شیاف پروژسترون، کدام بهتر است؟
شیاف سیکلوژست ۴۰۰ خارجی با نوع ایرانی آن از نظر کیفیت و نتیجه خیلی با هم فرق دارن؟
سوال مخاطب نینیبان: شیاف سیکلوژست ۴۰۰ خارجی و شیاف سیکلوژست ۴۰۰ ایرانی از نظر کیفیت و نتیجه خیلی با هم فرق دارن؟ کدام بهتره؟
پاسخ دکتر سمیه علائی نسب، متخصص زنان و زایمان:
در مورد کارکرد این دارو باید بگویم که نوع خارجی و ایرانی آن که به آن شیاف پروژسترون هم گفته می شود، فرق چندانی با هم ندارند اما از لحاظ نتیجه ای که حاصل می شود در اغلب موارد نوع خارجی آن نتیجه بهتری داشته است. گر چه آن هم به برند دارو بستگی دارد که در این مورد شیاف های ساخت کانادا درمان مناسبی را ارائه کرده اند.
پاسخ دکتر سمیه علائی نسب، متخصص زنان و زایمان:
در مورد کارکرد این دارو باید بگویم که نوع خارجی و ایرانی آن که به آن شیاف پروژسترون هم گفته می شود، فرق چندانی با هم ندارند اما از لحاظ نتیجه ای که حاصل می شود در اغلب موارد نوع خارجی آن نتیجه بهتری داشته است. گر چه آن هم به برند دارو بستگی دارد که در این مورد شیاف های ساخت کانادا درمان مناسبی را ارائه کرده اند.
اما به صورت کلی اگر بخواهیم نتیجه گیری کنیم، باید گفت نیازی به سخت گیری وجود ندارد و نوع ایرانی این دارو نیز تاثیرگذاری مناسب خود را داشته است و از هر کدام بخواهید می توانید استفاده کنید.
مهمترین مطالب در اینباره:
پروژسترون از هورمونهای جنسی زنانه است که در بارداری نقش مهمی ایفا میکند و در واقع کمبود این هورمون است که بارداری و حفظ جنین را با مشکل مواجه میسازد. علاوه بر این، سندروم پیش از قاعدگی از مشکلاتی است که با افزایش هورمون زنانه قابل حل میباشد.
به هر حال در بسیاری از موارد ممکن است پزشک زنان برای برطرف شدن مشکلات شما شیاف پروژسترون را برایتان تجویز کند.
پروژسترون از هورمونهای جنسی زنانه است که در بارداری نقش مهمی ایفا میکند و در واقع کمبود این هورمون است که بارداری و حفظ جنین را با مشکل مواجه میسازد. علاوه بر این، سندروم پیش از قاعدگی از مشکلاتی است که با افزایش هورمون زنانه قابل حل میباشد.
به هر حال در بسیاری از موارد ممکن است پزشک زنان برای برطرف شدن مشکلات شما شیاف پروژسترون را برایتان تجویز کند.
شیاف پروژسترون چیست؟
شیاف پروژسترون (Progesterone) با نام سیکلوژست از هورمونهای زنانه است که به منظور درمان مشکلاتی نظیر ناباروری، سندروم پیش از قاعدگی ، زایمان زودرس و افسردگی پس از زایمان ناشی از کمبود پروژسترون توسط پزشک تجویز شده و کمبود این هورمون را در بدن خانمها جبران کند.
شیاف پروژسترون با عملکردی که دارد حاملگی را حفظ کرده و از سقط جنین جلوگیری میکند. توجه داشته باشید که شیافهای سیکلوژست نباید در طی دوران بارداری مورد استفاده قرار گیرد.
نحوه استفاده از شیاف واژینال
در ابتدا واژن خود را بشوئید. برای این کار از یک صابون غیر معطر استفاده کرده و قسمتهای بیرونی مهبل و ناحیه اطراف آن را به آرامی بشویید. هرگز اقدام به شستشوی کانال واژن خود نکنید و قبل از شروع به این کار حتما دستان خود را بشویید.
پس از شستشو به آرامی ناحیهی واژن خود را با یک حوله کتان لطیف خشک نمائید.
در مرحله بعد شیاف را آماده کنید. اپلیکاتور شیاف (ابزاری که به وسیله آن شیاف را در بدن خود قرار میدهید.) را از جعبه خود در آورید و آن را آمادهی کار نمائید.
برای این کار انتهای آن را با یک دست خود مابین انگشت شست و انگشت اشاره بگیرید و از دست دیگر خود برای قرار دادن قرص یا کرم در ورودی آن کمک بگیرید.
قرار گرفتن در پوزیشن مناسب بدنی. پاهای خود را حدود عرض شانهها باز کنید؛ یک پای خود را بر روی سکویی همانند گوشه توالت فرنگی یا یک صندلی کوتاه قرار دهید تا قدری از زمین فاصله بگیرد. وضعیت مناسب دیگر دراز کشیدن بر روی کمر با زانوهای جمع شده میباشد.
دهانه واژن خود را باز کنید. با دست غیر عامل خود لبههای واژن (لابیا) را باز کنید و اپلیکاتور را در دهانه آن قرار دهید.
شیاف را به درون واژن خود فشار دهید. برای وارد کردن شیاف به درون واژن میتوانید اهرم پیستون مانند اپلیکاتور شیاف را فشار دهید یا از انگشت اشاره خود برای این کار کمک بگیرید. تا جایی که احساس نارحتی نمیکنید شیاف را به درون فشار دهید.
اگر از پیستون اپلیکاتور استفاده میکنید تا ورود کامل شیاف به واژن، پیستون آن را فشار دهید.
شیاف واژینال برای عفونت
اپلیکاتور را از دهانه واژن خود خارج کنید و اگر مجدا از آن استفاده میکنید آن را بخوبی با آب و صابون مایع بشویید؛ در غیر اینصورت آن را داخل سطل زباله بیندازید. پس از آن دستهای خود را نیز با آب و صابون بشویید و خشک نمائید.
ممکن است حدود یک ساعت طول بکشد تا شیاف استعمال شده جذب بدن شما شود. بنابراین اگر در این حین از جای خود بلند شوید ممکن است نشت مایع از واژن خود را احساس نمائید.
چند نکته
- شیافها را در دمای اتاق نگهداری کنید.
- حتی در زمان دوران پریودی خود از شیافهای تجویز شده استفاده نمائید؛ فقط در این شرایط بجای استفاده از تامپون از نوار بهداشتیهای پدی استفاده نمائید.
- ترجیحا شبها و قبل از خوابیدن از شیاف استفاده کنید
- مراقب عوارض جانبی شیافها باشید؛ از آنجایی که شیافهای واژینال برای شرایط مختلفی تجویز و استفاده میشوند (همانند عفونت باکتریایی یا عفونت قارچی، خشکی واژن، عدم تعادل هورمونی و...) عوارض ناشی از آن میتواند متفاوت باشد.
با این وجود بیشتر عوارض خطرناک نمیباشند و نیاز به مراقبتهای پزشکی ندارند. اگر احساس کردید که واکنشهای آلرژیک در شما اتفاق افتاده است آن را با پزشک خود در میان بگذارید؛ واکنشهای آلرژیک میتواند شامل تورم در ناحیه واژن یا اطراف آن و خارش، کهیر و احساس تنگی در ناحیه قفسه سینه باشد.
مقدار و نحوه مصرف شیاف پروژسترون
میزان دقیق مصرف پروژسترون در افراد مختلف متفاوت بوده و باید حتما توسط پزشک تعیین گردد. شیافهای سیکلوژست را میتوان داخل واژن و یا مقعد قرار داد. در هر دو مورد، شیافها ذوب میشوند و پروژسترون خروجی از طریق رگهای خونی فراوان موجود در این مناطق جذب میشود.
لازم است قبل از استفاده از شیاف پروژسترون دستهای خود را به خوبی با آب و صابون بشویید.
نکاتی که در ارتباط با مصرف شیاف پروژسترون باید بدانید
- در صورتیکه از کاندومهای لاتکس یا دیافراگم استفاده میکنید بهتر است شیاف پروژسترون را درون مقعد قرار دهید چرا که ممکن است به کاندوم آسیب رسانده و احتمال بارداری را افزایش دهد.
- اگر عفونت ادراری داشته یا به تازگی زایمان کردهاید شیاف را از طریق مقعد استفاده کنید.
- برای درمان ناباروری شیاف باید از طریق واژن استعمال گردد.
- خانمهایی با مشکلات کبدی یا خونریزیهای غیرعادی رحم نباید از شیاف پروژسترون استفاده کنند.
- زنانی که سابقه سکته داشته و یا به تازگی سقط جنین داشتهاند نباید از این دارو استفاده کنند.
- چنانچه دچار هر نوع حساسیت دارویی میباشید قبل از استفاده از این دارو با پزشک مشورت کنید.
- زنان با مشکلات قلبی، مشکلات کبدی، فشار خون بالا، افسردگی، میگرن، صرع و دیابت باید بااحتیاط و تحت نظر پزشک از این دارو استفاده کنند.
- اگر به کودک خود شیر میدهید قبل از اینکه دارو را مصرف کنید با پزشک در این زمینه مشورت کنید.
شیاف سیکولوژست و نحوه کارکرد آن
شیاف سیکلوژست یک نوع شیاف حاوی هورمون طبیعی زنانه است و ترکیبات فعال پروژسترون دارد. شیاف سیکلوژست را می توان در داخل مقعد و یا رکتوم قرار داد. شیاف در این مناطق ذوب می شود و پروژسترون از طریق رگ های خونی وارد بدن می شود و در نهایت جذب می شود.
میزان پروژسترون در بدن زنان به طور طبیعی همیشه در حال نوسان می باشد و برای عملکرد عادی سیستم بارداری ضروری است.
موارد مصرف شیاف سیکلوژست
۱- شیاف سیکلوژست برای درمان افسردگی بعد از زایمان استفاده می شود. جفتی که همراه جنین است در طول بارداری در بدن مادر پروژسترون تولید می کند و پس از تولد می زان این پروژسترون در بدن کاهش می یاید که می تواند یکی از علل افسردگی بعد از زایمان باشد و با مصرف شیاف سیکلوژست کمبود پروژسترون در بدن تامین می شود.
2- میزان پروژسترون در بدن قبل از شروع قاعدگی کاهش می یابد و با مصرف پروژسترون 12 تا 14 روز قبل از شروع عادت ماهیانه می توان بر سندروم پیش از قاعدگی غلبه کرد و علایم سندورم پیش از قاعدگی را کاهش دهد.
هرچند که نحوه عملکرد دقیق آن مشخص نیست و از لحاظ علمی ثابت نشده است. (از سندروم پیش از قاعدگی بیشتر بدانید)
3- شیاف سیکلوژست برای زنانی که لقاح آزمایشگاهی انجام داده اند استفاده می شود تا از بارداری آن ها حمایت شود. پروژسترون بروی رحم اثر مثبت می گذارد و به آماده سازی تخمک های بارور شده برای کاشت کمک می کند و در صورتی که بارداری تایید شود استفاده از پروژسترون به مدت 38 روز ادامه می یابد. پروژسترون به تقویت حاملگی کمک شایانی می کند.
نحوه مصرف سیکولوژست
۱- قبل از مصرف حتما با پزشک معالج مشورت کنید.
2- در صورتی که از شیاف سیکلوژست برای درمان افسردگی و یا رفع سندورم قاعدگی استفاده می کنید آن را در واژن خود و یا در مقعد قرار دهید.
موارد مصرف شیاف سیکلوژست در واژن و یا مقعد
۱- در صورتی که از روش های پیشگیری از بارداری مانند کاندوم های لاتکس و یا دیافراگم استفاده می کنید شیاف سیکلوژست را باید در مقعد قرار داد زیرا که این شیاف ها در واژن می توانند اثر راه های پیشگیری از بارداری را کمتر کند.
2- در صورتی که به تازگی زایمان کرده اید و یا عفونت واژنی مانند عفونت مجاری ادراری، سیستیت دارید شیاف های سیکلوژست را به صورت مقعدی باید استفاده کنید.
۳- در صورتی که از این شیاف برای بارداری استفاده می کنید باید آن را در مقعد قراردهید.
4- در صورتی که مبتلا به التهاب روده می باشید یا هر مشکلی دارید که حرکات روده شما را کنترل می کند مثل بی اختیاری مدفوع باید شیاف های سیکلوژست را در واژن قرار دهید.
موارد منع مصرف سیکولوژست
- زنان با مشکلات سخت کبدی.
- زنانی که دلیل خونریزی غیرمعمول واژنی شان تشخیص داده نشده است.
- زنان با اختلالات خونی ارثی با نام پورفیری ها.
- زنان مشکوک یا مبتلا به تومور حساس به پروژسترون مثل سرطان سینه یا سرطان مرتبط با دستگاه تناسلی
- زنانی که به یکی از محتویات شیاف ها حساسیت داشته باشند.
- زنان با تورم عروق ناشی از لخته خون سطحی.
- زنان با بارداری نابجا (داخل یکی از لوله های فالوپ).
- زنانی که سقط جنین داشته اند اما بافت هنوز در داخل رحم قرار دارد.
- زنان با تورم عروقی (ترومبوآمبولی وریدی) برای مثال (ترومبوز ورید عمقی) یا در شش ها.
- زنانی که حمله قلبی یا سکته قلبی داشته اند.
در چه مواردی شیاف سیکولوژست باید با احتیاط مصرف شود؟
- زنانی که به لخته خون در رگ های خونی مبتلا هستند.
- زنانی که از آسم رنج می برند.
-زنانی که فشار خون بالا دارند.
- زنانی که دیابت دارند.
- زنانی که مشکلات کبدی یا کلیوی دارند.
- زنانی که پیشینه افسردگی دارند.
- زنانی که مشکلات قلبی مانند آنژین یا نارسایی قلبی دارند.
- زنانی که بیماری صرع دارند.
- زنانی که از میگرن رنج می برند.
نظر کاربران
سلام من هفته۴ بارداریم از روز اول تحت نظر پزشک بودم و شیافت مصرف کردم روزی دوتا دیروز سونو دادم ساک خیلی کوچک وخالی مشخص شد ولی از صبح درد سینه هام کم شده ایا نشانه متوقف شدن رشد جنین است؟
پاسخ ها
سلام
و ممنون از توجهتون
برای
طرح سوال و گرفتن پاسخ فقط از لینک زیر استفاده کنید
https://moshavere.niniban.com/