برای کمر درد در بارداری چه کنیم؟
کمردرد در بارداری یکی از شایعترین عوارض این دوران است. برخی از عوارض بارداری میتواند به صورتهای بسیار شدیدی به وجود آمده و سلامت مادر و جنین را به خطر اندازند.
کمردرد در بارداری یکی از شایعترین عوارض این دوران است. برخی از عوارض بارداری میتواند به صورتهای بسیار شدیدی به وجود آمده و سلامت مادر و جنین را به خطر اندازند. البته اکثر عوارض بارداری خوشخیم بوده و بهصورت حاد ظاهر نمیشوند.
کمردرد در دوران بارداری یکی از عوارض بارداری است و اغلب در سه ماهه سوم رخ میدهد. برخی از دردها و مشکلات یک خانم میتواند با باردار شدن تشدید شده و یا بروز نمایند. یکی از این مشکلات دردهای ناحیه کمر است.
علل کمردرد در بارداری
برخی از خانمها بهمحض باردار شدن دردهایی را در ناحیه کمر گزارش میدهند. در صورت بروز دردهایی با ویژگی شروع ناگهانی و شدید، دردهای همراه با خونریزی و دردهایی که ایجاد اختلال و یا ناتوانی حرکتی نمایند، باید به صورت اورژانسی به پزشک و بیمارستان مراجعه کرد. این موارد جزء اورژانسهای بارداری محسوب میشوند.
مهمترین علت درد در ناحیه کمر یک خانم باردار سالم تغییرات هورمونی ناشی از بارداری است. این دردها معمولاً شدید نبوده و با درمانهای متداول رفع خواهند شد.
علت دیگر دردهای ناحیه کمر در بارداری به دلیل رشد جنین و افزایش وزن ناشی از آن است. در نتیجه وزن اضافه رحم و ضمایم آن، باعث تغییرات ساختمانی در ستون فقرات میشود.
راههای کاهش کمردرد بارداری
برای درمان هر درد و مشکلی در بدن ابتدا بایستی علت آن را تشخیص دهیم. تشخیص درست درمان مناسب را در پی خواهد داشت. در حقیقت دانستن علت درد ما را به سمت درمان صحیح راهنمایی میکند. اگر خانم باردار بیماری خاصی در این زمینه نداشته باشد (بیرونزدگی دیسک، سیاتیک و یا انحرافات ستون فقرات) اغلب دردهای شدیدی را تجربه ننموده و بارداری را به راحتی تحمل مینماید.
سیاتیک در بارداری
با این حال بهتر است به جای تحمل درد در صورت امکان، پیشگیریهای لازم انجام شوند. حتی در صورت پیشگیری تنها به دلیل بارداری امکان وجود دردهایی در ناحیه کمر وجود دارد. به این منظور درمانهای مختلفی را میتوان ارائه نمود. یکی از این راهها رعایت حفظ صحیح نشستن، راه رفتن و خوابیدن است.
حفظ ستون فقرات بر اساس فرم ساختمانی صحیح آن در نشستن و راه رفتن کمک بسیار زیادی در پیشگیری و حتی کاهش دردهای ناحیه کمر خواهد کرد. در صورتی که فشار به علت بد نشستن و یا بد راه رفتن از روی ناحیه کمر برداشته شود درد نیز برطرف خواهد شد.
اصلاح روش خوابیدن
در هنگام خوابیدن یک زن باردار توصیه به پهلو میشود که پهلوی سمت راست ارجحیت بیشتری دارد. خوابیدن به پشت به دلیل فشار و وزن سنگین رحم به مهرههای ناحیه کمر، به ایجاد درد در این ناحیه کمک میکند. هنگام خوابیدن به پهلو بهتر است یک بالشت یا کوسن کوچک را بین پاها خود قرار دهید. تصحیح حالت خوابیدن، به کاهش و حتی تسکین کمردرد در بارداری کمک بسیاری میکند.
کاهش استرس و حفظ آرامش
علت بیش از ۶۰ درصد کمر دردها عصبی بوده و با آرامش و تغییرات مثبت روحی برطرف میشوند. بنابراین دادن اطلاعات کافی به مادر و ایجاد فضای روحی مناسب و آرامبخش از راههای کاهش کمردرد در بارداری میباشند.
استفاده از کیسه آب گرم
استفاده از کیسه آب گرم و یا کیسه یخ با توصیه پزشک یکی دیگر از راههای کاهش کمردرد در بارداری است.
ماساژ دادن ناحیه کمر
ماساژ دادن ناحیه کمر نیز یکی دیگر از راههای ایجاد آرامش و رفع انقباضات و درد است. میتوان در زمان بارداری برای کاهش کمردرد در بارداری استفاده نمود. در صورت نیاز با مشورت پزشک و تجویز او از مسکنهای دارویی نیز میتوان استفاده نمود.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼