۲۰۱۳۸۰
۱۳۰۹
۱۳۰۹

سوء هاضمه در دوران بارداری، آنچه باید بدانید

افزایش میزان ترشح هورمون ها در اوایل دوران بارداری باعث آرام شدن فعالیت ماهیچه های تمام بدن می شود.

افزایش میزان ترشح هورمون ها در اوایل دوران بارداری باعث آرام شدن فعالیت ماهیچه های تمام بدن می شود. این راحتی و آرامش شامل سیستم گوارشی هم می شود. آرام شدن فعالیت ماهیچه ها، سرعت فرایند هضم و گوارش غذا را آهسته می کند. بعد از خوردن غذا، هضم آهسته سبب سوء هاضمه در دوران بارداری می شود که می تواند شامل نفخ، سوزش معده، احساس سنگینی و پر شدگی شکم، رفلاکس اسید معده و… باشد.

آیا سوء هاضمه در دوران بارداری برای جنین مضر است؟
خیر. گرچه این مشکل برای تو آزار دهنده و گاهی همراه با درد است، اما سوء هاضمه در دوران بارداری آسیبی به جنین نمی رساند. فعالیت آهسته سیستم گوارشی گاهی برای جنین بهتر هم هست! چرا که او فرصت بیشتری برای دریافت مواد غذایی مورد نیاز از جفت را دارد.

برای رهایی از سوء هاضمه در دوران بارداری چه کاری انجام دهم؟
در دوران بارداری مجبوری تا اندازه ای سوء هاضمه را تحمل کنی؛ اما چند راهکار ساده وجود دارد که به تو کمک می کند با برخی عوارض جانبی آن راحت تر کنار بیایی:
بعد از خوردن غذا به شکمت زیاد فشار نیاور. صاف بنشین و حداقل یک ساعت بعد از خوردن غذا از دراز کشیدن خودداری کن؛
خم شدن می تواند عملیات هضم و گوارش غذا را سخت تر کند؛ بنابراین اگر لازم است خم شوی سعی کن به جای کمر، این کار را از زانوها انجام دهی؛
تعداد وعده های غذایی را افزایش بده و میزان خوراکی که در هر وعده میل می کنی را کم کن؛
حواست به غذایی که می خوری باشد. برخی از غذاها سوء هاضمه را بیشتر و شدیدتر می کنند؛ به عنوان مثال غذاهای چرب، پر ادویه، شکلات، آب میوه و… باعث سوء هاضمه می شوند. می توانی هر روز برنامه غذایی ات را یادداشت کنی تا بدانی چه غذاهایی بیشتر باعث آزار تو می شوند؛
نوشیدنی هایی که حاوی کافئین و الکل هستند هم سوء هاضمه را تشدید می کنند. باید مراقب میزان مصرف کافئین در دوران بارداری باشی؛
اگر سیگار می کشی، سعی کن آن را ترک کنی. سیگار کشیدن هم باعث آرام شدن فعالیت ماهیچه های بین شکم و نای می شود و سوء هاضمه را شدیدتر می کند. همچنین سیگار کشیدن برای جنین هم مضر است؛
اگر شب ها سوء هاضمه تو شدیدتر می شود، سعی کن شام را حداقل سه ساعت پیش از خواب میل کنی؛
به کناره بدن بخواب و زیر سرت را حداقل ۱۰ سانتی متر بالا ببر. این کار علائم سوء هاضمه به هنگام خواب را کمتر می کند.

برای درمان سوء هاضمه در دوران بارداری چه کاری انجام دهم؟
اگر به سوء هاضمه شدیدی دچار شده ای و این موضوع بر روند غذا خوردن و رژیم غذایی تو تأثیر گذاشته است، با پزشک متخصص صحبت کن تا بنا به تجویز و تشخیص او بتوانی از داروهای مناسبی استفاده کنی. با توجه به علائم و مشکلات گوارشی که داری، داروی مناسب تو متفاوت خواهد بود. داروهای ضد اسید معده برای خنثی کردن اسید معده مؤثرند؛ در حالی که آلژینات ها برای ایجاد یک لایه پوششی بر دیواره های معده و مری مناسب هستند.
اگر با مصرف این داروها علائم سوء هاضمه تو بهبود پیدا نکرد و برای خوردن و بلعیدن غذا هم دچار مشکل شدی، کمبود وزن پیدا کردی یا درد شکمی غیر معمول و ناگهانی داشتی، حتماً به پزشک مراجعه کن. متأسفانه سوء هاضمه در دوران بارداری یکی از رایج ترین عوارض این دوران شیرین است که باید با آن کنار بیایی!

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.