۱۶۳۵۱۶
۲۴۸۵۰
۲۴۸۵۰

نزدیکی در دوران بارداری چگونه است؟

یکی از نگرانی های مادران در دوران بارداری برقراری رابطه جنسی در دوران بارداری است.

یکی از نگرانی های مادران در دوران بارداری برقراری رابطه جنسی در دوران بارداری است، بسیاری از مادران و پدران تصور می کنند که رابطه زناشویی در بارداری خطرناک است، در حالی که طبق توصیه پزشکان اگر مادر بارداری در وضعیت بارداری پرخطر قرار نداشته باشد، باید بتواند به راحتی و بدون هیچ گونه نگرانی رابطه جنسی خود با همسرش را در تمام مراحل بارداری حفظ کند، زیرا فواید رابطه جنسی در دوره بارداری بسیار حائز اهمیت است. این کار نه تنها برای مادر باردار و جنین مضر نیست، بلکه فواید بسیاری داشته و به سلامت مادر باردار و جنین و همچنین حفظ صمیمیت و انسجام خانوادگی نیز کمک بسیاری می کند.

میل و رابطه جنسی در بارداری
ممکن است مادران باردار در مورد رابطه جنسی و مسائل مربوط به آن در دوران بارداری سوالات زیادی داشته باشند و با تغییرات عمده ای در زندگی زناشویی خود مواجه شوند. یک فرد باردار باید از تغییرات زندگی زناشویی خود در طول بارداری آگاه باشد. با مطالعه این مقاله می توانید اطلاعات مفیدی در این زمینه کسب کنید.برخی از بانوان به دلیل افزایش میزان هورمون های بارداری مانند پروژسترون و استروژن در بدن و افزایش جریان خون در سینه ها و اندام تناسلی در دوران بارداری بیشتر از گذشته حساس می شوند. حتی برخی از آنها اولین ارگاسم خود را در دوران بارداری تجربه می کنند و یا ممکن است به ارگاسم چندباره برسند. ممکن است این امر بدلیل جریان زیاد خون یا بکاربردن روش های متفاوت و تحریک مستقیم کلیتوریس (Clitoris) باشد. همچنین در دوران بارداری میزان ترشحات واژینال افزایش می یابد، اما تغییرات هورمونی موجب تند شدن بو و طعم آن می شود.
نزدیکی در دوران بارداری چگونه است؟
رابطه جنسی در سه ماهه اول بارداری
با وجود اینکه بارداری در چند ماه ابتدایی خود را نشان نمی دهد، اما تغییرات عمده ای در حال وقوع است که می تواند میل و رابطه جنسی را تحت تاثیر قرار دهد. ممکن است تمایلی به رابطه جنسی با همسر خود نداشته باشید زیرا بدلیل رشد جنین در بدنتان احساس خستگی مفرط دارید، پستان ها در حال رشد هستند تا برای شیردهی آماده شوند، به همین دلیل دردناک اند، درست مانند زمان پیش از عادت ماهیانه
حالت تهوع و یا استفراغ دارید.از طرفی شاید واقعا تمایلات جنسی داشته باشید اما برخی از این عوارض بارداری به شما اجازه این کار را ندهندبه حرف بدنتان گوش کنید.

رابطه جنسی در سه ماهه دوم بارداری
آغاز سه ماهه دوم بارداری در برخی از بانوان باردار همراه با بازگشت انرژی و پایان تهوع است. خواهید دید که هورمون ها، پوست و موهای تان را درخشان و لطیف کرده اند، بطوریکه دیگران نیز به این موضوع اشاره می کنند، این مرحله از بارداری «گل کردن» نام دارد. شکم تان خود را نمایان می کند بطوریکه مردم متوجه می شوند شما باردارید. بسیاری از بانوان از پشت سرگذاشتن سه ماهه اول بارداری و عبور از خطر سقط جنین، بسیار احساس خوبی دارند و در آرامش کامل و اعتماد بنفس این دوره را پشت سر می گذرانند.با این حال در برخی از بانوان این دوره نیز همراه با حالت تهوع یا کاهش میل جنسی است. اگر شما نیز جز این دسته هستید، بهتر است سخت نگیرید، استراحت و مراقبت از خود می تواند به آرامش و احساس شما کمک کند.سه ماهه دوم بارداری زمان انجام آزمایشات مختلف بارداری از جمله آمنیوسنتز و نمونه برداری از پرزهای جنینی است. به همین دلیل توصیه می شود تا چند روز پس از انجام این آزمایشات استراحت کنید و رابطه جنسی و زناشویی نداشته باشید.

رابطه جنسی در سه ماهه سوم بارداری و نزدیکی در ماه نهم بارداری
با توجه به بزرگتر شدن رحمتان در طی سه ماهه گذشته، شاید در حال حاضر احساس خستگی کنید. وزن اضافه ای که حمل می کنید، به علاوه تغییرات و مشکلات جسمانی بارداری مانند کمردرد ، تورم دست و پا و مچ، و سوزش سر دل یا ترش کردن، می توانند میل جنسی شما را سرکوب کنند. با این حال جای نگرانی نیست، بهتر است بطور مرتب و مکرر درباره این احساسات و حالات خود با همسرتان گفتگو کنید. اما اگر احساس خوبی نسبت به شکم برآمده خود دارید و هنوز احساس جذاب بودن می کنید، می توانید با همسرتان رابطه جنسی خوبی داشته باشید. این حالت در افراد متفاوت است، بنابراین هرکاری که احساس تان می گوید انجام دهید.

ریختن منی در دوران بارداری
پزشکان توصیه می کنند با کامل شدن دوره بارداری و زمانیکه کودکتان آماده تولد می شود، برای تحریک زایمان از رابطه جنسی استفاده کنید. چرا که درون مایع منی ماده ای بنام پروستاگلاندین (Prostaglandin) وجود دارد که دهانه رحم را شل می کند و همچنین هورمون اوکسی توسین (Oxytocin) که بوسیله ارگاسم در بدنتان ترشح می شود، می تواند موجب شروع انقباضات رحمی شود. نقش دخول در تحریک زایمان قطعی نیست اما در بیمارستان برای القاء زایمان، از تزریق داروی شیمیایی پروستاگلاندین (Prostaglandin) استفاده می کنند.

نزدیکی در دوران بارداری از نظر شرعی
در صورتی که برای زن و بچه اش ضرری نداشته باشد، مانعی ندارد. برای اطمینان از نداشتن ضرر، به پزشک متخصص مراجعه نمایید. در صورتی که برای زن و بچه اش ضرری نداشته باشد، مانعی ندارد. برای اطمینان از نداشتن ضرر، به پزشک متخصص مراجعه نمایید. (استفتاء سایت هدانا از دفتر آیت الله مکارم شیرازی.)

تغییرات هورمونی مردان در زمان بارداری همسرشان
آیا می دانستید که مردان نیز هنگام بارداری همسرشان، دچار تغییرات هورمونی می شوند؟ بدن بانوان در دوران بارداری هورمون های بی بویی بنام فرومون ترشح می کنند. بدن مردان نیز در واکنش، ترشح هورمون تستسترون (Testosterone) را کاهش و میزان هورمون های دیگر را افزایش می دهد. طبق گزارشی در بررسی سالانه انسان شناسی، مردان بدلیل آماده شدن برای فرزندداری ، در بدن خود دچار تغییری در میزان هورمون پرولاکتین (Prolactin) و وازوپرسین (Vasopressin) می شوند.

هورمون پرولاکتین (Prolactin)
پرولاکتین (Prolactin) هورمونی است که بدن را برای تولید شیر تحریک می کند. کارشناسان معتقدند زمانیکه دیگر نیازی برای باردار کردن وجود ندارد، افزایش پرولاکتین (Prolactin) موجب کاهش میل جنسی مردان می شود.

هورمون وازوپرسین (Vasopressin) یا هورمون آنتی‌دیورتیک (ADH)
این هورمون که به هورمون تک همسری معروف است، با باردار شدن همسر در بدن مردان بیشتر تولید می شود، هورمون وازوپرسین (Vasopressin) موجب سرکوب هورمون تستوسترون (Testosterone) می شود زیرا این هورمون میل جنسی را افزایش می دهد، از اینرو با سرکوب کردن تستوسترون (Testosterone) پدر میل کمتری به برقراری رابطه جنسی و زناشویی خواهد داشت تا بتواند با کودک و مادر ارتباط عاطفی برقرار کند.
نزدیکی در دوران بارداری چگونه است؟
۶ سوال در مورد رابطه جنسی در بارداری
دوران بارداری برای همه مادران همراه با لحظات و تجربیات خوب و بد است، ممکن است در این دوران با مشکلات و سوالاتی روبرو شوید که نیاز به راهنمایی داشته باشید، فراموش نکنید که حفظ رابطه زناشویی در تمام دوران بارداری برای شما الزامی است و تنها در مواردی که متخصص زنان این کار ارا ممنوع کند، باید از آن اجتناب کرد. در این مقاله به رایج ترین سوالاتی که در مورد برقراری رابطه جنسی و رابطه زناشویی برای مادران باردار ایجاد می شود، می پردازیم

آیا میزان لذت جنسی در بارداری تغییر می کند؟
پاسخ: احتمالاً خیر. زیرا نسبت به دوران پیش از بارداری ، حدود یک و نیم برابر خون بیشتری در بدن شما وجود دارد و این افزایش جریان خون می‌تواند شما را نسبت به تماس حساس‌تر کند، به همین دلیل با سهولت و راحتی بیشتری در دوران بارداری اوج لذت جنسی را تجربه می کنید. ممکن است این اثرات طی سه ماهه دوم بارداری قوی‌تر باشد، اما در سه ماهه سوم بارداری بدلیل برآمده شدن بیش از حد شکم ممکن است لذت بسیار زیادی از آمیزش جنسی نداشته باشید، بنابراین به کمی خلاقیت نیاز خواهید داشت. شاید دوست نداشته باشید که بدن حساس شما لمس شود و یا برعکس میل جنسی تان افزایش پیدا کند. در هر صورت این موضوع را با همسرتان در میان بگذارید. آمیزش جنسی و برقراری رابطه جنسی و زناشویی در دوران بارداری به ذهنیت شما و همسرتان بستگی دارد، باید سعی کنید ملاک های لذت در پیش از بارداری را تغییر دهید و با پوزیشن های جدید و روش های خلاقانه، به هر شکلی این رابطه را بین خود و همسرتان حفظ کنید.

آیا رابطه جنسی و زناشویی در بارداری می‌تواند به جنین آسیب برساند؟
پاسخ: یکی از معمول‌ترین دلایل نگرانی آقایان و گاهی بانوان از برقراری رابطه جنسی و زناشویی در دوران بارداری، ترس از آسیب رساندن به فرزندشان است. اگر شما نیز چنین نگرانی دارید، از هم اکنون می‌توانید به آشفتگی ذهن خود پایان دهید. زیرا مایع آمنیوتیک اطراف فرزندتان را بطور کامل احاطه کرده و همچون یک عایق عمل می کند، همچنین جنین شما بوسیله بالشتکی به نام دیواره رحم بطور کامل محفوظ است و توسط لایه‌های ماهیچه‌ای و عضلانی رحم و لگن حمایت می‌شود. علاوه بر این مایع مخاطی داخل دهانه رحم‌ در مادران باردار مانند یک سد دفاعی می کند و از ورود عفونت‌ها و تمام مواد مضر به درون رحم و کیسه آب بطور کامل جلوگیری می‌کند. بنابراین اطمینان داشته باشید که جنین در طی رابطه جنسی و زناشویی هیچ آسیبی نمی بیند و کاملاً در امان است. برخی معتقدند او حتی متوجه این عمل نمی شود.
اگر ماده مخاطی یا نام پلاگ مخاطی دهانه رحم شما آسیب دیده یا کیسه آب‌تان پاره شده است، از آمیزش جنسی و رابطه زناشویی پرهیز کنید، چرا که ممکن است این عمل باعث سرایت عفونت به شما و جنین شود.
نزدیکی در دوران بارداری چگونه است؟
دلیل ترشح نوک پستان در طی رابطه جنسی و زناشویی در بارداری چیست؟
پاسخ: پستان‌های‌ مادران باردار در دوران بارداری برای شیردهی به کودک آماده می‌شوند، یعنی این‌که از حدود سه ماهگی بارداری، شروع به تولید کلستروم (Colostrum) می‌کنند، این ماده یک خوراکی پرانرژی، غلیظ و زرد رنگی است که قبل از تولید شیر ساخته می شود و جنین برای سه روز اول پس از تولدش با آن تغذیه می‌شود، این مایع آغوز نیز نامیده می شود. هورمون احساس خوب و لذت که اکسی‌توسین نام دارد طی تحریک جنسی رها می‌شود. این همان هورمونی است که وقتی شیردهی می‌کنید نیز آزاد می‌گردد. این هورمون به شما کمک می‌کند تا تحریک شوید و میل جنسی تان افزایش پیدا کنید و درنتیجه بتوانید با همسرتان با موفقیت و لذت رابطه جنسیو زناشویی برقرار کنید.هورمون اکسی توسین (Oxytocin) همچنین به مادر و کودک اجازه برقراری پیوند احساسی و عاطفی می‌دهد، بنابراین از ترشح این ماده از پستان در طی برقراری رابطه جنسی و زناشویی در دوران بارداری نگران و شرمگین نباشید. این نشانه سلامت بدن شما و آماده بودن سیستم تولید شیر برای تولد نوزاد و تغذیه او است زیرا هورمون اکسی توسین (Oxytocin) موجب تحریک و جاری شدن جریان شیر مادر می شود. بنابراین کاملاً طبیعی است که هنگام آمیزش جنسی و برقراری رابطه زناشویی کمی شیر از پستان چکه کند، اما اگر این مسئله باعث ناخوشنودی شما می‌شود، از پد پستانی یا سوتین پددار استفاده کنید و یا از همسرتان بخواهید که باعث تحریک این ناحیه نشود. به یاد بسپارید که این ترشحات می‌توانند طی آمیزش جنسی و رابطه زناشویی در دوران بارداری تا انتهای دوران شیردهی پستانی فرزندتان ادامه یابند.تمامی بانوان، بارداری مشابهی را تجربه نمی‌کنند، بنابراین ممکن است مادران باردار دیگر در میل جنسی خود کاهش یا افزایش مشاهده کنند، ولی شما دقیقاً خلاف آن احساس کنید. در هر صورت چه با افزایش میل جنسی و چه با کاهش آن باید این نکته را به خاطر داشته باشید که برای تغییر شرایط به خودتان فشار نیاورید.بهتر است به حرف بدنتان گوش کنید و به میل جنسی خود در دوران بارداری آزادی عمل بدهید.

آیا رابطه جنسی و زناشویی باعث زایمان می‌شود؟
پاسخ: شواهدی وجود دارند که نشان می‌دهند تماس مایع مردانه با نام منی با دهانه رحم می‌تواند به شروع زایمان کمک کند، اما فقط در شرایطی که جنین رشد کامل خود را کرده و برای زایمان آماده شده باشد. این مایع سرشار از پروستاگلاندین (prostaglandins) است، هورمون پروستاگلاندین به عنوان یکی از محرک‌های انقباضات رحمی زایمان شناخته می‌شود. استفاده از برقراری رابطه جنسی و زناشویی برای تحریک و شروع انقباضات زایمان معمولاً به زوج‌هایی پیشنهاد می‌شود که بارداری شان از موعد زایمان گذشته است و زایمان شان به تاخیر افتاده است. علاوه براین، ممکن است در پایان سه ماهه سوم بارداری وقتی نه ماه کامل و یا به عبارتی 40 هفته کامل باردار هستید، انجام آمیزش جنسی و برقراری رابطه زناشویی ظاهراً ناممکن به نظر برسد، اما این کار امکان‌پذیر بوده و پیش از شما افراد زیادی این کار را اجرا کرده‌اند. اما بطور کلی برقراری رابطه جنسی و زناشویی تا پیش از ماه آخر بارداری نمی تواند موجب تحریک زایمان شود. برای اطمینان می توانید با پزشک خود مشورت کنید.
اگر در طی یا پس از رابطه جنسی با نشانه‌های غیرعادی مانند درد یا ترشحی غیرطبیعی روبرو شدید، پزشک خود را با خبر کنید.

آیا پس از زایمان طبیعی می‌توان براحتی رابطه جنسی و زناشویی داشت؟
پاسخ: احتمال دارد برای نزدیک به شش هفته پس از زایمان خونریزی داشته باشید، بنابراین مطمئناً نمی‌خواهید پیش از این تاریخ درباره آن فکر کنید. احتمالاً در هفته های ابتدایی پس از زایمان طبیعی بسیار خسته،‌ مشغول و آشفته خواهید بود و کمتر درگیر این مسئه می شوید. معمولاً پس از تولد نوزاد، گرایش و میل جنسی در هر دو طرف کم می‌شود. صبور باشید و به آن زمان دهید، اگر زایمان سزارین داشته اید و یا طی زایمان طبیعی برش ناحیه پرینه با نام برش میان دو راه (میان مقعد و واژن) با نام اپیزیوتومی (episiotomy) داشته‌اید، احتمالاً برقراری رابطه جنسی و زناشویی برای اولین مرتبه با کمی ناراحتی همراه خواهد بود.

آیا جنین می تواند متوجه رابطه جنسی و زناشویی پدر و مادر شود؟
پاسخ: بلی. از هفته 24 بارداری فرزندتان به صداهای بلند خارج از رحم واکنش نشان می‌دهد. به همین دلیل طی رابطه جنسی و زناشویی فرزندتان متوجه می‌شود که چه می گذرد، اما نمی‌داند که چیست و همزمان با شما او نیز شاد می شود، زیرا طی رابطه جنسی و زناشویی نوعی هورمون با نام ایندورفین تولید می شود و وارد جریان خون‌ مادر می گردد، سپس وارد بدن جنین شده و یک سرخوشی همگانی را ایجاد می کند.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.