فشار خون بالا در حاملگی، باعث زایمان زودرس میشود؟
در برخی موارد فشار خون بالا قبل از بارداری وجود دارد، ولی گاهی اوقات فشار خون بالا در حاملگی به وجود می آید.
آیا فشار خون بالا در حاملگی باعث زایمان زودرس می شود؟ ما در این مطلب به بررسی این موضوع پرداخته ایم. پس با ما همراه باشید.
در برخی موارد فشار خون بالا قبل از بارداری وجود دارد، ولی گاهی اوقات فشار خون بالا در حاملگی به وجود می آید. انواع فشار خون بالا در حاملگی عبارتند از:
۱. فشار خون بارداری
افراد مبتلا به این فشار خون، ۲۰ هفته بعد از بارداری مبتلا به فشار خون می شوند. در این نوع فشار خون پروتئین اضافی در ادرار و سایر نشانه های آسیب به اندام های داخلی وجود ندارد. برخی خانم ها در نهایت به پره اکلامپسی مبتلا می شوند.
۲. فشار خون مزمن
این نوع فشار خون بالا در حاملگی پیش از ۲۰ هفتگی ایجاد می شود یا از قبل وجود داشته است. از آن جایی که فشار خون بالا علائمی ندارد، تشخیص زمان دقیق بروز آن مشکل است.
۳. فشار خون مزمن همراه با پره اکلامپسی
این نوع فشار خون بالا در حاملگی در زنانی که قبل از بارداری فشار خون مزمن داشته اند، رخ می دهد. این حالت سبب افزایش مضاعف فشار خون و افزایش سطح پروتئین در ادرار و سایر عوارض مرتبط با فشار خون می شود.
۴. پره اکلامپسی
وقتی فشار خون بالا در حاملگی پس از ۲۰ هفتگی مشاهده شده و شامل علائم زیر باشد، پره اکلامپسی یا مسمومیت حاملگی نامیده می شود. پره اکلامپسی با علائمی مانند آسیب کلیه ها، کبد، خون و مغز همراه است. اگر درمان به موقع صورت نگیرد این فشار خون می تواند منجر به عوارض جدی و حتی مرگ مادر و جنین شود.
فشار خون بالا در حاملگی چه خطراتی به همراه دارد؟
۱. کاهش جریان خون به جفت
اگر جفت خون کافی نداشته باشد، جنین اکسیژن و مواد مغذی کمتری دریافت می کند. این مساله موجب می شود که رشد جنین آهسته تر صورت گیرد و وزن نوزاد هنگام تولد کم باشد. این حالت می تواند موجب زایمان زودرس شود. تولد زودرس میتواند موجب مشکلات تنفسی، افزایش خطر ابتلا به عفونت و سایر عوارض برای نوزاد گردد.
۲. جدا شدن زودرس جفت
پره اکلامپسی خطر این که جفت قبل از زایمان از دیواره داخلی رحم جدا شود را افزایش می دهد. جدا شدن زودرس جفت می تواند موجب خونریزی شدید شود که برای مادر و جنین تهدید کننده است.
۳. محدودیت رشد داخل رحمی
فشار خون بالا در حاملگی می تواند منجر به کاهش رشد جنین در داخل رحم شود. عدم کنترل فشار خون بالا در حاملگی باعث آسیب به مغز، قلب، ریه، کلیه، کبد و سایر اعضای اصلی بدن خواهد شد. در موارد شدید، این مورد می تواند زندگی جنین را تهدید کند.
۴. زایمان زودرس
گاهی اوقات فشار خون بالا در حاملگی منجر به زایمان زودرس می شود. در این موارد، برای جلوگیری از عوارض بالقوه و خطرناکی که فشار خون بالای مادر برای نوزاد به همراه خواهد داشت، به ناچار زایمان زودرس ضروری است.
۵. ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی
پره اکلامپسی خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی در آینده را نیز افزایش میدهد.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼