۱۶۴۴۹۰
۲۵۲۲
۲۵۲۲

تغذیه مادر در بارداری، پیشگیری از اوتیسم است؟

بسیاری از بیماری‌ها و نقص‌های مادرزادی نوزاد در سه هفته اول بارداری مادر به وجود می‌آید و تشخیص سریع بارداری در این بازه زمانی خاص اهمیت فراوانی دارد.

بانوان جوان در کنار داشتن رژیم غذایی سالم شامل انواع میوه و سبزیجات تازه، پروتئین‌های گیاهی و حیوانی کم چرب، مواد لبنی، دانه‌های آجیل، شکلات تلخ، روغن زیتون، قارچ و نوشیدن آب و دم نوش‌های گیاهی، چون چای سبز به میزان کافی، با مکمل‌های ویتامینی زیر نظر پزشک کمتر دچار ناباروری و یا به دنیا آوردن نوزاد مبتلا به بیماری اتیسم می‌شوند.
مصرف اسید فولیک و یا مولتی ویتامین‌های دارای این ماده مفید قبل از دوران بارداری به وسیله مادر خطر به دنیا آوردن نوزاد مبتلا به اتیسم را درصورت بارداری آن‌ها تا ۷۳ درصد کاهش می‌دهد. بانوان جوان حتی قبل از بارداری و ازدواج باید اهمیت فراوانی به سلامت و تغذیه خود دهند تا در آینده پس از ازدواج در زمان بارداری کمتر دچار ریسک به دنیا آوردن فرزند مبتلا به بیماری‌های خطرناک شوند.
بسیاری از بیماری‌ها و نقص‌های مادرزادی نوزاد در سه هفته اول بارداری مادر به وجود می‌آید و تشخیص سریع بارداری و اقدام‌ های ایمنی و محافظتی مادر در این بازه زمانی خاص اهمیت فراوانی دارد. ابتلا به بیماری اتیسم به عامل‌های مختلفی ازجمله ژنتیک بستگی دارد، اما درکنار ژنتیک سبک زندگی، عامل‌های محیطی، تغذیه مادر، میزان آلودگی هوا و استرس نیز نقش دارند. مصرف اسید فولیک چهار الی هشت هفته قبل از اقدام به بارداری در جلوگیری از ابتلای نوزاد به اتیسم موثر است و از جمله ویتامین‌های ضروری برای مادران در دوران بارداری که به سلاعوامل محیطی و تغذیه مادر ه مت نوزاد منجر می‌شود می‌توان موارد زیر را نام برد.
اسید فولیک ویتامین B محلول در آب است که به محافظت از جنین در برابر ایجاد نقص‌های جدی مادرزادی کمک می‌کند، بسیاری از این نقص‌ها در طی ۲۸ روز اول بارداری رخ می‌دهد بنابراین پزشکان توصیه می‌کنند زنان قبل از بارداری اسید فولیک مصرف کنند.
ید برای عملکرد غده تیروئید بدن زنان بسیار مهم است، کمبود آن می‌تواند سبب کندی رشد جنین، معلولیت شدید ذهنی و ناشنوایی شود همچنین کمبود هورمون‌های ضروری غده تیروئید می‌تواند منجر به سقط جنین و تولد نوزاد نارس شود.
آهن: بارداری خطر ابتلا به آنمی (کم خونی) را افزایش می‌دهد، مصرف آهن سبب انتقال بهتر اکسیژن و سایر مواد خوراکی از راه جفت به جنین می‌شود و وجود میزان کافی آن در خون مادر برای تولید گلبول‌های قرمز، حفظ جفت و رشد جنین حیاتی است.
کلسیم سبب جلوگیری از کاهش ذخیره کلسیم موجود در استخوان زنان باردارمی شود، زیرا نوزاد برای رشد استخوانی خود از کلسیم بدن مادر استفاده می‌کند و این باعث کلسیم در مادر می‌شود.
بسیاری از بانوان سالمند به دلیل بی توجهی به مصرف کافی کلسیم و مواد لبنی در سنین باروری و حین بارداری‌های خود، این روز‌ها با پوکی استخوان و شکستگی‌های پی درپی مواجه هستند. بیماری اتیسم اکنون راه حل درمانی ندارد و فرد مبتلا به آن در برقرارارتباط با دیگران دچار مشکل‌های شدید است. این افراد همچنین در یادگیری، صحبت کردن و زندگی به شکل مستقل مشکل و نیاز به مراقبت دائم دارند.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.