مصرف الکل در بارداری، به حق چیزهای نشنیده
کافئین مصرف شده توسط مادران باردار و شیرده بدون هیچگونه سدی قادر به عبور از جفت و ترشح در شیر میباشد.
الکل از جمله موادی است که از جفت عبور کرده و مقادیر زیاد آنایجاد سندرم جنین الکلی «FAS» میکند. در این سندرم، علایمی از جمله: ناهنجاریهای چشم، بینی، قلب، سلسله اعصاب مرکزی، کاهش رشد، کوچکی اندازه دور سر و عقب ماندگی ذهنی مشاهده میگردد.
بنابراین، بهترین عمل، همانطور که در اسلام تأکید و تحریم شده است عدم مصرف الکل میباشد. کافئین مصرف شده توسط مادران باردار و شیرده بدون هیچگونه سدی قادر به عبور از جفت و ترشح در شیر میباشد و در نتیجه به راحتی به بدن جنین یا نوزاد منتقل میشود. مصرف زیاد کافئین با افزایش سقط جنین و مشکلات بارداری در ارتباط است. پیشنهاد مورد قبول برای زنان باردار، مصرف کافئین در حد اعتدال (یعنی مصرف روزانه حداکثر ۲ فنجان در روز از مایعات حاوی کافئین مانند چای و قهوه) است.
به زنان باردار مبتلا به دیابت، توصیه میگردد که غذای مصرفی روزانه خود را در وعدههای زیاد و به مقدار کم دریافت کنند. برای کنترل دیابت، باید وعدههای غذای اصلی و فرعی شامل پروتئین و کربوهیدرات بوده و در طی فواصل منظمی در روز خورده شوند. مصرف ساکارز (شکر) کاملاً محدود گردد.
در صورتی که عدم تحمل به گلوکز برای اولین بار در دوران بارداری دیده شود به عنوان دیابت زمان بارداری مطرح میگردد که میتوان برای درمان آن از انسولین استفاده کرد.
منبع:
زندگی آنلاین
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼