مناسب است تنها در تخصص پزشک متخصص است و توصیه می کنیم از خود درمانی اکیدا خودداری شود.


محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

هم اکنون دیگران می خوانند