علل استرس زنان باردار
زنان بارداری که در اوایل بارداری زلزله را تجربه می کنند، نسبت به زنانی که در ماه های آخر بارداری هستند.
زنان بارداری که در اوایل بارداری زلزله را تجربه می کنند، نسبت به زنانی که در ماه های آخر بارداری هستند و در شرایط یکسانی قرار دارند، عوارض بیشتری را نشان می دهند.
من یک مامان باردار و افسرده
بهداشت روانی دوران بارداری از مسایلی است که امروزه بسیار مورد توجه قرار دارد. ثابت شده که از ابتدای بارداری، اضطراب و هیجان های زن باردار تاثیر مستقیمی بر روی جنین خواهد داشت.
عدم اطلاع یا اطلاعات نادرست و ناقص در خصوص بارداری و تغییرات آن می تواند موجب بروز هیجان ها و آشفتگی های روانی شود. تغییر خلق، تغییر اشتها، استفراغ های گاه و بی گاه، تغییر علایق و سلیقه ها و بالاخره ده ها نوع دیگر از این قبیل، هریک می تواند به تنهایی گرفتاری های فراوانی را ایجاد کند.
شایع ترین و مهم ترین استرس های زنان باردار:
- اضطراب و نگرانی در مورد سلامت جنین
- مرگ یکی از نزدیکان
- مشاجره و مشکل ارتباطی با همسر و خانواده اش
- کاهش ناگهانی و قابل ملاحظه در درآمد خانواده
- مسایل و مشکلات مربوط به شغل همسر
- نگرانی در مورد دشواری های بارداری
- احساس کم تجربگی مادران جوان
ماه های اول بارداری (سه ماهه اول) آسیب پذیری نسبت به استرس بیشتر است. زنان بارداری که در اوایل بارداری زلزله را تجربه می کنند، نسبت به زنانی که در ماه های آخر بارداری هستند و در شرایط یکسانی قرار دارند، عوارض بیشتری را نشان می دهند. وجود هم زمان سایر عوامل خطر نظیر عفونت، کمبود ریز مغذی ها در مادر و... موجب تشدید اثرات منفی استرس روی مادر و جنین می شود.
استرس های دوران بارداری علاوه بر ایجاد عوارض در دوران بارداری به ویژه در اوایل بارداری و حوالی زایمان، روی فرآیند رشد و تکامل ذهنی، روانی جنین اثر سو دارد و موجب اختلال های رفتاری در دوران کودکی می شود.
استرس در بارداری می تواند با ایجاد نشانه های اختلال (کم توجهی - بیش فعالی) به ویژه در پسران همراه باشد. هم چنین سطح بالای اضطراب مادر در بارداری خطر بیماری (سرشت دشوار) را در شیرخوار افزایش می دهد. در واقع کودکانی که سرشت دشوار دارند، معمولا الگوی خواب و تغذیه آشفته ای دارند و نیازمند توجه و مراقبت بیشتر هستند.
منبع:
من مامانم
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼