خطر مصرف آسپرین در بارداری
مصرف بیش از حد ویتامین ها، الکل و استعمال سیگار در دوران بارداری نیز منجر به بروز ناهنجاری ها در نوزادان خواهد شد.
رئیس بخش جراحی جمجمه، فک و صورت بیمارستان ۱۵ خرداد با اشاره به آمار قابل توجه ناهنجاری های فک و صورت در جامعه گفت: مصرف آسپرین و داروهای خواب آور در دوران بارداری منجر به تولد نوزادان با ناهنجاری های فک و صورت می شود.
دکتر عبدالجلیل کلانتر هرمزی با اشاره به نقش ژنتیک در بروز ناهنجاری های مادرزادی فک و صورت افزود: همچنین مصرف بیش از حد ویتامین ها، الکل و استعمال سیگار در دوران بارداری نیز منجر به بروز اینگونه ناهنجاری ها در نوزادان خواهد شد.
وی با بیان اینکه ˈشکاف لب و کامˈ شایع ترین ناهنجاری فک و صورت به شمار می رود، ادامه داد: از هر ۷۰۰ تولد زنده یک نفر مبتلا به شکاف کام ، از هر دو هزار تولد زنده یک نفر مبتلا به ناهنجاری جمجمه و از هر دو هزار نفر یک نفر مبتلا به عدم قرینگی در صورت متولد می شود.
رئیس بخش جراحی جمجمه، فک و صورت بیمارستان ۱۵ خرداد گفت: با توجه به اینکه شیوع اینگونه ناهنجاری ها کم نیست لازم است که برای افرادی که باید تحت عمل جراحی درمان این ناهنجاری ها قرار گیرند، برنامه ریزی مناسبی انجام شود.
کلانتر هرمزی افزود: در ناهنجاری هایی مانند شکاف کام که به وضعیت تغذیه و تکلم فرد مربوط می شود باید هرچه سریع تر بر روی صورت اقدام های جراحی صورت گیرد. وی اضافه کرد: ناهنجاری های جمجمه موجب می شود که شکل پیشانی، چشم و ابرو به هم ریزد و حتی ممکن است فشار مغزی ایجاد کند بنابراین بهتر است که جراحی های مربوط به این ناهنجاری قبل از یک سالگی باشد.
رئیس بخش جراحی جمجمه، فک و صورت بیمارستان ۱۵ خرداد خاطر نشان کرد: جراحی اینگونه ناهنجاری ها جدا از جراحی های زیبایی نیست زیرا به ظرافت خاصی نیاز دارد اما صرفا جراحی زیبایی مطلق محسوب نمی شوند چرا که جراحی های زیبایی ، اضطراری نیستند و شرایط طبیعی دارند اما ناهنجاری های فک و صورت نیاز به جراحی های زیبایی ضروری دارند.
کلانتر هرمزی گفت: گاهی جراحی های ناهنجاری های فک و صورت فقط از سوی جراحان پلاستیک انجام شده و گاهی نیز نیاز به کار گروهی دارد. به طور مثال در جراحی ناهنجاری جمجمه باید متخصص مغز و اعصاب نیز در کنار جراح پلاستیک باشد تا کار آزادسازی فشار ، روی مغز را انجام دهد .
وی تاکید کرد: تمام اقدامات جراحی ناهنجاری های مادرزادی فک و صورت در حد عالی در ایران انجام می شود اما برخی بیماران در مناطق محروم به دلیل شرایط مسافت، شغل یا صعب العبور بودن منطقه و شرایط جوی و از همه مهم تر نداشتن آگاهی و هزینه نمی توانند از خدمات جراحی و درمانی استفاده کنند.
رئیس بخش جراحی جمجمه، فک و صورت بیمارستان ۱۵ خرداد گفت: بنابراین از سال ۸۷ گروهی از جراحان برای انجام اقدامات درمانی مردم در مناطق محروم تشکیل دادیم و از آن زمان با انجام ۱۲ سفر به مناطق محروم اقدام به ویزیت بیش از هشت هزار بیمار و جراحی زیبایی بیش از ۶۰۰ نفر به صورت کاملا رایگان کردیم.
کلانتر هرمزی افزود: برخی از عمل های جراحی در همان استان و برخی دیگر از جراحی های پیچیده و خطرناک به دلیل نبود امکانات در تهران انجام شد زیرا به طور مثال در برخی استان ها، کودکان زیر یک سال را بیهوش نمی کردند. وی خاطر نشان کرد: ناهنجاری های مادرزادی فک و صورت موجب انزوا و وارد نشدن فرد به اجتماع می شود و با انجام جراحی های زیبایی فرد تا ۸۰ درصد ظاهر یک فرد معمولی را پیدا کرده و می تواند وارد جامعه شود.
رئیس بخش جراحی جمجمه، فک و صورت بیمارستان ۱۵ خرداد با انتقاد از عادلانه نبودن امکانات درمانی در مناطق محروم نسبت به تهران گفت: مادران در پایتخت در پنج یا شش ماهگی دوران بارداری متوجه وجود ناهنجاری فک و صورت در جنین می شوند و از آن زمان به دنبال اقدامات درمانی هستند در حالی که به طور مثال در استان هرمزگان، شخصی ۵۰ سال با بیماری شکاف کام زندگی کرده و اقدام درمانی برای آن به دلایل مشکلات فراوان و دسترسی نداشتن به امکانات ، انجام نداده که این مساله موجب بازماندن افراد از تحصیل نیز شده است.
منبع:
تا سلامتی
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼