۲۰۰۳۱۰
۱۶۳۲
۱۶۳۲

دیابت در دوران بارداری، باید ها و نبایدهای غذایی

شما بطور طبیعی وقتی که باردار می شوید به انسولین مقاومتر می شوید تا بتوانید با گلوکز بیشتر به کودک خود رسیدگی کنید.

دیابت بارداری دیابتی است که فقط در زنان باردار اتفاق می افتد. این بدان معنی است که شما نمی توانید دیابت بارداری را دریافت کنید مگر اینکه باردار شوید. شما ممکن است دیابت بارداری را برای اولین بار در حین بارداری توسعه دهید یا ممکن است دچار تشخیص نادرست دیابت شوید که در حین بارداری بدتر می شود.
در دوران بارداری، نحوه پاسخ بدن شما به انسولین تغییر می کند. انسولین هورمونی است که از غذاها گلوکز و یا قند را گرفته و تجزیه می کند. پس از آن از این گلوکز برای انرژی استفاده می کند.
شما بطور طبیعی وقتی که باردار می شوید به انسولین مقاومتر می شوید تا بتوانید با گلوکز بیشتر به کودک خود رسیدگی کنید. در بعضی از زنان، این فرایند اشتباه است و بدن شما همچنان به انسولین پاسخ می دهد یا انسولین را به میزان کافی برای دادن به گلوکز نیاز ندارد. هنگامی که این اتفاق می افتد، شما مقدار زیادی قند را در خون خود خواهید داشت. این باعث دیابت بارداری می شود.
اگر اخیرا در شما دیابت بارداری تشخیص داده شده است مقاله زیر را مطالعه کنید.

در دریابت بارداری چه غذاهایی باید بخورید
غذای اصلی سالم
پروتئین را با هر وعده غذایی بخورید.
میوه ها و سبزیجات را روزانه در رژیم غذایی خود قرار دهید.
کمتر از نیمی از کالری شما باید از کربوهیدرات ها باشد.
سی درصد و یا کمتر از رژیم غذایی شما باید چربی باشد.
محدود کردن یا اجتناب از غذاهای فرآوری شده.
توجه به اندازه و کالری غذاها برای جلوگیری از پرخوری.
اگر دیابت بارداری دارید، حفظ رژیم غذایی سالم و متعادل، ممکن است به شما در درمان علائم بدون نیاز به دارو کمک کند. به طور کلی، رژیم غذایی شما باید شامل پروتئین و ترکیب مناسب کربوهیدرات ها و چربی ها باشد. کربوهیدرات بیش از حد می تواند باعث افزایش قند خون شما شود.
هنگامی که دیابت باراداری در شما تشخیص داده می شود، از پزشک خود در مورد یک متخصص تغذیه بپرسید. آنها می توانند به شما در برنامه ریزی وعده های غذایی شما کمک کنند و برنامه غذایی مناسب برای سلامت شما و کودکتان را ارائه دهند
مواد مغذی
هدف از وعده های غذایی سالم مصرف بیشتر پروتئین است. مقدار زیادی غذای تازه را شامل می شود و مصرف کربوهیدرات ها و غذاهای فرآوری شده را محدود می کند.
اگر شما دیابت بارداری دارید، فقط 40 تا 50 درصد کالری روزانه خود را باید از کربوهیدرات ها دریافت کنید. سعی کنید 20 تا 25 درصد کالری خود را از پروتئین دریافت کنید. بیش از 25 تا 35 درصد کالری شما نباید از چربی باشد.
انجمن دیابت آمریکا (ADA) یک راهنمای مفید به نام MyPlate برای کمک به شما در یادگیری نحوه ایجاد یک بشقاب سالم برای هر وعده غذایی دارد. به عنوان مثال، هر وعده غذایی باید ۲۵ درصد پروتئین، ۲۵ درصد نشاسته و ۵۰ درصد مواد غذایی غیر نشاسته ای مانند سبزیجات و سالاد باشد.
این دستورالعمل های رژیم غذایی عمومی برای دیابت بارداری است. اگر دچار دیابت بارداری شده اید، مطمئن شوید که با پزشک یا متخصص تغذیه صحبت کنید. آنها می توانند برنامه غذای شخصی و سایر توصیه های خاص برای شما را ارائه دهند.
اسنک و میان وعده های غذایی
در صورت داشتن دیابت بارداری چند گزینه سالم برای میان وعده ها و غذاها وجود دارد:
- سبزیجات تازه یا یخ زده، به ویژه آنهایی که بخارپز می شوند
- تخم مرغ یا سفیده تخم مرغ
- بلغور جو دوسر با انواع توت ها
- میوه تازه
- سینه مرغ بدون پوست
- ماهی پخته شده
- پاپ کورن
- ماست یونانی با نعناع
همچنین این دستورالعمل ها را برای کوکی ها مخصوص دیابت، نوشیدنی های پروتئینی، سوپ سبزیجات و موارد دیگر امتحان کنید.
انواع میوه
اگر دچار دیابت هستید می توانید میوه بخورید. شما فقط نیاز به پیگیری مقدار آن خواهید داشت.
پزشک یا متخصص تغذیه می تواند به شما در مورد چگونگی شمارش کربوهیدرات ها اطمینان دهد تا شکر بیش از حد مصرف نکنید.

غذاهای ممنوعه برای دیابت بارداری
شما باید از غذاهای بسیار پردازش شده، مانند نان سفید، و به طور کلی هر چیزی که شکر زیادی داشته باشد اجتناب کنید. برای مثال، حتما از موارد زیر جلوگیری کنید:
- فست فود
- نوشیدنی های الکلی
- محصولات پخته شده مانند کیک، کلوچه و دونات
- غذای سرخ شده
- نوشیدنی های شیرین مانند نوشابه، آب میوه، و نوشیدنی های با شیرینی کم
- آب نبات
- غذاهای بسیار پردازش شده مانند سیب زمینی سفید و برنج سفید
اگر در مورد غذایی مطمئن نیستید، از پزشکتان درباره غذاهایی که معمولا می خورید بپرسید. آنها می توانند به شما کمک کنند که از چه چیزی اجتناب کنید.

عوارض دیابت بارداری
دیابت بارداری می تواند برای شما و کودک شما خطرناک باشد. گلوکز اضافی در بدن شما می تواند وزن شما را افزایش دهد. همچنین وزن نوزاد را نیز افزایش داده که زایمان را سخت تر خواهد کرد، زیرا:
- شانه های کودک می توانند گیر کنند
- شما می توانید بیشتر خونریزی کنید
- کودک ممکن است در ثابت نگه داشتن قند خون و تنفس پس از تولد دچار مشکل شود
دیابت بارداری نیز خطر ابتلا به فشار خون بالا را در دوران بارداری افزایش می دهد.
در اغلب موارد دیابت بارداری پس از تولد نوزاد شما از بین می رود. اما اگر قبل از بارداری مبتلا به دیابت هستید، پس از تولد، نیز آن را خواهید داشت.
داشتن دیابت بارداری باعث افزایش خطر ابتلا به دیابت در زندگی شما می شود. هر دوی شما و کودک شما بعد از تولد برای دیابت باید بررسی شوید.

درمان دیابت بارداری
درمان دیابت بارداری بستگی به سطح قند خون شما دارد.
در بسیاری از موارد، دیابت بارداری را می توان با رژیم غذایی و ورزش درمان کرد. در برخی موارد، برای کاهش میزان قند خون، باید از داروهای خوراکی یا انسولین تزریقی استفاده کنید.

مراحل دیگر برای بارداری سالم
علاوه بر حفظ رژیم غذایی متعادل، موارد دیگری نیز برای بارداری سالم وجود دارد:
- به طور منظم ورزش کنید. هدف حداقل 30 دقیقه ورزش سه روز در هفته است. نگران نباشید که طیف گسترده ای از فعالیت ها را در حین بارداری خود داشته باشید. فقط به یاد داشته باشید قبل از شروع هر تمرین جدید با پزشک خود صحبت کنید. ورزش منظم نیز به حفظ سطح قند خون شما کمک می کند.
- هر دو ساعت غذا بخورید. برای تنظیم سطح قند خون، هرگز نباید وعده های غذایی خود را از دست بذهید و باید هر دو ساعت یک غذای سالم یا میان وعده بخورید. از دست دادن وعده های غذایی می تواند سطح قند خون شما را به نوسان برساند و سخت تر می شود که آنها را کنترل کنید.
- ویتامین های پیش از تولد خود را دریافت کنید
- همانطور که اغلب توصیه می شود، دکتر خود را ببینید
اگر دیابت بارداری در دوران بارداری تشخیص داده شود، می دانید که با رژیم غذایی مناسب و ورزش، می توانید بارداری سالم، و زایمان مناسبی داشته باشید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.