مصرف آهن در دوران بارداری، نکات طلایی
آهن از بسیاری جهات برای بدن مفید است. به خصوص در دوران بارداری، سطح بالای آهن برای انتقال مناسب...
آهن از بسیاری جهات برای بدن مفید است. به خصوص در دوران بارداری، سطح بالای آهن برای انتقال مناسب اکسیژن به سراسر بدن و افزایش کارایی سیستم ایمنی بسیار ضروری است. با رژیم غذایی سرشار از آهن، مکمل و داروها می توانید سطح آهن بدن را افزایش دهید. در ادامه اینفوسلامت شما را با مواد راهکارهای طبیعی افزایش آهن بدن در بارداری آشنا می کند.
علائم کمبود آهن در بارداری
مصرف آهن به مقدار کافی از طریق رژیم غذایی و مکمل ها می تواند آهن مورد نیاز و سلامت مادر و جنین را افزایش دهد. در هر معاینه زنان که توسط متخصص زنان انجام می شود میزان کلسیم مادر در دوران بارداری مورد بررسی قرار می گیرد. به هر حال اگر هر زمان احساس کردید سطح آهن بدنتان پایین است فورا به دکتر مراجعه کنید. در ادامه با برخی علائم کم خونی و فقر آهن در دوران بارداری آشنا می شویم:
خستگی
ضعف
اختلال در تمرکز
کمبود انرژی
رژیم غذایی افزایش آهن بدن در بارداری
میوه های سرشار از آهن
میوه ها بخش مهمی از یک رژیم غذایی سالم را تشکیل می دهند. همچنین بهترین راه برای افزایش سطح آهن بدن به شمار می روند. سعی کنید در دوران بارداری روزانه ۲ تا ۴ وعده میوه میل کنید. میوه های سرشار از آهن عبارت اند از:
آلو
زردآلو خشک شده
کشمش
خرمالو
زغال اخته
خرما
مویز
انار
هندوانه
توت فرنگی
سبزیجات سرشار از آهن
سبزیجات به تشکیل سنگ بنای رژیم غذایی سالم کمک می کنند. بسیاری از سبزیجات سرشار از آهن بوده و همچنین حاوی مواد مغذی مهمی مانند فولیک اسید برای مادر و جنین هستند. در دوران بارداری سعی کنید روزانه ۴ وعده یا بیشتر سبزیجات سرشار از آهن میل کنید. این سبزیجات حاوی مقادیر زیادی آهن هستند:
کلم بروکلی
کلم پیچ
سیب زمینی شیرین
اسفناج
برگ چغندر
کم خونی
غلات و نان
سعی کنید غلات و نان را به وعده های غذایی خود اضافه کنید. یکی از منابع انرژی زا در زنان باردار غلات و نان به شمار می رود. مصرف روزانه ۶ تا ۱۱ وعده غلات و نان می تواند سطح آهن انرژی بدن را افزایش دهد. سعی کنید از نان و غلات غنی شده به آهن از جمله موارد زیر مصرف کنید:
برنج، پاستا یا نان سفید غنی شده
نان گندم
غلات سبوس یا جو دو سر
نان چاودار
آرد ذرت
برنج قهوه ای
محصولات گوشتی
آهن موجود در میوه، سبزیجات و غلات راهی عالی برای افزایش آهن بدن هستند اما آن ها به راحتی آهن موچود در گوشت جذب بدن نمی شوند. سعی کنید برای افزایش سطح آهن بدن روزانه ۲ تا ۳ وعده پروتئین حیوانی مصرف کنید. در ادامه با بهترین منابع آهن در محصولات حیوانی آشنا می شویم:
گوشت گوساله
گوشت بره
بوقلمون
جوجه
جگر
میگو
صدف
ساردین
ماهی خال مخالی
لوبیا، بنشن و سایر غذاهای سرشار از آهن
علاوه بر گروه های غذایی بالا، گزینه های دیگری برای افزایش سطح آهن بدن وجود دارند. مواد غذایی مانند لوبیا، بنشن یا حتی شیره ها می توانند به افزایش سطح آهن بدن در دوران بارداری کمک کنند.
لوبیا قرمز، سبز، سیاه و چشم بلبلی
عدس
توفو
کره بادام زمینی
شیره
دانه کنجد
بادام
دریافت آهن از منابع غیر غذایی
ویتامین های قبل از زایمان
حتی اگر غذاهای سرشار از آهن را به رژیم غذایی خود اضافه کرده اید، قبل از زایمان بدن ممکن است هنوز به آهن اضافی برای جلوگیری از کم خونی نیاز داشته باشد. مصرف ویتامین های مورد نیاز قبل از زایمان می تواند مکمل خوبی برای رژیم غذایی سالم شما بوده و سطح آهن بدن را در دوران بارداری افزایش دهد.
ویتامین های قبل از زایمان آهن بیشتری نسبت به ویتامین های استاندارد بزرگسالان دارد. آن ها همچنین به رشد و تکامل جنین کمک می کنند.
از متخصص زنان بخواهید ویتامین هایی که بیشتر برای بدن شما ضروری هستند را تجویز کند. دکتر زنان احتمالا آهن، فولیک اسید، کلسیم و ویتامین D را به شما پیشنهاد می کند.
در زمان مصرف ویتامین های قبل از زایمان حتما مایعات زیادی مصرف کرده و به اندازه کافی فیبر در رژیم غذایی خود قرار دهید. این ویتامین ها را به اندازه ای که دکتر تجویز کرده مصرف کرده و با این کار عوارض جانبی شامل معده درد، سردرد یا طعم ناخوشایند در دهان را کاهش دهید.
مکمل آهن
با توجه به شرایط بارداری، دکتر زنان ممکن است سطح بالای آهن را برای شما تجویز کند. مکمل های آهن در کنار ویتامین های قبل از زایمان و رژیم غذایی می تواند سطح آهن بدن در بارداری را افزایش دهد.
روغن جگر ماهی
هر روز یک قاشق غذاخوری روغن جگر ماهی مصرف کنید. این ماده غذایی حاوی آهن طبیعی و سایر عناصر ضروری برای بارداری سالم مانند ویتامین A و ویتامین D3 است. علاوه بر این، روغن چگر ماهی منبع بسیار خوب اسیدهای چرب امگا 3 است که مزایای بسیار زیادی از جمله رشد مغز، تنظیم هورمون ها و موارد دیگر دارد. همچنین می توانید روغن جگر ماهی را به صورت کپسول نیز مصرف کنید.
منبع:
اینفو سلامت
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼