۱۶۹۳۶۶
۱۲۷۲
۱۲۷۲

مصرف دخانیات در دوران بارداری، چند نکته

نظر محققان درباره ی مصرف کافئین (نوشیدن بیش از پنج قهوه در روز ) یکسان نیست.

نظر محققان درباره ی مصرف کافئین (نوشیدن بیش از پنج قهوه در روز ) یکسان نیست. به همین دلیل است که اغلب متخصصان نمیتوانند توصیه ی اکیدی برای زنان باردار داشته باشند. توصیه ی من این است که بیش از یک یا دو فنجان قهوه در روز ننوشید و در صورت امکان آن را کاملا کنار بگذارید.
مصرف نوشابه هایی که کافئین آنها گرفته شده نیز توصیه نمیشود زیرا احتمالا محرک ها و رسوبات مضر دیگری هم دارند.
یک لیوان بزرگ قهوه ی فوری حدود ۱۰۰ میلی گرم یک لیوان قهوه حدود ۱۵۰ میلی گرم و یک لیوان چای حدود ۸۰ تا ۱۰۰ میلی گرم کافئین داردو این ماده در انواع کولاها ، شکلاتها و کاکائو ها وجود دارد.
تاثیر کافئین بر بارداری کاملا شناخته شده نیست هر جند بعضی از متخصصان بر این عقیده اند که مصرف کافئین زیاد ممکن است باعث کم وزنی کودک شود. بنا بر تحقیقی که در مجله ی انجمن پزشکی آمریکا درج شده است احتمال سقط جنین برای زنانی که روزانه دو یا سه فنجان قهوه ( یا معادل آن از مواد کافئین دار)مصرف می کنند وجود دارد.
تحقیقات دیگری نیز وجود دارد که سقط جنین، کم وزنی کودک هنگام تولد و بعضی نقص های مادرزادی را با مصرف بالای کافئین مرتبط می دانند. البته بیشتر این تحقیقات عوامل مخاطره انگیز دیگر مانند سیگار و الکل را که میتوانند در امر بارداری ، درد زایمان و تولد کودک مشکل ایجاد کنند نادیده گرفته اند.
کافئین ماده ی محرکی است که ضربان قلب و متابولیسم شما را افزایش می دهد و بالطبع بر رشد کودک تاثیر می گذارد. هر چند فشار مستمر برای سلامت شما مضر است فشار های اندکی که بعد از مصرف کافئین بر طفل وارد می شود ضرر چندانی برای او ندارد و تنها مدت کوتاهی ضربان قلب و متابولیسم شما را زیاد می کند.
همچنین کافئین ماده ای مدر است که مانع جذب بعضی از مواد می شود.

از چه چیز پرهیز کنیم؟
از مصرف بی رویه قهوه ، چای ، انواع کولاها و شکلات خودداری کنید. بعضی از داروهایی که در داروخانه بدون نسخه به فروش می رسند نیز ممکن است حاوی کافئین باشند مانند قرص های مسکن و سرماخوردگی ، داروهای ضد حساسیت و داروهایی که موجب کم خوابی می شوند. اگر مصرف کافئین شما در روز زیاد است به تدریج از مقدار مصرف خود بکاهید.

چای های میوه ای
هنگام خرید چای میوه ای به نوشته ی روی بسته بندی دقت کنید. ممکن است محتویات بعضی از آنها جزء رژیم غذایی شما باشد ؛ مانند نعناع یا عصاره پرتقال.

الکل
متخصصان نمیتوانند میزان مضرات الکل بر طفل رو به رشد در شکم مادر را تعیین کنند. میزان آسیب رسانی الکل در افراد با یکدیگر فرق می کند ؛ زیرا متابولیسم الکل در افراد مختلف یکسان نیست. تصور می رود که تاثیر الکل بر زنان سیگاری که مصرف کافئین آنها بالاست و تغذیه نامناسب دارند بیشتر از دیگران می باشد.
بعضی از انجمن های بهداشتی توصیه میکنند که زنان جانب احتیاط را رعایت کنند و کاملا از مصرف مشروبات الکلی بپرهیزند. آنها معتقدند که قبل از بارداری هر دو زوج از مصرف الکل خودداری کنند و بعد از آن نیز همچنان به پرهیز خود ادامه دهند.
پروفسور ماتیو کافمن متخصص جنین شناسی درباره ی الکل می گوید: (( ایمنی در آن است که از الکل تا اتمام بچه داری مطلقا استفاده نشود.)). رئیس بخش جراحی ایالات متحده این نظر را این گونه تایید می کند : (( زنان باردار و افرادی که قصد بارداری دارند باید از مصرف الکل خودداری کنند.))
سازمان بهداشت جهانی نیز مطالب فوق را این گونه تایید می کند : (( تنها حد ایمنی پرهیز کامل از الکل در دوران بارداری است.))

چه باید کرد و چرا؟
سموم موجود در الکل در اولین هفته های بارداری بیشترین خطر را برای جنین دارد. بنابراین بهتر است حداقل دو هفته قبل از بارداری مصرف الکل قطع شود.
نظر بر این است که الکل به راحتی از جفت عبور می کند و قبل از آنکه توسط کبد مادر تجزیه شود به طفل می رسد. کبد کودک تقریبا چهار هفته بعد از بارداری شکل می گیرد و نمیتواند از پس الکل برآید. از این رو طفل آسیب می بیند.
گاه الکل را به عنوان ماده ای ضد تغذیه توصیف می کنند ؛ زیرا مصرف آن موجب جذب ناقص مواد مغذی و یا دفع مواد لازم برای بارداری از طریق ادرار می شود مانند تیامین ، روی ، ویتامین A و اسید فولیک.

خطرهای قطعی
زنانی که روزانه بیش از 6 لیوان مشروب الکلی مصرف میکنند در معرض خطر داشتن فرزندی با سندرم جنین الکلی (FAS) هستند. این کودکان دچار عقب افتادگی جسمی و ذهنی ، مشکلات رفتاری ، عیوب ظاهری و نارساییهای قلبی هستند.
زنانی که بیش از دو گیلاس مشروب در روز مصرف میکنند نیز ممکن است صاحب فرزندی شوند که در تکلم و یادگیری زبان مشکل داشته باشد و از اختلال دامنه ی توجه و بیش فعالی رنج ببرد. این علائم به سندرم وابستگی به الکل معروفند.
نیکوتین

چه باید کرد و چرا ؟
بسیاری از متخصصان حرفه ای توصیه میکنند که مدتها پیش از بارداری سیگار کشیدن قطع شود. اگر ترک آن ممکن نیست میزان مصرف آن را کاهش دهید. این توصیه در مورد پدر و مادر هر دو صادق است.
استعمال دخانیات در آمریکا مهمترین عامل مرگ نوزادان قبل از تولد و کم وزنی هنگام تولد شناخته شده است. علاوه بر نازایی مشکلات دیگری را هم به سیگار کشیدن ربط می دهند؛ مانند سقط جنین ، زایمان زودرس ، معلولیتهای جسمی مادرزادی و مرده زایی.

سیگار و سقط جنین
احتمال پایین بودن میزان هورمون ها در زنان باردار سیگاری محققان را متقاعد ساخته است که سیگار کشیدن تاثیری منفی بر کودک دارد. تغییرات هورمونی در بروز سقط جنین موثر شناخته شده اند.

تاثیر سیگار بر وزن طفل
هر چه میزان سیگار کشیدن مادر باردار بیشتر شود احتمال کم وزنی کودک هنگام تولد بیشتر می شود. استعمال دخانیات باعث کاهش رشد جنین و پایین آمدن وزن او میشود. علت این امر ممکن است آسیب دیدن DNA باشد و آسیب دیدن DNA به نوبه ی خود باعث معلولیت های جسمی و ذهنی می شود.

سیگار کشیدن پدران
تحقیقات بسیاری که در آلمان انجام شده نشان می دهد که حتی سیگار کشیدن پدر هم در بروز مشکلات بارداری موثر است. هر چند تحقیقات نشان داده است که قرصهای مولتی ویتامین از کم وزنی کودک در هنگام تولد می کاهد با این حال اکیدا توصیه می شود که مصرف سیگار به کلی قطع شود.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.