۲۴۵۱۱۵

آیا واقعا قنداق نوزاد باعث مرگ ناگهانی می‌شود؟ پاسخ اینجاست

حتماً می‌دونی که قنداق کردن نوزاد یه روش قدیمیه که به بچه کمک می‌کنه تا با آرامش بخوابه.

نی‌نی‌سایت: حتماً می‌دونی که قنداق کردن نوزاد یه روش قدیمیه که به بچه کمک می‌کنه تا با آرامش بخوابه. در گذشته والدین برای این‌که بچه راحت‌تر بخوابه، اون رو قنداق می‌کردن. در گذشته از یه تکه پارچه بزرگ، پتو یا پارچه ضخیم برای پیچیدن نوزاد تو اون استفاده می‌شد. در قدیم مردم معتقد بودن که قنداق باعث گرم نگه داشتن نوزاد می‌شه و تو شب‌های سرد زمستون از سرما خوردن بچه جلوگیری می‌کنه. آیا امروزه این روش مورد تایید پزشکان اطفال هست یا نه؟ آیا واقعاً قنداق کردن نوزاد باعث می‌شه اون راحت بخوابه؟   

benefits-of-swaddling-clothes

قنداق کردن نوزاد چه خطراتی به همراه داره؟

برای قنداق نوزاد نظرهای زیادی وجود داره. خیلی از والدین همچنان مثل گذشته معتقدن که قنداق کردن به نوزاد کمک می‌کنه تا راحت‌تر بخوابه؛ اما خیلی از متخصصین به شدت مخالف این کار هستن. شاید با خودت فکر کنی که قنداق نوزاد برای بچه حالت تنگ در آغوش گرفتن رو داره و باعث آرامش اون می‌شه. در حالی که قنداق برای بعضی بچه‌ها با فشار همراه هست و باعث تشدید گریه اون‌ها می‌شه. به طور کلی، اغلب نوزادان با تکون دادن ملایم آروم‌ می‌شن و به قنداق کردن نیازی ندارن. با این حال بعضی از دلایلی که باعث شده قنداق نوزاد خطرناک به نظر بیاد، شامل موارد زیر هستن:

  • از نظر پزشکان اطفال مرگ نوزاد به صورت کاملاً ناگهانی (SIDS) یکی از اصلی‌ترین دلایل منع قنداق کردن هست. لازمه بدونی که گرم کردن بیش از حد نوزاد (چه به دلیل قنداق کردن با پتوهای ضخیم و چه قرار دادن در نزدیک بخاری) می‌تونه جون اون رو به خطر بندازه. به عبارتی دیگه، خطر مرگ نوزاد به صورت ناگهانی با افزایش دمای بدنش چند برابر بیشتر می‌شه. به همین خاطر قنداق نوزاد ممکنه باعث تشنگی، تنفس سخت، کمبود اکسیژن و ایجاد تنش و استرس تو بچه بشه.
  • قنداق نوزاد اگه به صورت نامناسب باشه، ممکنه باعث دررفتگی بشه. در صورتی که پاهای نوزاد حین قنداق کردن محکم پیچیده بشن، تکامل نامناسب مفصل ران رخ می‌ده و در آینده مشکلات زیادی رو برای اون به وجود میاره.
  • نوزاد بعد از یه ماهگی باید تو زمان بیداری بتونه پاهاش رو به اطراف حرکت بده. قنداق نوزاد تو زمان بیداری مانع تحرک و رشد بچه می‌شه. پس بهتره از این کار خودداری کنی.
  • زمان غلت زدن نوزادان به طور دقیق مشخص نیست. برای همین ممکنه قنداق مانع غلت زدنش بشه و راه تنفسش رو ببنده.     

مزایای قنداق کردن نوزاد

هنوز هم بعد از گذشت چندین سال چالش‌های زیادی در مورد قنداق کردن یا نکردن نوزاد وجود داره. با این حال نمی‌شه برخی از فواید و مزایای قنداق نوزاد رو منکر شد. طبق آزمایشی که روی دو گروه از نوزادان انجام شد، نوزادان با قنداق بیشتر می‌خوابن و ساکت‌تر هستن. همچنین ضربان قلب نوزادانی که قنداق می‌شن پایین‌تر و پایدارتر هست. به عبارتی دیگه، کیفیت خواب نوزادانی که با قنداق خوابیدن، بیشتر از بقیه نوزادان بود. با این حال باید توجه داشته باشی که قنداق کردن نوزاد باید با دقت زیادی انجام بشه تا آسیبی به بچه نرسه.  

نحوه صحیح قنداق کردن یا پیچیدن

برای بستن قنداق نوزاد لازمه یه تکه پارچه نرم و راحت استفاده کنی. نوزاد رو روی پارچه بذار و از مناسب بودن حالت بدنش مطمئن شو. دو طرف پارچه رو به سمت وسط قنداق کن و گوشه پارچه رو به سمت شونه‌های نوزاد بذار. دو طرف پارچه رو به پشت بچه ببر و به هم بچسبون. حالا باید پارچه رو با آرومی بچرخونی تا نوزاد قنداق بشه. فراموش نکن که بچه موقع قنداق کردن نباید تکون شدید بخوره. برای راحتی نوزاد می‌تونی دست‌هاش رو از داخل قنداق بیرون بذاری.  

نکات مهمی که باید در مورد قنداق نوزاد بدونی

قنداق نوزاد از حساسیت بالایی برخورداره و باید بهش توجه ویژه‌ای داشته باشی. پس دقت کن که قنداق جنس با کیفیتی داشته باشه و هوا به خوبی در اون جریان پیدا کنه. از قنداق سایز مناسب بچه‌ت استفاده کن تا بچه تو اون احساس راحتی بکنه. موقع بستن قنداق نوزاد دقت زیادی به خرج بده و مطمئن شو قنداق بچه رو خفه نمی‌کنه. در نهایت هم اگه احساس کردی بچه تو قنداق راحت نیست یا بی‌قراری می‌کنه، حتماً بازش کن. یادت باشه که قنداق کردن نوزاد تو شب مفیده. در طول روز بهتره بچه رو قنداق نکنی و به جاش لباس‌های مناسب تنش کنی تا سردش نشه.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

هم اکنون دیگران می خوانند