مصرف سفالکسین در بارداری، اطلاعات لازم
مصرف بسیاری از داروها در دوران بارداری ممکن است مشکلاتی را برای خانمهای باردار ایجاد کند.
مصرف بسیاری از داروها در دوران بارداری ممکن است مشکلاتی را برای خانمهای باردار ایجاد کند. یکی از نگرانیهای خانمها استفاده از آنتی بیوتیک در بارداری و از جمله سفالکسین است. سفالکسین را با عنوان زارتان، پانیکسین و نامهای ژنریک دیگر میشناسند. در آزمایشهایی که روی حیوانات انجام شده، هیچ شواهدی مبنی بر استفاده از سفالکسین در بارداری و بروز نارسایی و آسیب جنینی دیده نشده است.
سفالکسین چه کاربردی دارد؟
سفالکسین یک داروی آنتی بیوتیک است که برای درمان عفونتهای مختلف ناشی از باکتری تجویز میشود. این شامل عفونت قفسه سینه، عفونتهای پوستی، عفونت گوش، دندان و عفونتهای دستگاه ادراری است.
اگر مدام دچار عفونت دستگاه ادراری میشوید پزشک ممکن است برای مدت طولانی برای شما سفالکسین تجویز کند تا این عفونت دوباره برنگردد.
سفالکسین چطور عمل میکند؟
سفالکسین از نوعی آنتی بیوتیک به نام سفالوسپورین است که با دخالت در تشکیل دیواره سلولی باکتری عمل میکند. سفالکسین پیوند بین باکتریها را از طریق دیواره سلولی بین آنها از بین میبرد و باعث ایجاد حفره در دیوار سلولی میشود. سفالکسین یک آنتی بیوتیک است که انواع مختلفی از باکتریها را میکشد. برای اطمینان از اینکه باکتری عامل عفونت به سفالکسین حساس است پزشک نمونهای بافت مانند آب گلو یا پوست یا ادرار و خلط را آزمایش میکند.
حقایق کلیدی در مورد سفالکسین
- سفالکسین برای افراد بزرگسال، کودکان و زنان باردار آنتی بیوتیک مناسبی است.
- اگر به آنتی بیوتیکهایی مانند پنی سیلین یا سفالوسپورین حساسیت داشته باشید نباید سفالکسین مصرف کنید.
- سفالکسین ممکن است دو، سه یا چهار بار در روز برای درمان عفونت استفاده شود.
- شایعترین عواض جانبی سفالکسین عبارتند از اسهال، احساس بیماری است.
- در صورت بروز اسهال شدید همراه با خون یا خلط حتما در اسرع وقت به پزشک مراجعه کنید.
چه افرادی نباید سفالکسین مصرف کنند
مصرف سفالکسین برای افراد زیر مناسب نیست:
- افردای که به آنتی بیوتیکهای دیگری مانند پنی سیلین یا سفالوسپورین حساسیت دارند.
- افرادی که به برخی مواد موجود در داروها حساس هستند. بهتر است مواد تشکیل شده در سفالکسین را قبل از مصرف بررسی کنید.
- افراد مبتلا به مشکلات کلیوی ممکن است دوز کمتری از سفالکسین را نیاز داشته باشند.
مصرف سفالکسین در بارداری مجاز است؟
- اگر باردار هستید یا در حال شیردهی قبل از شروع درمان با سفالکسین حتما با پزشک مشورت کنید.
- مصرف سفالکسین در دوران بارداری ضرر ندارد اما باید توسط پرشک تجویز شود و برای درمان عفونت باشد.
- سفالکسین به مقدار کم وارد شیر مادر میشود و به همین دلیل ممکن است مصرف آن در شیردهی مناسب نباشد. اگر دوز بسیار بالایی از سفالکسین را مصرف میکنید باید از پزشک بخواهید نوزاد را از لحاظ عفونت و دل درد معاینه کند.
دستورالعمل مصرف سفالکسین
سفالکسین به شکل قرص و کپسول است و میتوان آن را با یا بدون غذا مصرف کرد. مدت و میزان مصرف سفالکسین بستگی به نوع و شدت عفونت، سن و عملکرد کلیهها دارد و همیشه باید از دستورالعمل پزشک درباره مصرف این آنتی بیوتیک پیروی کنید. در درمان عفونت روزی دو، سه یا چهار بار و با فواصل زمانی مشخص باید مصرف شود. مانند تمام آنتی بیوتیکهای دیگر، دوره درمان با سفالکسین نیز باید کامل تمام شود. حتی اگر احساس میکنید بهتر هستید نباید درمان را متوقف کنید چون ممکن است دوباره مبتلا شوید. اگر مصرف سفالکسین را فراموش کردید به محض به یاد آوردن مصرف کنید و صبر کنید تا نوبت بعدی دارویتان برسد.
عوارض جانبی سفالکسین چیست؟
داروها ممکن است عوارض جانبی احتمالی داشته باشند که افراد دیگر را تحت تاثیر قرار میدهد. فقط به این دلیل که یک دارو عوارض جانبی دارد نباید باعث شود دیگر دارو را مصرف نکنید. سفالکسین هم مانند هر داروی دیگری ممکن است عوارض جانبی زیر را به همراه داشته باشد:
عوارض جانبی شایع:
- اسهال
- احساس بیماری
- بروز عفونت قارچی
- عوارض جانبی نادر
- استفراغ
- درد شکم
- سردرد
- سرگیجه
- خستگی
- واکنش پوستی
- التهاب لگن
- مشکلات کبدی
- مشکلاتی در گلبولهای قرمز
تداخل دارویی سفالکسین با سایر داروها
قبل از مصرف سفالکسین اگر پیش از آن دارویی مصرف میکنید، باید با پزشک مشورت کنید. اگر شما نیاز به استفاده از مسکن دارید در حالی که سفالکسین مصرف میکنید بهتر است از استامینوفن استفاده کنید. همچنین میتوانید ایبوپروفن را هم همراه با سفالکسین استفاده کنید.
سفالکسین با داروهای ضدبارداری تداخلی ایجاد نمیکند. با این حال در صورت بروز استفراغ و اسهال همراه با آنتی بیوتیک احتمال دارد تاثیر دارو کمتر شود.
رده بندی داروها
- داروهای گروه A: در سه ماهه اول بارداری این گروه از داروها برای مادر و جنین بیخطر هستند و مجاز به حساب میآیند.
- داروهای گروهB: این گروه از داروها اثرات منفی روی حیوانات داشتهاند اما هنوز روز زنان باردار مطالعهای صورت نگرفته است. در اصل اطلاعات کافی در مورد خطرات و عوارض احتمالی در دوران بارداری وجود ندارد و مصرف آنها فقط باید با تجویز پزشک انجام شود.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼