افزایش وزن در بارداری، وقتی دوقلو دارید
زنی که دو قلو یا چند قلو دارد افزایش وزن بیشتری نسبت به مادری که جنینش یک قلو است دارد.
زنی که دو قلو یا چند قلو دارد افزایش وزن بیشتری نسبت به مادری که جنینش یک قلو است دارد. اما این تفاوت بسیار کمتر از چیزی است که شما تصور میکنید. زنانی که بارداری دو قلویی دارند باید به طور میانگین و در مجموع بین ۱۷ تا ۲۲ کیلو اضافهوزن داشته باشند.
آنها باید کمی بیش از معمول وزن اضافه کنند. در سه ماهه اول حدود ۲ تا ۳ کیلو و بعد از آن در سه ماهه دوم و سوم هر هفته حدود ۷۵۰ گرم اضافهوزن پیدا کنند.
دربارۀ سه قلویی یا بیشتر اطلاعات زیادی در دست نمیباشد. اما مدارک موجود نشان میدهد که ۲۳ کیلو اضافهوزن یا هفتهای ۷۵۰ گرم اضافهوزن در تمام طول بارداری اضافهوزن مناسبی برای مادران سه قلوهاست.
شروع شدن اضافهوزن از ابتدای بارداری بسیار خوب است زیرا بارداریهای چند قلو اغلب کوتاهتر از بارداریهای یک قلوست و نوزادان نارس متولد میشوند. ازآنجاییکه جنینهای چند قلو در فضا و منابع مادر شریک میشوند وزن اضافهای که مادر به دست میآورد، بیشتر مربوط به خود جنینهاست نه تغییراتی که در بدن مادر ایجاد میشود.
البته اگر اضافهوزنتان چند کیلو از وزن هدف کمتر است نباید نگران شوید، بدن زنان با هم متفاوت است و نباید در روند طبیعی تغییرات بدن خود برای حفاظت از جنین مداخله کنید.
اما زنانی که در طول بارداری ۲۳ کیلو یا بیشتر وزن اضافه میکنند برای کاهش وزن اضافه خود بعد از بارداری با مشکل مواجه میشوند. اگر اضافهوزن شما بسیار زیاد است باید دربارۀ تغییر رزیم غذایی یا میزان فعالیت بدنی خود با پزشک یا متخصص تغذیه مشاوره کنید.
ممکن است مقدار غذای موردنیاز خود در بارداری را بیشازحد در نظر گرفته باشید. کالریهای اضافی موردنیاز در بارداری (حدود ۳۰۰ کالری اضافی در روز) آنقدر زیاد نیست و ممکن است حتی کمتر از میزان کالریهای ناشی از پرخوری یک نفر باشد.
اگر در طول بارداری اضافهوزن زیادی پیدا کردید نباید یک وعدۀ غذایی را بهطور کامل قطع کنید اما شما میتوانید برای کم کردن کالریهای اضافی از رهنمودهای زیر استفاده کنید و درعینحال رژیم غذایی خود را سرشار از مواد مغذی نمایید.
- سه وعدۀ غذایی کوچک بخورید و بین هر وعده، میان وعدههای سالمی مصرف کنید. هرگز یک وعده یا میان وعده را برای کم کردن کالری دریافتی خود قطع نکنید. داشتن خوراک منظم برای ثابت نگهداشتن قند خون مفید است و مانع از پرخوری شما برای رفع گرسنگی بعد از مدتی غذا نخوردن میشود.
- سهم غذاهای خود را در حد منطقی حفظ کنید و پرسهای بزرگ رستورانها را تا آخر نخورید.
- آرام غذا بخورید و به خودتان وقت بدهید تا غذایتان هضم شود. همیشه با یک پرس کوچک شروع کنید و بعد از خوردن آن چند دقیقه صبر کنید تا دربارۀ بیشتر خوردن یا نخوردن تصمیم بگیرید.
- کمتر از غذاهای حاوی شکر، آرد تصفیهشده و چربی افزودنی استفاده کنید. این غذاها ترکیباتی سرشار از انرژی هستند که حجم بسیار کمی دارند. لزومی ندارد که این غذاها را بهطورکلی قطع کنید اما فقط به مقدار کم از آنها بخورید.
- رژیم خود را با میوه و سبزی پر کنید. این مواد حاوی مقادیر زیادی آب و فیبر هستند که باوجود داشتن کالری اندک موجب احساس سیری در شما میشوند و همزمان ویتامینها و مواد معدنی بسیاری را به بدنتان میرسانند. برای اینکه از مصرف غذاها دوری کنید همیشه میان وعدههایی از میوه و سبزی در دسترس داشته باشید.
- از مصرف نوشابههای شیرین شده یا آبمیوههای بازاری بپرهیزید. از شیر کمچرب یا بدون چربی یا دیگر فرآوردههای لبنی استفاده کنید. بعضی از زنان در طول بارداری از فعالیت جسمانی خودداری میکنند و این مسئله نیز عامل برای افزایش وزن غیرسالم آنها میشود.
منبع:
کودک آنلاین
نظر کاربران
خلی خوب