هفته سی و پنجم بارداری، همه دانستنی ها
اکنون جنین ۲۰۰/۲ کیلوگرم وزن و قد او بیش از ۴۵ سانتیمتر است و به شدت برای جا با سایر اندامهای دیگر در نبرد است.
اکنون جنین ۲۰۰/۲ کیلوگرم وزن و قد او بیش از ۴۵ سانتیمتر است و به شدت برای جا با سایر اندامهای دیگر در نبرد است و به آنها فشار میآورد. شکم ممکن است منبسط شود و آن قدر بزرگ شود که شما را نگران میکند که جنین بزرگ جثهای دارید اما به طور طبیعی بدن کار هماهنگی بین جنین و مادر را به خوبی انجام میدهد.
در این مرحله بسیار دشوار است تا به طور دقیق وزن جنین اندازهگیری شود زیرا همانگونه که جنین رشد میکند میزان مایع آمنیوتیکی افزایش مییابد و جفت نیز رشد میکند.
ممکن است متوجه رفتارهای جنین شوید که بسیار سازمان یافته است یا دوره معین خواب و بیداری دارد. دوره افزایش تحرک او ممکن است ۲۰ دقیقه طول بکشد.
کیسههای هوای ریههای جنین با سورفاکتانت مادهای شیمیایی پوشیده شده که ریهها را بعد از هر تنفس منبسط نگه میدارد. این امر به جنین کمک میکند تا بیرون از رحم خودش تنفس کند.
حتی بدون انجام سونوگرافی اکنون پزشک میتواند موقعیت جنین را به شما بگوید آیا سر و ته قرارگرفته که به این معنی است جنین آماده است تا با سر به دنیا بیاید یا اگر جنین در وضعیت نشسته قرار دارد یعنی اینکه با پایینتنه به دنیا میآید.
تا حدی جمجمه جنین نرم و انعطافناپذیر است و با جذب کلسیم محکم میشود. مغز هنوز با استخوانهایی که آن را پوشانده کاملاً بسته نشده است. سر جنین ملاج دارد که نقاط نرمی است که استخوانهای جمجمه کاملاً به هم متصل نمیشوند.
بزرگترین استخوان الماس مانند و کمی متمایل به جلوی سر است این قسمت ملاج پیشین نام دارد و این همان نقطه نرمی است که همه راجع به آن میگویند. ملاج دیگری در پشت سر قرار دارد اما کوچکتر است و چندان محسوس نیست.
جمجمهاش هنوز نرم است و کاملاً سخت نشده تا به راحتی از کانال تولد بیرون آید.
مغز او در حال رشد و بزرگ شدن است ولی رشد اعضای او کمتر از قبل میگردد. ناخنهایش رشد کردهاند و ممکن است کمی پس از تولد مجبور شوید ناخنهای ظریف او را بچینید. موهایش نیز رشد کرده البته خیلی از نوزادان وقتی به دنیا میآیند موهای پر پشتی روی سرشان دارند که باور کردنش دشوار است. اما ممکن است کودک شما کچل باشد یا موی کمی داشته باشد.
ممکن است کودک شما در این هفتهها به دنیا بیاید.کودکانی که از این هفته به بعد به دنیا میآیند مشکل نداشته و به راحتی با محیط بیرون منطبق میشوند.
تغییرات شما- هفته سی و پنجم بارداری
شیر آغوز در ماههای پنجم و ششم در بدن شما شروع به تولید شدن کرده و سرشار از پادتنهایی است که در چند روز اول تولد، از نظر غذایی بسیار مفید میباشند. ممکن است در این دوره ترشحاتی از سینههای خود داشته باشید که زرد رنگ یا شیری رنگ میباشد.
احتمالاً از این هفته به دلیل نزدیک شدن به زمان زایمان ماما یا پزشک هر هفته شما را معاینه میکند. در این هفته ضربان قلب شما بیشتر میشود و شما دچار تنگی نفس هم میگردید. راه رفتن و نشستن به مدت طولانی برایتان سخت میشود . این هفته تقریباً بین 8 تا 13 کیلوگرم وزنتان نسبت به اوایل حاملگی بیشتر شده.
رحم شما تقریباً 15 سانتیمتر بالاتر از ناف قرار میگیرد. در این هفتهها ممکن است احساس کنید که بچه در حال افتادن است به علت قرار گرفتن سر نوزاد در داخل استخوان لگنی شماست که به تدریج برای زایمان آماده میشوید.
تورم نه خیلی زیاد
تورم در خانمهای سالم با بارداریهای بدون مشکل ایجاد میشود. با شروع هفته ۳۴ یا ۳۵ بدن به تدریج شروع به ورم کردن میکند. متوجه میشوید که حلقهتان تنگ تر شده و پاها به سختی در کفش میروند.
اکنون حلقهتان را در آورید زیرا تا چند هفته دیگر نمیتوانید آن را درآورید. تورم معمولاً در طی روز بدتر میشود و شب در بدترین حالت ممکن است.
برای کم کردن تورم شبها طوری بنشینید که پاهایتان بالاتر از سطح قلب قرار بگیرد تا صبح روز بعد تورم شما کاهش یابد. در آخرین هفتههای بارداری از پوشیدن لباس تنگ یا پا روی پا انداختن اجتناب کنید.
اگر تورم به شدت افزایش مییابد یا صورت شما پف آلود است با پزشک تماس بگیرید . شاید نشانه فشارخون بالای شماست یا دچار تشنج حاملگی هستید.
بایدها و نبایدها- هفته سی و پنجم بارداری
ممکن است;دچار افسردگی بارداری شوید و یا اشتهای شما کاهش پیدا کند.
یوگا بارداری و مراقبه کردن نیز میتواند در جلوگیری از اینگونه افسردگیها مفید باشد.
هنگامیکه احساس کردید ترشحات غیرعادی از بدن شما خارج میشود حتماً با پزشکتان در میان بگذارید. همچنین اگر کودک ناگهان آرام شده و مدتی است حرکتی ندارد حتماً دراینباره با پزشکتان حرف بزنید.
در صورتی که خستگی به شما فشار میآورد، تحرکات ورزشی خود را کاهش دهید. ورزش سبک و مخصوص شما، سه روز در هفته برایتان کافی است. میتوانید زمان ورزش کردن خود را نیز کاهش دهید. مثلاً 30 دقیقه به 15 دقیقه کاهش یابد. از همه مهمتر اینکه استراحتهای مداوم داشته باشید و آب و مایعات بیشتری مصرف کنید. از این هفته شما هر هفته بایستی با پزشک خود ملاقات داشته باشید.
به محض داشتن علائم زایمان با پزشک خود تماس بگیرید.
رژیم غذایی
رسیدن به وزن قبل از بارداری
در این مرحله از بارداری احتمالاً در رویای بازگشت به وزن طبیعی خود هستید. اگرچه هنوز چند هفتهای به زایمان شما باقی مانده است از حالا برای کم کردن وزن بعد از تولد نوزاد برنامهریزی کنید.اگر برنامه ورزشی دارید احتمال دارد بخواهید آن را دنبال کنید.
اکنون زمان مناسبی است تا به سالنهای ورزشی که قسمت مراقبت از کودک دارند کلاسهای ورزشی برای تازه مادرها و یا گروههای پیادهروی سری بزنید. اگر طی بارداری وزن توصیهشده ۱۵ کیلوگرم را اضافه کردهاید تقریباً ۳ کیلوگرم آن چربی است.
بدن هنگام بارداری چربی ذخیره میکند زیرا لازم است چربی ذخیره برای تولید شیر در طی شیردهی داشته باشید. چربی اضافی در کفلها ، بازوها ، پاها بیش از جاهای دیگر ذخیره میشود.
اگر از شیر خود نوزاد را تغذیه میکنید کم کردن سریع وزن بعد از زایمان توصیه نمیشود زیرا ممکن است مانع تولید شیر در بدن شما شود. حداقل ۶ تا ۸ هفته پس از زایمان حتی به کاهش وزن فکر نکنید تا زمانی که ذخیره شیر در بدنتان تثبیت نشده است.
هنگامی که به وزن قبل از بارداری میرسید متوجه میشوید لباسها دیگر اندازهتان نیستند. حتی اگر به وزن قبل از بارداری برسید اما بدن شما متفاوت به نظر میرسد . ممکن است کمر پهن تر ، رانها پرتر و شکم گردتری داشته باشید.
میزان چربی بیشتر عضلههای شما ممکن است تغییر کند. وزن عضله بیش از چربی است. بنابراین حتی اگر وزن یکسانی داشته باشید ممکن است چربی بیشتر و عضله کمتری داشته باشید.
شیر دادن ممکن است به کاهش وزن شما کمک کند. برخی خانمها میگویند که هنگام شیر دادن وزن زیادی از دست دادهاند گرچه برخی دیگر میگویند از وقتی کودکشان را از شیر گرفتهاند وزن کم نکردهاند.
کم کردن چربی بارداری و رسیدن به وزن عادی به برنامه منظم ورزشی و هوشمندانه خوردن نیاز دارد. ورزش عضلهها را میسازد چربی را میسوزاند و بدن را متناسب میکند. با تلاش زیاد میتوانید تناسب اندام قبل از بارداری را به دست آورید یا حتی بهتر از قبل شوید.
نکته تغذیهای هفته سی و پنجم بارداری :
در هفته 35 بارداری ، مهم است که انرژی و سلامت خود را با تغذیه درست و متعادل و ورزش منظم حفظ کنید. به جای این که چیز جدیدی به برنامه خود اضافه یا کم کنید، برنامه غذایی و ورزشی را که از قبل داشتهاید، ادامه دهید.
" این برنامه غذایی برای زنان بارداری است که دچار دیابت بارداری یا مشکلات مشابه نیستند . "
- صبحانه : عدسی با نان بربری - نان و پنیر و سبزی - نان و پنیر و گردو
- میان وعده صبحانه : یک عدد میوه یا یک لیوان آب میوه طبیعی
- نهار : جوجهکباب با برنج - لازانیا با پنیر کم چرب - دلمه برگ مو یا کلم
- میان وعده عصر : مغز بادام و پسته هر کدام چند عدد یا دو عدد خرما با شیر سویا
- شام : سوپ شیر - خوراک لوبیا با نان سنگک - خوراک مرغ و قارچ با نان
منبع:
کودک آنلاین
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼