مصرف خرما در دوران بارداری، فواید و عوارض
در حال حاضر ما می دانیم که خرما بسیار مغذی است زیرا پروتئین ها، فیبر و ویتامین ها در آن زیاد است و به حاملگی آسان و سالم کمک می کند.
در حال حاضر ما می دانیم که خرما بسیار مغذی است زیرا پروتئین ها، فیبر و ویتامین ها در آن زیاد است و به حاملگی آسان و سالم کمک می کند. در اینجا چند مزیت خاص در مورد خوردن خرما در دوران بارداری بیان شده است:
ارائه دهنده انرژی:
در طول بارداری، شما نیاز به انرژی بیشتری دارید. مصرف تعداد کمی خرما در هر روز انرژی مورد نیاز بدن را بدون افزودن کردن کالری عرضه می کند.
یبوست را از بین می برد:
خرماها منابع غنی از فیبر هستند، سیستم گوارش را سالم نگه می دارند و یبوست مربوط به بارداری را درمان می کنند. آنها باعث می شوند که شکم پر شود، سطح کلسترول کاهش یابد و به حفظ وزن سالم کمک شود.
پروتئین ها اسیدهای آمینه تولید می کنند:
خرماها مقدار کافی پروتئین مورد نیاز بدن شما را برای تولید اسیدهای آمینه فراهم می کنند که برای رشد بدن ضروری است.
کمک به پیشگیری از نقص های زایمان:
خرماها منبع خوبی از فولات هستند. فولات مانع نقص های زایمان مرتبط با مغز و نخاع می شود.
کمک به تامین ویتامین K در نوزاد:
نوزادان با کمبود ویتامین K متولد می شوند. اگر مادر خرما را مصرف کند، در هنگام شیر دادن به نوزاد این کمبود تامین می شود. ویتامین K در لخته شدن و استخوان سازی کمک می کند.
جلوگیری از کم خونی:
خرماها می توانند مقدار آهن مورد نیاز بدن در دوران بارداری را برای پیشگیری از کم خونی در حین بارداری فراهم کنند. آهن هموگلوبین را در بدن حفظ می کند و ایمنی شما و نوزاد شما را افزایش می کند.
تعادل آب و نمک را حفظ می کند:
خرما حاوی پتاسیم است که تعادل آب و نمک بدن را حفظ می کند، فشار خون را کنترل کرده و از گرفتگی عضلانی جلوگیری می کند. کمبود این مواد معدنی می تواند منجر به مسائل مرتبط با کلیه شود.
استخوان و دندان در نوزاد:
منیزیم یکی دیگر از مواد معدنی ضروری است که به تشکیل دندان ها و استخوان ها در نوزاد کمک می کند. همچنین قند خون و سطوح فشار خون را تنظیم می کند. مصرف خرما در جلوگیری از کمبود منیزیم کمک می کند که در غیر این صورت باعث اختلالات کبدی و کلیه می شود.
چگونه می توان در طول بارداری خرما را مصرف کرد؟
خرما را می توان به روش های بسیاری با غذا مصرف کرد. می توان آن را در کنار مرغ یا ماهی و سایر سبزیجات یا شیرینی زنجفیلی مصرف کرد. برخی دیگر از روش های مصرف خرما در غذاها:
- شیرینی: خرما با ماست می تواند مانند یک شیرینی خوشمزه باشد.
- دسر: اضافه کردن خرما به کنجد و عسل خالص
- شربت: خرما و شیر را در یک مخلوط کن ترکیب کنید و آن را بر روی بستنی، وفل گندم، نان تست یا بلغور جو دوسر بریزید.
- شیرین کننده: این می تواند جایگزین خوبی برای شکر در شیر یا آب می باشد.
- خمیر کیک: خرما و آجیل را در یک مخلوط کن با خمیر کیک ترکیب کنید.
- سس سالاد: خرما را با کره بادام زمینی مخلوط کرده و در سالاد مصرف کنید.
- کلوچه ها: در کیک ها و کلوچه ها به عنوان یک بافت جویدنی اضافه کنید.
خرماهای نرم بسیار شیرین هستند و رطوبت زیادی دارند. خرماهای نیمه خشک کمتر شیرین و جویدنی هستند. خرماهای خشک معمولا در پخت استفاده می شوند و خام خورده نمی شوند. خشک، نرم و یا هر بافت دیگر، خرما جزو غذاهای سالم و خوشمزه است.
زمان خوردن خرما در حین بارداری
خرما در هر مرحله از بارداری می تواند خورده شود. شما فقط باید در مورد مقدار مصرفی خود احتیاط کنید.
در سه ماهه اول، یبوست یک مشکل معمول است و خرما به جلوگیری از آن کمک می کند. با این حال، خوب است که آنها را در آرامش در اوایل بارداری بخورید، به خصوص اگر شما مشکلات قند خون دارید.
در سه ماهه دوم، شما در معرض خطر ابتلا به دیابت بارداری هستید. شما باید در هنگام برنامه ریزی برای مصرف آنها در رژیم غذایی، نظر پزشک خود را بپرسید.
در سه ماهه سوم، غذا خوردن می تواند کار شما را کوتاه تر و آسان تر کند. زنان باردار می توانند از آغاز هفته ۳۶، یعنی چهار هفته قبل از زمان تخمین زده شده برای زایمان روزانه ۶ عدد خرما را مصرف کنند. بعضی از زنان در طول تابستان از مصرف خرما پرهیز می کنند، زیرا اعتقاد بر این است که خرما گرم است و مشکلاتی در مورد معده یا دمای بدن ایجاد می کند. اما این از نظر علمی ثابت نشده است.
اثرات مضر خرما در حین بارداری
خرما زمانی که در حد اعتدال مصرف می شود، عوارض جانبی ندارد. با این حال، اگر شما آنها را بیش از حد مصرف کنید، ممکن است باعث:
- وزن بیش از حد در دوران حاملگی
- افزایش قند خون
- خطر ابتلا به دیابت بارداری
- پوسیدگی دندان
شود.
منبع:
دکتر سلام
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼