درمان پرولاپس بند ناف، چی میتونه باشه؟
فرو افتادگی (پرولاپس) بند ناف زمانی اتفاق میافتد که بند ناف (شریان حیاتی جنین) قبل از آنکه زایمان آغاز شود.
فرو افتادگی (پرولاپس) بند ناف زمانی اتفاق میافتد که بند ناف (شریان حیاتی جنین) قبل از آنکه زایمان آغاز شود وارد دهانه رحم و مجرای زایمان میشود.
پرولاپس بند ناف چقدر شایع است؟
خوشبختانه این اختلال بارداری به ندرت اتفاق میافتد و در میان 300 بارداری تنها در 1 مورد مشاهده میشود.
چه کسانی در خطر فروافتادگی بند ناف قرار دارند؟
بعضی از عارضههای بارداری خطر ابتلا به فروافتادگی بند ناف را افزایش میدهند: هیدرآمنیوس، زایمان بریچ، زایمان زودرس و زایمان دومین بچه از دوقلوها. همچنین فروافتادگی بند ناف ممکن است زمانی اتفاق بیفتد که سر بچه هنوز وارد لگن نشده یا در مجرای زایمانی قرار نگرفته و کیسه آب پاره شود.
علائم فرو افتادگی بند ناف چیست؟
اگر بند ناف وارد واژن شود ممکن است شما آنرا حس کرده یا حتی ببینید. اگر بند ناف توسط سر بچه تحت فشار قرار بگیرد، علائم زجر جنین (Fetal Distress) در سونوگرافی مشخص میشود.
چه زمانی سلامت بارداری به خطر میافتد؟
وقتی که بچه در رحم قرار دارد و تا زمانی که تمام بدن او در زمان تولد خارج میشود بند ناف، غذا و اکسیژن مورد نیاز او را تامین مینماید. اگر بند ناف در زمان زایمان تحت فشار قرار بگیرد اکسیژن کمتری به بچه خواهد رسید (مثلا زمانی که سر بچه به بند نافِ فرو افتاده، فشار وارد میکند). اگر در این شرایط درمان فوری انجام نشود سلامت جنین در معرض خطر قرار میگیرد.
در خصوص پرولاپس بند ناف چه اقداماتی باید انجام داد؟
واقعا هیچ راهی وجود ندارد که از قبل بتوانید تشخیص دهید بند ناف جنین در حال فرو افتادن است. در واقع بدون سونوگرافی نمیتوانید متوجه آن شوید. اگر مطمئن شدید که بند ناف جنین فرو افتاده و شما در بیمارستان نیستید دستها، آرنجها و زانوها را به زمین تکیه دهید تا فشار از بند ناف برداشته شود. اگر متوجه شدید بند ناف از واژن بیرون زده به آرامی با یک حوله تمیز آنرا نگهدارید. به سرعت با 115 تماس بگیرید یا اگر کسی کنار شما هست از او بخواهید شما را به سرعت به بیمارستان ببرد. در بیمارستان پزشک از شما میخواهد وضعیت خود را تغییر دهید. به صورتی که سر بچه disengage (از لگن خارج) شده و فشار وارده به بند ناف کم شود. در این حالت، زایمان باید به سرعت انجام شود که برای این کار ممکن است به فورسپس یا وکیوم (ابزارهای کمکی زایمان طبیعی) نیاز باشد. جنین ممکن است خیلی پایین و داخل کانال زایمان شده باشد و زایمان طبیعی باید انجام شود یا اینکه پزشک تصمیم بگیرد زایمان سزارین را انجام دهد.
منبع:
نی نی تالار
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼