۱۷۰۱۵۰
۳۵۲۶
۳۵۲۶

سه ماهه سوم بارداری، ورزش کردن شرایط دارد؟

ورزش در دوران بارداری به‌خصوص سه‌ماهه‌ی سوم آن، شاید یکی از بیشترین موضوعات مورد سؤال مادران در دوران بارداری باشد.

ورزش در دوران بارداری به‌خصوص سه‌ماهه‌ی سوم آن، شاید یکی از بیشترین موضوعات مورد سؤال مادران در دوران بارداری باشد. اینکه آیا مادران باردار در هفته‌های حساس سه‌ماهه‌ی سوم بارداری مجاز به ورزش کردن هستند یا خیر و اینکه آیا اصلأ ورزش کردن در این دوران فایده دارد یا بالعکس همراه با خطر است، از نگرانی‌های مادران جوان به شمار می‌رود.
این مسئله به خوبی مشخص شده که ورزش در بارداری فواید بی‌شماری برای مادران به همراه دارد. کنترل وزن مادر و جلوگیری از افزایش وزن ناگهانی، کاهش خطر ابتلا به دیابت بارداری و کاستن از عوارض آزاردهنده‌ی بارداری از جمله فواید شناخته‌شده‌ی ورزش در این دوران هستند. ضمن اینکه ورزش در بارداری بدن شما را برای زایمانی راحت و آسان‌تر آماده می‌کند. اما تحقیقات اخیر نشان داده که فواید انجام تمرینات بدنی و ورزش به‌خصوص از هفته‌ی ۲۹ به بعد فقط به مادران محدود نشده و جنین درون رحم هم از این فواید بهره خواهد برد.
محققان دریافتند مادرانی که در سه‌ ماهه‌ی سوم بارداری ورزش منظم داشته و با انجام ورزش بیشترین کالری را در طی این دوران سوزانده‌اند، نوزادانی با توده‌ی چربی کم‌تر و شرایط بدنی متناسب‌تر به دنیا آورده‌اند. در حقیقت ورزش‌های دوران بارداری با کاستن از میزان قند و چربی در دسترس جنین، به رشد ایده‌آل و متناسب او کمک کرده و مانع از چاقی بیش از حد نوزاد یا سندرم جنین بزرگ (ماکروزومی) خواهند شد. این مسئله از آن جهت اهمیت دارد که اضافه‌وزن جنین از سویی نیاز به زایمان سزارین و یا نیاز به استفاده از ابزارهای کمکی حین زایمان و همچنین عوارضی مانند پارگی رحم، آسیب به عضلات و بافت واژن، خونریزی شدید پس از زایمان و آسیب به استخوان دنبالچه‌ی مادران را افزایش داده و از سوی دیگر می‌تواند با مشکلاتی مانند آسیب‌ دیدگی به اعصاب بازویی و گردن کودک در حین زایمان، چاقی و دیابت در کودکی، اختلالات متابولیکی و حتی در مواردی اختلالات تنفسی گذرا در نوزادان همراه باشد.
اگر ورزش و فعالیت‌های بدنی را از ابتدای بارداری شروع نکرده‌اید نگران نباشید، چون هرگز برای شروع فعالیت دیر نیست. سه‌ ماهه‌ی سوم بارداری دورانی است که جنین شما بیشترین رشد و توسعه‌ی بافت چربی را در بدن دارد و بنابراین در صورتی که ورزش کردن را حتی برای اولین بار در این دوران شروع کنید، بهترین نتیجه را بر توده‌ی چربی بدنی جنین داشته و از درشت شدن غیر معمول جنین جلوگیری می‌شود.
بد نیست بدانید برای اینکه شما و جنینتان از فواید ورزش بهره‌مند شوید لازم نیست حتمأ یک ورزشکار حرفه‌ای باشید ؛ در واقع زنان مورد بررسی در این تحقیق، خانم‌های شاغل در مشاغل تمام‌ وقت و یا خانه‌داری بودند که روزانه به‌صورت منظم فقط چند دقیقه فعالیت‌هایی مانند پیاده‌روی (قدم زدن)، شنا کردن و یا دوچرخه‌سواری را انجام داده بودند. بنابراین در صورتی که مشکل خاصی نداشته و پزشکتان اجازه دهد انجام دادن فعالیت‌های جسمی با شدت متوسط مانند پیاده‌ روی سریع برای ۳۰ دقیقه در بیشتر روزهای هفته در طی بارداری می‌تواند به شما و جنین برای بهره‌مندی از فواید ورزش کمک نماید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.