۱۷۶۱۶۹
۸۲۵۲
۸۲۵۲

پسوریازیس در دوران بارداری، زایمان سزارین یا طبیعی؟

حدود یک سوم از مبتلایان به پسوریازیس شاهد بروز این بیماری در بین بستگان خود بوده‌اند.

ابتلا به پسوریازیس و یا آرتریت پسوریاتیک تاثیری بر شانس بارداری شما ندارد. باردار شدن تنها به تصمیم شما و شریک زندگیتان وابسته است. قبل از اقدام به لقاح، در مورد آن کاملا با تیم پزشکی خود مشورت کنید.

آیا هر دارویی می تواند بر روی روند لقاح و رشد جنین تاثیر منفی بگذارد؟
بله مصرف برخی داروها قبل و حین لقاح توصیه نمی شود، بنابراین شما باید هرگونه بارداری خواسته یا ناخواسته را با پزشک خود درمیان بگذارید و راه جلوگیری مناسبی برای شما در نظر گرفته شود.
اگر در زمان بارداری هنوز مشغول مصرف دارویی هستید باید بدانید که برخی داروها اثر سوء بر روی تکامل جنین در رحم مادر دارند. به همین دلیل نیاز به «مرحله پاکسازی» داریم تا اطمینان حاصل شود که دارو به طور کامل از بدن پاکسازی شده تا شانس به دنیا آمدن نوزادی سالم، افزایش پیدا کند. البته توجهات خاصی باید لحاظ شود و اخطارهای لازم باید در زمان مناسب داده شود تا لقاحی سالم صورت بگیرد و نهایتا یک بارداری سالم را شاهد باشیم.
به همین دلیل است که برخی درمان های پسوریاتیکی قبل از انجام لقاح، باید به مرور متوقف شود تا از مشکلات حین بارداری و تولد جلوگیری شود. اگر در بازه مشخصی از زمان تعداد بارداری های ناموفق شما زیاد باشد، بهتر است با شریک زندگیتان در این باره صحبت کنید چرا که ممکن است مشکلات دیگری برای هر دو نفر شما به وجود بیاید.

آیا قرص های ضد بارداری تاثیری بر روی مبتلایان به پسوریازیس و یا آرتریت پسوریاتیکی خواهند داشت؟
قرص های ضد بارداری بر روی هورمون های زنان تاثیر می گذارد و بسته به هر فرد می تواند تاثیرات منفی و یا مثبت بر بدن فرد داشته باشد، به این دلیل که بدن هر کس متفاوت است و راهی برای پیش‌بینی قطعی تاثیر این داروها وجود ندارد.

آیا ابتلا به پسوریازیس تناسلی می تواند لقاح را تحت تاثیر قرار دهد؟
خیر؛ پسوریازیس تناسلی هیچ مشکلی به وجود نخواهد آورد مگر در صورتی که شما در این ناحیه احساس درد کرده و این درد مانع مقاربت شما شود.

اگر همسرم مبتلا به پسوریازیس و یا ارتریت پسوریاتیکی باشد، آیا داروهایی که او مصرف می کند بر روی لقاح ما تاثیر می گذارد؟
او باید داروهای مورد استفاده خود را قبل از اقدام به لقاح به پزشک نشان دهد، چراکه شاید نیازمند مرحله پاکسازی باشد، زیرا برخی از داروها بر کیفیت اسپرم تاثیر می گذارند و مشکلاتی را برای اسپرم به وجود می آورند، پزشک او باید قادر به پاسخ دادن به این قبیل مشکلات باشد.

آیا مهم است که ماما و تیم پزشکی من در جریان ابتلای بنده به پسوریازیس یا ارتریت پسوریاتیکی هستند؟
بله، زیرا آنها می توانند برای درمان شما برنامه ریزی کرده و برای هرگونه کمک مازاد در صورت شعله ور شدن پسوریازیس شما آماده باشند و اقدامات لازم را برای پیشگیری از ابتلای شما به استرس انجام دهند. آنها همچنین می توانند کسانی را که برای شما اهمیت قائل هستند را راهنمایی کرده و اطلاعاتی راجع به پیشینه پزشکی شما در اختیار آنها قرار دهند.

آیا پسوریازیس و آرتریت پسوریاتیکی بارداری را تحت تاثیر قرار می دهد؟
دلیلی برای تداخل پسوریازیس با یک بارداری و زایمان سالم وجود ندارد، اگرچه برنامه ریزی برای بارداری بسیار حائز اهمیت است. بعضی داروها در هنگام بارداری نباید مورد استفاده قرار بگیرند و نیازمند آن هستند که شما حتی بعد از قطع مصرف آنها مدتی را صبر کرده و سپس اقدام به لقاح کنید. از پزشک خود برای راهنمایی بیشتر کمک بگیرید.

در صورت حاملگی شرایط پوست من بهبود خواهد یافت و یا اینکه بدتر خواهد شد؟
بیشتر بانوان مبتلا به پسوریازیس در دوران حاملگی یا تغیری در پوست خود احساس نمی کنند و یا شاهد بهبود پوست خود هستند، اقلیت افراد حدودا بین ۱۰ تا ۲۰ درصد از افراد با بدتر شدن شرایط پوست خود مواجه می شوند. متاسفانه راهی برای پیش‌بینی عکس‌العمل هر فرد وجود ندارد. هر بهبودی در وضع پوست نیز اغلب کوتاه مدت است، نشانه ها و علائم بیماری معمولا بین ۶ تا ۱۲ هفته بعد از زایمان عود می کنند ولی به طور کلی بدتر از قبل نخواهند بود.
بعضی اوقات، تحریک پوستی پسوریازیس ممکن است برای اولین بار بعد از تولد نوزاد ظاهر شود و در برخی بانوان مبتلا به پسوریازیس امکان دارد علائم آرتریت پسوریاتیکی برای اولین بار بعد از حاملگی بیشتر شود.

در صورت نیاز چه داروهایی برای کنترل پسوریازیس در حین حاملگی توصیه می شود؟
طبعا نگرانی اصلی در رابطه با پسوریازیس و باردار شدن، داروهایی است که در این دوران برای کنترل بیماری باید مورد استفاده قرار بگیرد. اگر باردار هستید یا قصد دارید باردار شوید، باید پزشک خود را در جریان قرار دهید تا اطمینان حاصل کنید داروهایی که در حال حاضر استفاده می کنید برای شما و جنین مشکلی ایجاد نخواهد کرد.
در صورت امکان بهتر است تنها از داروهای خوراکی و نه موضعی در دوران بارداری بپرهیزید و همواره به این نکته توجه کنید که دارویی که میخواهید استفاده کنید، شامل آن دسته از داروهایی نباشد که در هنگام بارداری ممنوعیت مصرف دارند و هر زمان در استفاده از یک دارو دچار تردید شدید، حتما با یک پزشک یا داروساز مشورت کنید.

آیا مصرف مکمل های درمانی در دوران بارداری مشکلی ایجاد نخواهد کرد؟
تمام روش های درمانی در دوران بارداری باید از نظر استاندارد بودن توسط یک متخصص و مشاور تایید شوند.

آیا انجام سزارین تاثیری بر روی پسوریازیس دارد؟
بله این امکان وجود دارد؛ زیرا در سزارین پوست دچار اسیب می شود و نیاز به درمان و بازسازی پوست آسیب دیده برای بدن احساس می شود و این ممکن است به پدیده کوبنر بی انجامد.

پدیده کوبنر چیست؟
در برخی افراد مبتلا به پسوریازیس هر گونه اسیب به پوست مانند بریدگی، خراشیدگی، سوختگی، ضربات، واکسیناسیون، تاتو و یا هر نوع آسیب پوستی دیگر می تواند سبب شعله‌ور شدن پسوریازیس در محل صدمه دیده و یا قسمت های دیگر بدن شود، در این حالت می گوییم «پدیده کوبنر» اتفاق افتاده است. همچنین داروهای بیهوشی، آنتی بیوتیک ها و سایر داروهیی که استفاده می شود می تواند باعث بدتر شدن پسوریازیس شوند.
اگر نگران هستید حتما با متخصص بیهوشی و کادر درمان بیمارستان‌ها در میان بگذارید و آنها حتما این نگرانی شما را در برنامه درمانی که برایتان تنظیم می کنند، لحاظ خواهند کرد.

پسوریازیس و نوک سینه ها:
اگر نوک سینه شما زخم است و شما در مرحله اولیه شیردهی به نوزاد خود هستید، نگران نباشید، پسوریازیس به نوزاد شما صدمه نخواهد زد. تنها ممکن است شیردادن به کودک برای شما مقداری دشوار باشد. مرطوب کردن حاله‌ی دور سینه می تواند به شرایط پوستی و کاهش مشکل شما کمک کند. با یک ماما صحبت کنید، او ممکن است حالت های مخلف شیر دهی را به شما پیشنهاد دهد که در کاهش درد شما به هنگام شیر دادن موثر باشد.
ممکن است مجبور باشید محصولات مختلفی را امتحان کنید تا ببینید فرزند دلبندتان نسبت به کدام محصول احساس رضایت داشته و به شما اجازه استعمال می دهد. اگر می خواهید که نوزادتان از شیر مادر تغذیه شود، توجه به چند نکته ضروری است:
- نباید از داروهای موضعی در نوک سینه استفاده شود ، این امکان وجود دارد که اگر بخش وسیعی از پوست شما درگیر بیماری است، دارو به جریان خون وارد شده و بر شیر شما اثر بگذارد.
- در دوران شیردهی باید از استفاده داروهای سیستماتیکی که از طریق تزریق یا از راه درمان وارد بدن می شوند، اجتناب کنید چراکه ممکن است وارد شیر شما شده و از این طریق به کودک نیز منتقل شود.
- اگر تصمیم به شیردهی دارید، بهترین گزینه پیش روی شما مشورت با یک پزشک، قبل از آغاز شیردهی است.

آیا ممکن است فرزندم نیز به پسوریازیس مبتلا شود؟
عامل اصلی ایجاد این بیماری ناشناخته است، اما زمینه ارثی نیز دارد و این بدان معنی است که در وقوع پسوریازیس مجموعه ای از عوامل، اعم از ارثی و اکتسابی دخیل هستند. اما ارثی بودن این بیماری یک احتمال است، و به این معنی نیست که فرزند شما ۱۰۰ درصد پسوریازیس می گیرد.
حدود یک سوم از مبتلایان به پسوریازیس شاهد بروز این بیماری در بین بستگان خود بوده‌اند. اگر یکی از والدین به این بیماری مبتلا باشد، خطر انتقال ۱۰ درصد و در صورت مبتلا بودن هر دو (پدر و مادر) به این بیماری؛ خطر انتقال به ۵۰ درصد افزایش خواهد یافت، باید بگوییم دو نفر از هر سه نفری که مبتلا به پسوریازیس هستند، اطلاعی از سابقه خانوادگی خود در رابطه با بیماری ندارند.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.