۱۶۸۶۱۱
۱۳۹۵
۱۳۹۵

نشانه های سقط جنین چیست؟

فرقی نمی‌کند چند روز یا چند هفته از خانه کردنش در رحم شما گذشته باشد. از دست دادن او، حتی اگر هنوز...

فرقی نمی‌کند چند روز یا چند هفته از خانه کردنش در رحم شما گذشته باشد. از دست دادن او، حتی اگر هنوز تکان‌هایش را در دلتان احساس نکرده باشید، غمناک است. سقط جنین، تنها تهدیدی برای سلامت مادر نیست، بلکه روان او را هم در معرض آسیب‌های جدی قرار می‌دهد. آسیب‌هایی که گاه تنها با مداخله روانشناسان و روانپزشکان، می‌توان آنها را از میان برد.
هر مادر، در دوره بارداری‌اش، بارها نگرانی از دست دادن جنین را احساس کرده و گاهی نشانه‌های بی‌خطر را با نشانه‌های تهدید کننده‌ای که از سقط جنین خبر می‌دهند، اشتباه گرفته. اگر شما هم یکی از مادرانی هستید که به خاطر داشتن تجربه سقط جنین یا مشاهده نشانه‌های مشکوک در اولین تجربه بارداری‌تان، نگران این اتفاق هستید، این مطلب را بخوانید. ما در ادامه، نشانه‌های خطرسازی که خبر ناخوشایندی را با خود به همراه می‌آورند، به شما معرفی می‌کنیم.

می‌دانید سقط جنین یعنی چه؟
اگر سن بارداری شما از 20 هفته گذشته است، به جای نگران سقط جنین بودن، باید مراقب دیگر مسائل دوران بارداری باشید. سقط جنین، به معنای از دست رفتن جنین در 20 هفته ابتدای بارداری است و این اتفاق، ناخواسته و خود به خود رخ می‌دهد. تجربه سقط جنین، برای هر زنی، فارغ از روحیات، سن یا شرایط، ناخوشایند است و احتمال ابتلا به اضطراب، افسردگی و برخی دیگر از اختلالات روانی، با پشت سر گذاشتن این تجربه، بالا می‌رود.

همه چیز عادی است؟
گرچه خونریزی غیرطبیعی، یکی از نشانه‌های سقط جنین است؛ اما برخی از زنان بدون مشاهده این نشانه، فرزند خود را از دست می‌دهند. وقتی دهانه رحم بسته شده است، امکان خروج خون ناشی از سقط جنین به وجود نمی‌آید. پس تصور نکنید سقط جنین، همیشه با خونریزی همراه است.

کاری از دستتان ساخته است؟
جواب این سوال منفی است. حتی اگر آرام آرام راه بروید؛ خانه نشین شوید یا دست به دامان مکمل‌ها و ویتامین‌ها شوید، باز هم نمی‌توانید جلوی این اتفاق را بگیرید. سقط جنین در اغلب موارد، اجتناب‌ناپذیر و پیش‌بینی نشده است و گاهی در لحظه‌ای که انتظارش را ندارید، شما را غافلگیر می‌کند.

کامل از بدنتان خارج نشده؟
سقط جنین ناقص، نیاز شما به مداخله پزشکی را افزایش می‌دهد. چراکه در مواردی جنین از دست می‌رود، اما برخی از بافت‌ها در رحم باقی می‌مانند و پزشکتان باید برای خارج کردن این بافت‌ها از بدن، دست به دامان راه‌های تخصصی شود. اما وقتی جنین و جفت به‌طور کامل از رحم و بدن زن بیرون می‌رود، خطری جسم مادر را تهدید نمی‌کند و بعید است که نیازمند جراحی یا روش‌های تهاجمی دیگر شود.

فراموش کرده‌اید که سقط شده؟
گاهی نشانه‌های بارداری در میانه راه از میان می‌روند، ضربان قلب جنین با سونوگرافی شنیده نمی‌شود و حتی جواب آزمایش برداری، منفی می‌شود، اما با وجود همه این موارد، مادر هیچ نشانه‌ای که حاکی از سقط شده باشد را تجربه نکرده است. برخی از زنان از احساسی شبیه خراشیده شدن دیواره رحم در این زمان خبر می‌دهند اما برخی دیگر، متوجه وجود کوچکترین نشانه مشکوکی نمی‌شوند.

باز هم جنین تان سقط شده؟
با وجود همه مراقبت‌هایی که از یک مادر باردار می‌شود، برخی از زنان چندین بار متوالی این اتفاق را تجربه می‌کنند. سقط جنین مکرر، به دلایل مختلف و حتی به دلیل وجود عوامل ناشناخته رخ می‌دهد و درصورتی که مادر، بیشتر از سه دفعه متوالی دچار آن شود، لزوم انجام بررسی‌های کامل پزشکی، بیش از پیش احساس می‌شود.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.