آزمایشات قبل از بارداری، بیشتر بدانید
خانم ها برای بارداری بایستی بیشترین حساسیت را به خرج دهند چرا که قرار است صاحب یک فرزند صحیح و سالم شوند.
خانم ها برای بارداری بایستی بیشترین حساسیت را به خرج دهند چرا که قرار است صاحب یک فرزند صحیح و سالم شوند در ادامه با آزمایشات قبل از بارداری که لازمه هر خانم است آشنا می شوید
لیست آزمایشات قبل بارداری
برای اینکه بارداری خوبی داشته باشید، از چند ماه قبل برای آن برنامهریزی کنید. حتی اگر شما قبلاً هیچ مشکلی نداشتهاید، بهتر است چکاپ کامل انجام دهید. قبل از بارداری به این نکات توجه کنید.
مراجعه به مشاور قبل بارداری
هنگام انجام بررسیهای پزشکی ، درباره شیوه زندگی، خوراک و تغذیه، عادات معمول ورزش و حتی خطر احتمالی بعضی مواد مانند سرب یا موادی که ممکن است در خانه یا محیط کار شما را آزرده کنند با پزشک خود صحبت کنید و همه را برای او توضیح دهید.
در صورت ابتلا به بیماری دیابت یا لوپوس و سایر بیماریهایی که در خانوادهتان وجود دارد، مانند بیماریهای ژنتیکی (تالاسمی ، سندرم داون و …) با مشاور خود صحبت کنید.
یادتون نره در مشاوره قبل بارداری همسرتون رو هم با خودتون ببرید ! بههرحال پدر شدن هم نیاز به چکاپ ها و اطلاعاتی داره . البته بهتره آقایون توسط یک پزشک اورولوژیست از نظر عفونتهای جنسی و ادراری و مشکلات احتمالی بیضه و اسپرم ویزیت شوند .
مراجعه به دندانپزشک
قبل از اقدام به بارداری از سلامت دندانهای خود مطمئن شوید. مشکلات دهان و دندان در بارداری ، میتوانند بسیار آزاردهنده باشند . ضمن اینکه هر عمل دندانپزشکی را در بارداری نمیشود انجام داد و محدودیتهایی در این رابطه وجود دارد .
معاینه داخلی و معاینه پستان
پزشک یا ماما درصورتیکه متوجه شود، احتمالاً مشکلی وجود دارد معاینه داخلی انجام میدهد. دستگاه تناسلی و لگن شما از نظر عفونت احتمالی موردبررسی قرار میگیرد. درصورتیکه مبتلا به عفونت باشید یا بیماری مانند کیست داشته باشید، حتماً تحت درمان قرار خواهید گرفت. اینکه ما توصیه میکنیم چند ماه قبل از تصمیمگیری برای بارداری به مشاور قبل بارداری مراجعه کنید، برای این است که در صورت وجود مشکلات پزشکی یا بیماری کاهش یا اضافهوزن حتماً زمان کافی برای رسیدن بهسلامت کامل داشته باشید و با اطمینان فرزندی سالم به دنیا آورید.
تست سرطان دهانه رحم (پاپ اسمیر)
همانطور که ابتدای این بحث گفته شد، یکی از معاینات دورهای شما انجام تست سرطان پاپ اسمیر است. این تست برای زنان جوان، هر دوسال یکبار انجام میشود تا مادران مطمئن شوند برای باردارشدن مشکلی ندارند.
معاینه کامل بالینی
در اولین ویزیت متخصص زنان، فشارخون شما اندازه گرفته میشود تا مشخص شود در چه حدی است. در صورت بالا بودن فشارخون، پزشک توصیههای لازم را برایتان انجام میدهد. زنان بارداری که مبتلابه فشارخون بالا هستند، ممکن است به بیماری فشارخون حاملگی مبتلا شوند. بنابراین خوب است قبل از تصمیم به باردارشدن، برای چکاپ نزد پزشک بروید و مشکل فشارخون خود را برطرف یا حداقل آن را کنترل کنید.
- فشارخون ۱۴۰/۹۰ میلیمتر جیوه و بالاتر «فشارخون بالا» است.
- دمای بدن به میزان ۳۸ درجه سانتیگراد یا بالاتر«تب» است.
- تعداد طبیعی نبض، ۶۰ تا ۱۰۰ بار در دقیقه است.
- تعداد طبیعی تنفس، ۱۶ تا ۲۰ بار در دقیقه است.
آزمایشهای لازم قبل از بارداری
- گروه خونی و ارهاش
- شمارش کامل خون (کمخونی و پلاکت و …)
- قند خون ناشتا
- آنالیز کامل و کشت ادرار .
- در صورت تمایل، آزمایش HIV .
- آزمایش VDRL (آزمایش عفونتهای منتقله از راه جنسی)
- مقدار آنتی بادی ضد سرخجه درصورتیکه خانم علیه سرخجه ایمن نشده باشد و سابقه ابتلا به سرخجه را نیز نداشته باشد
- درصورتیکه خانم طبق دستورالعمل کشوری برعلیه هپاتیت ایمن نشده است، یا شک دارد : ( آزمایش HBsAg هپاتیت )
- بهتر است آزمایش تیروئید نیز انجام شود .
- آزمایش پاپ اسمیر.
واکسیناسیون قبل از بارداری
-
واکسن سرخجه:
واکسن سرخجه را در صورت منفی بودن مقدار آنتیبادی ضد سرخجه تزریق کنید. در صورت تزریق واکسن ویروس زنده سرخجه، خانم باید حداقل تا ۳ ماه از یک روش مؤثر پیشگیری از بارداری استفاده کند.ولی اگر خانم قبل از ۳ ماه باردار شود، نیاز به ختم بارداری نیست. -
واکسن کزاز:
اگر بیش از ۱۰ سال از آخرین واکسن کزاز شما گذشته است ، بهتر است دوز یادآور آن را تکرار کنید -
واکسن هپاتیت :
در صورت نداشتن مقدار کافی آنتیبادی در بدن، یا در صورت عدم تزریق واکسن هپاتیت درگذشته، بهتر است واکسیناسیون هپاتیت انجام شود.
توصیههای آخر
مصرف اسیدفولیک:
مصرف روزانه ۴۰۰ میکروگرم اسیدفولیک (ترجیحاً از ۳ ماه قبل از بارداری) را شروع کنید.
شرححال کامل ، جهت مشاوره قبل بارداری
شامل موارد زیر است، آن را آماده کنید :
- سوابق پزشکی:
سابقه یا ابتلا فعلی به بیماریها مثل بیماریهای زمینهای (دیابت، فشارخون بالا، صرع، سل، کلیوی، آسم، قلبی و …)، اختلالات روانی، بیماری تیروئید، سوءتغذیه، عفونت HIV/ ایدز، هپاتیت، اختلال انعقادی، ناهنجاری اسکلتی، ناهنجاری دستگاه تناسلی، نمایه توده بدنی غیرطبیعی - تاریخچه بارداری:
تعداد بارداری، تعداد زایمان، تعداد سقط، تعداد فرزندان، سوابق بارداری و زایمان قبلی - تاریخچه اجتماعی:
سن زیر ۱۸ و بالای ۳۵ سال، داشتن فرزند کمتر از ۳ سال، بارداری پنجم و بالاتر، اعتیاد به مواد مخدر/ داروی مخدر، مصرف الکل، کشیدن سیگار یا سایر دخانیات، رفتارهای پرخطر، همسر آزاری، نسبت خویشاوندی با همسر، شغل سخت و سنگین
شغلهای سخت و سنگین شامل:
- کار طولانیمدت بهصورت ایستاده بیش از ۳ ساعت؛
- قرار گرفتن در معرض تشعشعات رادیو اکتیو و اشعه ایکس و یا در معرض مواد شیمیایی اعم از حشرهکش، مواد آزمایشگاهی و…؛
- بالا بودن حجم فعالیت جسمی بهگونهای که موجب افزایش ضربان قلب و عرق کردن زیاد شود.
نکته:
لازم است در بارداری، خانمی که کار طولانیمدت نشسته دارد، هر ۳ ساعت یکبار تغییر وضعیت دهد.
در رابطه با کلاسهای آمادگی بارداری و زایمان اطلاعات لازم را کسب کرده و مرکزی را جهت آموزش برای خود انتخاب کنید . این آموزشها بهصورت خصوصی در مطب ماماهای دارای مدرک مربیگری بارداری و زایمان فیزیولوژیک نیز قابلارائه است.
منبع:
گهر
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼