۱۷۵۱۸۹
۱۳۱۵
۱۳۱۵

مصرف ید در بارداری، هوش جنین را بالا می برد؟

مادران باردارِ در انتظار فرزند، معمولا نسبت به تغذیه‌شان حساس‌اند. سعی می‌کنند میل‌شان برای خوردن بستنی و شکلات را کنترل کنند.

مادران باردارِ در انتظار فرزند، معمولا نسبت به تغذیه‌شان حساس‌اند. سعی می‌کنند میل‌شان برای خوردن بستنی و شکلات را کنترل کنند و از مواد غذایی با خاصیت بیشتر مثل بروکلی و کلم‌پیچ استفاده کنند. بعضی مادران چون به اهمیت رژیم غذایی سالم در طول بارداری آگاهند میزان مصرف روزانه‌ میوه و سبزیجاتشان را محاسبه می‌کنند. اما با وجود در دسترس بودن مواد غذایی سالم و مقوی به‌نظر می‌رسد خیلی از مادران باردار به میزان کافی ید دریافت نمی‌کنند. مصرف مناسب ید در بارداری بسیار مهم است. ید یکی از ترکیب‌های هورمون تیروئید است و به همین دلیل می‌تواند روی رشد نامناسب مغز نوزاد تاثیر بگذارد.

ید، بارداری و نوزاد شما
در ادامه پنج نکته راجع به ید و نوزادتان می‌خوانیم:

۱. ید در ضریب‌هوشی نوزادتان تاثیر دارد
تحقیقات نشان می‌دهد فرزندان مادرانی که کمبود حتی بسیار ناچیز ید دارند، هم هوش کلامی کم‌تر و هم نمره‌ پایین‌تری در درک متن نسبت به فرزندان مادرانی با میزان ید کافی دارند.
همان‌طور که اشاره شد، ید در کارکرد تیروئید نقش دارد. تیروئید و هورمون‌ها نقش بسیار مهمی در رشد دارند. اگر میزان ید در بدن شما کافی نباشد، احتمال تاثیر منفی روی فرایند رشد مغز نوزادتان بیشتر است. این درصد با کمبود بیشتر ید در مادر افزایش پیدا می‌کند.

2. آگاهی راجع به کمبود ید اهمیت دارد
سازمان جهانی بهداشت راجع به اهمیت میزان مناسب ید در بدن هشدار داده است. تحقیقات نشان داده مهم‌ترین راهی که می‌توان با آن از مشکلات مغز نوزاد جلوگیری کرد میزان کافی ید در بدن مادر است.
بسیاری از مادران راجع به اهمیت میزان مناسب دریافت موادی مثل اسید‌فولیک اطلاعات کافی دارند. اسید فولیک در اکثر مولتی‌ویتامین‌ها و در بسیاری از غذاهای مغذی موجود است و ما معمولا به صورت طبیعی در غذاهایی که مصرف می‌کنیم آن را دریافت می‌کنیم. اما اگر از زنی باردار راجع به میزان ید بدنش بپرسید معمولا بی‌اطلاع است.

۳. ید در طول سه‌ ماه‌ اول اهمیت دارد
سه ماه اول بارداری ماه‌های مهمی برای شکل‌گیری اندام‌ها و رشد سیستم بدن است. ید مخصوصا در این دوره اهمیت زیادی دارد.

4. غذای دریایی زیاد بخورید
چربی مفید و امگا3 همه را یاد غذاهای دریایی می‌اندازد. غذاهای دریایی علاوه بر داشتن چربی‌های مفید منبع بزرگ ید است. البته ممکن است نگران درصد جیوه در غذاهای دریایی باشید و مصرف آن را پایین بیاورید تا به فرزندتان آسیب نرسد اما می‌توانید راه دیگری را انتخاب کنید و از انواع غذاهای دریایی استفاده کنید که جیوه‌ کم‌تری در خود دارند و نیاز ید بدن‌تان را تامین می‌کنند. مثل: سالمون، شاه‌ماهی و میگو.

۵. مراقب مکمل‌ها باشید
بعضی کشورها برنامه‌ ملی برای مصرف نمک‌های یددار دارند اما در کشورهایی که این‌طور نیست مردم باید خودشان مراقب کمبود ید باشند. مولتی ویتامین‌هایی که ید دارند می‌توانند خیال مادرها را راحت کنند. پزشک شما می تواند بیشترین کمک را در انتخاب بهترین مکمل دارویی برایتان داشته باشد.

معنی این‌ها برای من چیست؟
گاهی اوقات بارداری وظیفه‌ ترسناکی است. ما به موجودی موجودیت داده‌ایم و بزرگش می‌کنیم و مسئول همه چیزش هستیم. این‌که رژیم غذایی شما روی آینده‌ و سلامت بچه‌تان تاثیر می‌گذارید شرایط را برایتان سخت می‌کند. به علاوه وقتی اطلاعات مختلف را از تحقیقات مختلف می‌خوانیم پردازش همه‌شان برای‌مان سخت می‌شود. اما یادتان باشد این مطالعات فقط برای بالا بردن اطلاعات مادر راجع به بارداری و شرایط نوزاد است و نه برای نگران کردن او. همه‌ نگرانی‌هایتان را با پزشکتان در میان بگذارید و نگران چیز دیگری نباشید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.