۱۴۱۶۱۴
۲۹۰۱
۲۹۰۱

کمبود اسید فولیک در بارداری، جنین بیمار میشه؟

اسید فولیک یکی از ویتامین های گروه B است. وجود اسید فولیک برای عملکرد طبیعی مغز حیاتی است و نقش مهمی در سلامت روانی ایفا می‌کند

اسید فولیک یکی از ویتامین های گروه B است. وجود اسید فولیک برای عملکرد طبیعی مغز حیاتی است و نقش مهمی در سلامت روانی ایفا می‌کند.
اسید فولیک یکی از ویتامین های گروه B است. وجود اسید فولیک برای عملکرد طبیعی مغز حیاتی است و نقش مهمی در سلامت روانی ایفا می‌کند. اسیدفولیک به ویژه در دوران های رشد سریع مانند کودکی، سنین بلوغ و بارداری مهم است. اسید فولیک ارتباط نزدیکی با ویتامین B۱۲ برای تنظیم تشکیل گلبول های قرمز و خون سازی دارد و به عملکرد مناسب آهن در بدن کمک می‌کند. اسیدفولیک نقش مهمی در پیشگیری از بیماری های قلبی و عروقی، افسردگی و آلزایمر (فراموشی و اختلال حواس) دارد. کمبود اسیدفولیک شایع ترین کمبود ویتامین های گروه B است. کمبود اسیدفولیک می‌تواند موجب کاهش رشد، التهاب زبان، کاهش اشتها، تنگی نفس، اسهال، تحریک پذیری، فراموشی و اختلالات روانی گردد.

اسیدفولیک و بارداری
در دوران بارداری، خطر کمبود اسیدفولیک به دلیل تخلیه ذخایر بدن مادر توسط جنین افزایش می‌یابد. کمبود اسیدفولیک در بارداری خطر نقایص مادرزادی لوله عصبی و شکاف کام را افزایش می‌دهد. نقایص لوله عصبی جنین به دلیل تکامل غیرطبیعی لوله عصبی ایجاد می‌شود. بسیاری از این نقایص با مصرف مکمل اسیدفولیک در سنین باروری قابل پیشگیری است. به این دلیل توصیه شده است که زنان از سه ماه قبل از بارداری و در حین بارداری مکمل اسیدفولیک مصرف نمایند. مطالعات نشان داده است که زنانی که مکمل اسیدفولیک را قبل از بارداری و در سه ماهه اول بارداری مصرف می‌کنند خطر نقایص مادرزادی لوله عصبی از ۷۲ تا ۱۰۰ درصد کاهش می‌یابد.

منابع غذایی اسیدفولیک
منابع غنی اسیدفولیک شامل اسفناج، سبزی های برگی سبز تیره، شلغم، چغندر، لوبیای سویا، جگر گاو، سبزی های ریشه ای (چغندر، هویج، شلغم) غلات کامل، جوانه گندم، انواع حبوبات مانند عدس، لوبیای سفید، چشم بلبلی، لوبیای قرمز، لوبیا چیتی، بادام زمینی، ماهی آزاد، آب پرتقال و توت فرنگی می‌باشد. بخشی از اسیدفولیک درهنگام تهیه، طبخ و نگهداری مواد غذایی از دست می‌رود. به منظور حفظ اسیدفولیک در مواد غذایی نکات زیر را باید رعایت کرد:
- در صورت امکان میوه ها و سبزی ها به صورت خام مصرف شوند.
- سبزی ها با آب کم پخته شوند.
- در صورت پختن سبزی ها در آب مجددا آب آن، در انواع سوپ ها و خورش ها استفاده شود.
- از روش های دیگر پخت سبزی ها (بخارپز کردن، ماکروویو کردن، کباب‌پز کردن و تنوری نمودن) برای حفظ اسیدفولیک استفاده شود.
- سبزی ها در یخچال نگهداری شوند.
- از خیساندن مواد غذایی در آب به مدت طولانی ممانعت شود.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.