۱۸۰۹۹۹
۸۷۲
۸۷۲

شاغل بودن در بارداری، می شه باهاش کنار اومد؟

بیش تر خانم‌ها در دوران بارداری نیز کار می‌کنند، اما شما نباید به خاطر کار کردن به خودتان آسیب بزنید.

بیش تر خانم‌ها در دوران بارداری نیز کار می‌کنند، اما شما نباید به خاطر کار کردن به خودتان آسیب بزنید. در واقع شما می‌توانید با کمی‌تغییرات کوچک در برنامه‌های کاری خود سالم مانده و راحت تر به کارهای خود برسید. ما نیز در این مقاله قصد داریم تعدادی از این راهکارها را به شما معرفی کنیم.

روش اول: شرایط را برای خود راحت تر کنید
از مواد خطرناک دوری کرده و از انجام فعالیت‌های پرخطر بپرهیزید
بعضی از مواد شیمیایی می‌توانند در رشد جنین اختلال ایجاد کنند. علاوه بر این اشعه ایکس و یا بعضی فعالیت‌ها مانند جابه جا کردن وسایل سنگین برای خانم‌های باردار خطرناک می‌باشند. پس اگر شرایط کاری شما سخت است، برای تغییر مسئولیت‌های خود درخواست بدهید. باید این شرایط را در دوره زایمان و شیردهی نیز ادامه دهید.
اگر شغل شما طوری است که با مواد شیمایی سر و کار دارید؛ باید تحقیقات لازمه را انجام داده تا متوجه شوید کدام یک از این مواد برای شما خطرناک و کدام یک ضرری به شما نمی‌رساند.
حتما از حقوق کارمندی خود آگاهی کامل داشته باشید تا در این شرایط شرکت و یا مرکزی که در آن کار می‌کنید، حقوق شما را زیر پا نگذارد.
راحتی فیزیکی را فراموش نکنید
تا جایی که می‌توانید محل کارتان را تبدیل به محیطی راحت برای خود بکنید. به عنوان مثال: اگر کارتان را در حالت نشسته انجام می‌دهید، یک صندلی راحت تهیه کنید. اگر نیاز دارید که جایی بایستید، یک زیر پایی برای خود در نظر بگیرید. اگر باید با کامپیوتر کار کنید، سعی کنید شرایط در بهترین حالت ممکنه باشد. همچنین برای مثال: اگر نیاز دارید که وسیله ای را از جایی بردارید، از یک دسته مصنوعی استفاده کنید تا نیاز نباشد زیاد خم شوید.
از کارفرمای خود کمک بخواهید
از او درخواست کنید که هر کاری می‌تواند برای راحت تر شدن محل کار شما انجام دهد. اگر در محل کارتان راحت باشید به خوبی می‌توانید به وظایف خود برسید و ساعت بیش تری را در محل کارتان بگذرانید. حقوق کارمندی خود را مطالعه کنید تا آگاه باشید که در این شرایط از چه منافعی می‌توانید بهره مند شوید.
برای مثال: شاید نیاز باشد که بیش تر از دیگر کارمندان به دستشویی بروید. شرایط این کار را برای خود تسهیل کنید.
شما به استراحت و یا میان وعده‌های بیش تری نیاز دارید. در این شرایط از کارفرمای خود درخواست کنید به جای وقت ناهار که طولانی است، چند زمان برای استراحت‌های کوچک، اما بیش تر از تعداد معمول داشته باشید.
اگر نیاز است در ساعات کاری به پزشک مراجعه کنید با کارفرمای خود صحبت کرده و برنامه‌هایتان را با او هماهنگ نمایید.
کفش و لباس راحت بپوشید
حتی اگر لباس‌هایتان به خوبی اندازه تان می‌شود باز ممکن است در هنگام کار کردن شما را اذیت کند. شما می‌توانید از لباس‌های مخصوص بارداری استفاده کنید که راحت تر و زیباتر هستند. همچنین کفش‌های مناسبی را برای خود در نظر بگیرید. سعی کنید از کفش‌های نرم استفاده کنید.

روش دوم: تسکین بیماری‌های صبحگاهی(حالت تهوع) و سوزش معده
هر از چند گاهی میان وعده میل کنید
میان وعده‌های مکرر به شما کمک می‌کند در هنگامی‌که بدن تان به کالری بیش تری دارد، انرژی بیش تری را ذخیره کنید. همچنین خوردن میان وعده از حالت تهوع نیز جلوگیری می‌کند. سعی کنید در محل کار نیز میان وعده‌هایی را برای خود در نظر بگیرید.
میان وعده‌هایی مانند: میوه تازه و یا خشک شده، آجیل، کلوچه، پنیر، شیر و آبمیوه گزینه‌های خوبی برای میان وعده هستند.
از مصرف میان وعده‌هایی که میزان قند بالایی دارند و کیفیت آن‌ها نیز پایین است خودداری کنید. چرا که این مواد غذایی باعث ایجاد حس خستگی در شما می‌شوند.
با کارفرمای خود درباره اختصاص زمانی برای صرف میان وعده‌هایتان صحبت کنید.
از خوراکی‌ها، کارها و افرادی که باعث حالت تهوع شما می‌شوند، دوری کنید
هر کسی نسبت به ماده خاصی حساسیت دارد، اما همه افراد می‌دانند که چه ماده ای باعث بروز حالت تهوع در آن‌ها می‌شود. شاید کسانی که باعث حالت تهوع شما می‌شوند، همکاران تان باشند. در این صورت اگر امکانش را دارید باید محل کار خود را تغییر دهید یا از آن‌ها بخواهید رفتار‌هایشان را تغییر بدهند (البته اگر این کار موثر باشد و باعث کاهش حالت تهوع‌های شما بشود). اما بعضی از متداول ترین مسائلی که باعث حالت می‌شوند عبارت اند از:
- بوی غذاها
- بوی عطرها
- قهوه
- غذاهای چرب
- کارهای بصری مانند غذا خوردن یک فرد
- دود که می‌تواند دود حاصل از سیگار و یا موارد دیگر باشد.
از دارو‌هایی که برای کاهش حالت تهوع مفید هستند، استفاده کنید
بعضی از این داروها را خودتان به صورت آزاد و بعضی‌ها را فقط با تجویز و نسخه پزشک می‌توانید تهیه کنید. اگر حالت تهوع صبحگاهی باعث ناراحتی، اذیت شدن و یا اختلال در کارتان می‌شود، حتما برای مصرف این داروها به پزشک مراجعه کنید.
- مکمل‌هایی مانند ویتامین B۶ یکی از گزینه‌ها است .
- درامامین نیز از داروهایی است که برای حالت تهوع در این دوره مورد استفاده قرار می‌گیرد.
- داروهایی که نیاز به نسخه پزشک دارند نیز عبارت اند از: داکسی لامین و پیری دوکسین که البته کمی‌خواب آور هستند.
از جایگزین‌های طبیعی استفاده کنید
راهکارهایی طبیعی نیز برای درمان حالت تهوع وجود دارد که می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید. افراد با هم تفاوت دارند و شما برای این که بفهمید کدام مورد برایتان بهتر است، باید همه آن‌ها را امتحان کنید. بعضی از این جایگزین‌های طبیعی عبارت اند از:
- نعنا (چای یا آب نبات)
- زنجبیل (چای، آب نبات، آدامس‌ها و یا مکمل‌ها)
- درمان با طب فشاری (مانند دستبند‌های حرکتی بیماری)
- طب سوزنی
- هیپنوتیزم
- آروماتراپی
سوزش معده را مدیریت کنید
یکی دیگر از عارضه‌های متداول دوران بارداری سوزش معده است. برای کنترل این عارضه راهکارهای مختلفی وجود دارد. شما می‌توانید از مصرف مواد غذایی که باعث سوزش معده می‌شوند خودداری کنید. تعدادی از این مواد غذایی عبارت اند از : سس گوجه فرنگی، غذاهای چرب، غذاهای تند، مرکبات و لبنیات. همچنین می‌توانید از یک سری داروها استفاده کنید.
بعضی از داروهایی که خودتان می‌توانید از داروخانه تهیه کنید عبارت اند از: میلانتا، تامز، مالوکس و رپکید.
داروهایی که نیاز به نسخه پزشک دارند عبارت اند از: زانتاک و یا تاگامت
بدن خود را هیدراته نگه دارید
اگر شما در دوران بارداریتان با تهوع و حال بد صبحگاهی دست و پنجه نرم می‌کنید و یا حتی اگر با چنین عارضه‌هایی مواجه نیستید؛ هیدراته نگه داشتن بدن تان می‌تواند باعث سلامتی شما در این دوران بشود. نوشیدن آب بعد از خوردن غذا نیز از سوزش معده جلوگیری کند.
با این که آب معمولی برای شما بهترین گزینه است، اما از آب گازدار، آب نارگیل، شیر غیرلبنی و بعضی آبمیوه‌ها نیز می‌توانید استفاده کنید.
اگر شما استفراغ می‌کنید، پس حتما باید مایعات مصرف کنید.
در بعضی افراد آب گازدار باعث از بین رفتن حالت تهوع می‌شود.

روش سوم: خستگی خود را مدیریت کنید
غذاهایی میل کنید که سرشار از آهن هستند
دلیل خستگی بیش از حد ممکن است کم خونی و یا کمبود آهن در بدن باشد. این شرایط در دوران بارداری کاملا عادی است، اما شما می‌توانید این کم خونی را با مصرف غذاهایی که حاوی آهن هستند، رفع کنید و میزان انرژی خود را نیز افزایش دهید.
بعضی از مواد غذایی که حاوی آهن هستند عبارت اند از: گوشت، مرغ، اسفناج (و یا دیگر سبزیجات سبز)، بروکلی، سیب زمینی شیرین، نخود فرنگی و غلات غنی شده.
مکمل‌های آهن نیز یکی دیگر از گزینه‌های مناسب است. اما با توجه به این که مصرف این مکمل‌ها باعث ایجاد ناراحتی در شکم تان می‌شود، مصرف آن‌ها را به شما توصیه نمی‌کنیم.
استراحت‌های مکرر داشته باشید
این استراحت‌های مکرر اما کوتاه می‌تواند به شما کمک کند که انرژی خود را در محل کار حفظ کنید. بلند شدن و قدم زدن و یا بستن چشم‌هایتان برای مدتی کوتاه باعث بهبود خلق و خوی شما شده و خستگیتان را نیز از بین می‌برد. تا جایی که امکان دارد از این روش در محل کار بهره ببرید.
با کارفرمای خود برای داشتن چنین استراحت‌های کوتاهی صحبت کنید.
عادات بدنسازی از یادتان نرود
شاید بدنسازی و داشتن بدنی خوش فرم آخرین چیزی باشد که در این دوران به ذهن شما خطور می‌کند. اما انجام این ورزش‌ها می‌تواند باعث افزایش میزان انرژی شده و سلامتی شما را تضمین کند.
سعی کنید بعد از ناهار یا بعد از خارج شدن از محل کارتان و در شب کمی‌قدم بزنید.
کلاس‌های بدنسازی دوران بارداری نیز (مانند: زومبا، یوگا و یا ایروبیک در آب) گزینه مناسبی برای شما است.
حواس تان باشد که بیش از حد خود را خسته نکنید.
زود بخوابید
زود خوابیدن بهترین روش برای کنترل و کاهش خستگی است. هرگز برای انجام وظایف خود تا دیر وقت بیدار نمانید. مطمئن باشید که استراحت کردن در این دوره برای حفظ سلامتی بسیار مهم تر از انجام وظایفی است که برای خود در نظر گرفته اید.

روش چهارم: روابط شغلی خود را مدیریت کنید
تصمیم بگیرید که چه زمانی دوست دارید خبر بارداریتان را به دیگران بدهید
بسیاری از خانم‌ها سعی می‌کنند تا پایان سه ماهه اول بارداریشان این موضوع را از دیگران پنهان کنند. اما با این حال اگر شما هم از حالت تهوع صبحگاهی رنج می‌برید، لازم است که هر چه زودتر بارداری خود را به کارفرما و همکاران تان اطلاع دهید.
حقوق خود را بشناسید
درباره حقوقی که قانون برای دوران بارداری خانم‌ها در کشور، شهر و حتی محل کارتان در نظر گرفته است اطلاعات لازم را کسب نمایید. بعضی از این راهنماها موارد زیر را به شما اطلاع خواهند داد:
- فعالیت‌های خطرناکی که شما باید از انجام دادن آن‌ها خودداری کنید و این که چه جایگزین‌هایی را می‌توانید برای آن‌ها در نظر بگیرید.
- چند روز می‌توانید مرخصی داشته باشید.
- چه درخواست‌هایی می‌توانید برای راحتی خودتان در این دوره داشته باشید.
- مرخصی بعد از زایمان چه مدت است؟
برای مرخصی دوره زایمان خود برنامه ریزی کنید
اگر می‌خواهید برای این دوران مرخصی بگیرید با کارفرمای خود درباره زمان تقریبی شروع و پایان این مرخصی صحبت کنید. کارهایی را که باید قبل از شروع این دوره به اتمام برسانید سریع تر انجام دهید. هر چه به زمان زایمان نزدیک تر می‌شوید، سعی کنید محل کارتان، از میز و کشوها گرفته تا بقیه وسایل خودتان را مرتب کنید، چرا که شاید فرزند شما زودتر از زمانی که در نظر دارید به دنیا بیاید.
شاید بخواهید به طور کتبی دوره مرخصی خود را شرح دهید. برای مثال: در این درخواست کتبی توافقات خود را نوشته، وظایفی را که در دوران مرخصیتان انجام خواهید داد را یادآور شده و بگویید در دوران مرخصی به چه طریقی با محل کار خود در ارتباط خواهید بود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.