۲۰۶۸۶۲
۲۳۴۳
۲۳۴۳

آفتاب سوختگی در بارداری، روش های جلوگیری و درمان

اغلب افراد از گذراندن یک روز در ساحل یا استخر لذت می برند، جایی که گرمای آفتاب بر گونه های آنها بوسه می زند.

اغلب افراد از گذراندن یک روز در ساحل یا استخر لذت می برند، جایی که گرمای آفتاب بر گونه های آنها بوسه می زند. با وجود اینکه مقدار اندکی آفتاب باعث تولید ویتامین D می شود، مقدار زیاد آن برای هیچکس خوب نیست. و اگر شما باردار هستید، خطر آن بیشتر است.
در صورت صرف کردن وقت زیاد زیر آفتاب، به غیر از خطر سرطان پوست، زنان باردار خطرات دیگری را نیز باید در نظر بگیرند. این خطرات شامل همه چیز است از سوختگی سطحی گرفته تا دهیدراته شدن و خالی شدن ذخایر اسید فولیک.

خطرات حمام آفتاب در بارداری
هنگامی که حامله هستید، افزایش سطح هورمون ها در بدن باعث می شود که پوستتان حساس تر شود و راحت تر در معرض آفتاب بسوزد. در واقع، سلول های تولید کننده پیگمان - همان هایی که باعث می شوند برنزه شوید- هنگامی که در معرض اشعه UV خورشید قرار می گیرید، باعث می شوند که پوست شما مستعد تغییر رنگ شود.
به جای برنزه شدن، ممکن است در نهایت دچار کک و مک های فراوان و یا حتی ملاسما، لکه های خاکستری-قهوه ای که معمولاً روی گونه تشکیل می شود، شوید. این را با این حقیقت ترکیب کنید که بارداری سیستم ایمنی را هوشیار می کند پس متوجه شدید که چرا خطر سرطان پوست طی بارداری در صورت احتیاط نکردن، افزایش می یابد.
همچنین حمام آفتاب باعث کاهش مایعات بدن می شود، در نتیجه فرد دهیدراته یا گرمازده می شود. این فقدان مایعات سپس می تواند باعث فشار بی مورد و در نتیجه انقباضات زودرس شود. هنگامی که گرما زده می شوید، دمای بدنتان افزایش می یابد که می تواند منجر به نقایص جنینی شود.
و در نهایت، اشعه های UV خورشید می توانند در بدن فولیک اسید را که باعث کاهش خطرات نقص جنین می شود، بشکنند. این برای رشد عصبی نوزاد شما به خصوص در ۱۲ هفته اول خطرناک است.

زیر آفتاب احتیاط کنید
علی رغم خطرات، اکثر زنان نمی توانند به سادگی از آفتاب دوری کنند. اگر شما هم اینگونه هستید، ناامید نشوید. تا زمانی که با احتیاط عمل کنید، ایمن خواهید بود. حتی اگر فقط به یک پیک نیک یک ساعته می روید، باید مراقب باشید و اقدامات لازم را برای حفاظت از پوستتان انجام دهید. در اینجا برخی از توصیه ها را در مورد نحوه مراقبت از خودتان و نوزادتان در برابر آفتاب بیان می کنیم.

از کرم ضد آفتاب استفاده کنید
بر اساس گفته گروه فعالان محیط زیست، یک سازمان غیردولتی که اثربخشی کرم های ضد آفتاب را ارزیابی می کند، شما باید از کرم ضد آفتاب به عنوان آخرین سد دفاعی در برابر نور خورشید استفاده کنید. در ابتدا باید بدنتان را بپوشانید که شامل پوشیدن کلاه، عینک آفتابی و لباس های سبک می شود. سپس به عنوان سد حفاظتی نهایی، از کرم ضد آفتاب استفاده کنید.

آب زیادی با خود بیاورید
با نوشیدن حجم زیادی از آب خالص می توانید بدنتان را خنک نگه دارید و از گرمازدگی جلوگیری کنید. به یاد داشته باشید که نباید دمای بدنتان افزایش یابد و بهترین راه برای خنک ماندن در بیرون از خانه نوشیدن آب است. همچنین ممکن است نیاز داشته باشید که یک پنکه شارژی با خود بیاورید تا بدنتان را خنک نگه دارید بخصوص اگر روز خیلی گرمی باشد.

در ساعات اوج گرما بیرون نروید
سعی کنید بین ساعات ۱۰ صبح تا ۲ بعد از ظهر از نور خورشید دوری کنید زیرا در این ساعات اشعه های خورشید در قوی ترین حالت هستند. به یاد داشته باشید، اشعه های خورشید حتی برای سالم ترین زنان باردار هم خطرناک هستند. در نتیجه، اکثر پزشکان حمام آفتاب را پیشنهاد نمی کنند. اگر مجبورید که در معرض آفتاب باشید، سعی کنید با یک چتر بزرگ از خودتان حفاظت کنید.

شکم خود را بپوشانید
بله، درست است که اکثر سلبریتی های باردار در ساحل با بیکینی عکس می گیرند اما در واقع انتخاب درست تر یک تانکینی یا لباس حمام یک تکه حاملگی است. زیرا شکم برآمده شما اشعه ها را از هر زاویه ای دریافت می کند، خطر آفتاب سوختگی بیشتری هم دارد. به علاوه، اگر می خواهید که خط سیاه یا همان خط حاملگی که از بالا تا پایین شکم دیده می شود، تیره تر نشود، باید شکم خود را بپوشانید.

کرم ضد آفتاب را به درستی انتخاب کنید
اثر اشعه UV خورشید بر پوست به خوبی مشخص شده است. علاوه بر احتمال سرطان پوست، این اشعه های خطرناک می توانند باعث لکه های خورشیدی و پیری زودرس شوند. در نتیجه کرم های ضدآفتاب اغلب بهترین گزینه برای خنثی کردن این اشعه ها هستند اما این کرم ها برای زنان باردار چقدر ایمن هستند؟
معمولاً کرم های ضدآفتاب اشعه های UV را یا یکی از این سه ماده بلوک می کنند - اکسی بنزون، روی اکسید و تیتانیوم دی اکسید. در میان این سه ماده، اکسی بنزون ماده ایست که زنان باردار باید از آن دوری کنند. برخلاف روی اکسید و تیتانیوم دی اکسید، که بر روی پوست قرار می گیرند، اکسی بنزون به درون پوست جذب می شود و اغلب برای کمک به جذب مواد دیگر به پوست استفاده می شود و نهایتاً وارد جریان خون می شود.

خطرات اکسی بنزون
بر اساس گفته گروه فعالان محیط زیست، اکثر کرم های ضد آفتاب، لوسیون های بدن، براق کننده های لب و رژ لب ها دارای ماده خطرناک اکسی بنزون هستند. حتی برخی از کاندیشنرهای مو و عطرها دارای اکسی بنزون هستند. نه تنها اکسی بنزون با آلرژی ها مرتبط است بلکه باعث تخریب سلول ها و هورمون ها هم می شود. با این حال، هنوز در تعدادی از محصولات مراقبت از پوست از قبیل کرم های ضدآفتاب کاربرد دارد.
در واقع، مراکز کنترل بیماری یک مطالعه ای را انجام دادند و اثرات اکسی بنزون را در ۹۷% شرکت کنندگان یافتند. علاوه بر این، زنان و دختران جوان دارای بالاترین غلظت بودند به علت اینکه آنها از محصولات مراقبت از پوست بیشتر از مردان و پسران استفاده می کنند.
در نتیجه، بهتر از محصولات حاوی اکسی بنزون پرهیز کنید به خصوص هنگامی که حامله اید. چند توصیه در مورد انتخاب کرم ضد آفتاب مناسب هنگام بارداری:

تمام برچسب ها را بخوانید
همانطور که قبلاً گفته شد، بهتر است کرم ضد آفتابتان دارای اکسی بنزون نباشد. این ماده شیمیایی، که جذب پوست می شود باعث کاهش وزن نوزاد هنگام تولد می شود. همچنین یک عامل خطر برای بیماری کرنری قلب، فشار خون، دیابت نوع ۲ و بیماری های دیگر است. اکسی بنزون باعث تداخل در هورمون های بدن نیز می شود که به نوبه خود باعث ایجاد مشکلاتی در جنین می شود.

به جای اسپری ها از لوسیون ها استفاده کنید
آژانس بین المللی تحقیقات در مورد کارسینوژن ها نشان داده است که تیتانیوم دی اکسید هنگامی که در دوزهای بالا تنفس شود، یک کارسینوژن احتمالی است. به همین دلیل، گروه فعالان محیط زیست پیشنهاد می کند که زنان باردار (و نیز دیگران) از اسپری استفاده نکنند. همچنین، اسپری ها باعث می شوند که فرد نقطه ای را جا بگذارد یا خیلی کم ضدآفتاب بزند.

برچسب های SPF را بفهمید
وسوسه استفاده از یک SPF خیلی بالا به شما احساس امنیت کاذب می دهد. برای مثال، SPF ۳۰، ۹۷% اشعه های خورشید را بلوک می کند و SPF ۵۰، ۹۸%. پس، فکر نکنید که وقتی از SPF ۱۰۰ استفاده می کنید، کاملاً محافظت شده اید. صرف از SPF ای که انتخاب می کنید، شما هنوز باید حداقل هر دو ساعت یکبار و اگر به درون آب می روید دفعات بیشتری استفاده کنید.

شما آفتاب سوخته شده اید. الان چکار کنیم؟
دقیقاً مثل انتخاب کرم ضدآفتاب، زنان باردار باید مراقب باشند که چیزی را برای درمان آفتاب سوختگی به پوست خود می مالند. برای مثال، بسیاری از محصولات که برای درمان آفتاب سوختگی کاربرد دارند، دارای لیدوکائین هستند، که یک ماده بی حسی موضعی است و پوست را خنک می کند. متأسفانه، بهتر است از محصولاتی که دارای این ماده هستند طی بارداری اجتناب کرد. قطعاً بهترین راه برای درمان آفتاب سوختگی پیشگیری از سوختگی است اما اشتباهات رخ می دهد و اگر شما دچار سوختگی شدید، خوشبختانه در توصیه های زیر درمان را پیدا خواهید کرد:
دوش آب سرد بگیرید
به یاد داشته باشید که پوست شما به علت سوختن و گرمای زیاد آسیب دیده است در نتیجه با رفتن به درون آب سرد یا دوش گرفتن با آن آرام خواهید شد. با وجود اینکه این کار درد را کاملاً از بین نمی برد، ولی باعث تسکین کوتاه مدت می شود.
از آلوئه ورا استفاده کنید
ژل آلوئه ورای خالص یا روغن آن در آفتاب سوختگی معجزه می کند و اگر آن را تا زمان نیاز در یخچال نگه دارید باعث تسکین بیشتری می شود. همچنین می توانید یک گیاه آلوئه ورا بخرید و ماده روغنی آن را استخراج کنید. نه تنها این گیاه برای درمان آفتاب سوختگی عالی است بلکه برای انواعی از سوختگی ها و حساسیت های پوستی نیز مناسب است.
به وان حمام خود چیزی اضافه کنید
برخی از متخصصان پوست توصیه می کنند که مقدار کمی سرکه سیب به وان خنک خود اضافه کنید. هنگامی که به آب سرد اضافه می شود، سرکه مثل یک منقبض کننده، آفتاب سوختگی تان را تسکین می دهد. همچنین دیگران پیشنهاد می کنند که بلغوز جو دو سراضافه کنید.
آرامش خود را حفظ کنید
به یاد داشته باشید که آفتاب سوختگی معمولاً فقط در پوست است. پس جنین شما اغلب تحت تأثیر سوختگی قرار نمی گیرد. با این حال، جنبه های دیگر مرتبط با قرار گرفتن طولانی مدت در معرض آفتاب می تواند باعث مشکلاتی مثل گرمازدگی یا دهیدراته شدن شود. نهایتاً، ابتلا به تب هنگام بهبود آفتاب سوختگی نادر است اما اگر دچار تب ۱۰۰ یا بیشتر شدید به پزشک مراجعه کنید. در غیر این صورت، استراحت کنید و به پوست اجازه دهید تا خوب شود و از در معرض خورشید قرار گرفتن بیشتر اجتناب کنید تا کاملاً بهبودی یابید.

سخن پایانی
به یاد داشته باشید، مجبور نیستید که همیشه به علت بارداری در خانه بمانید. شما باید قطعاً بیرون بروید و از خورشید و هوای تازه لذت ببرید. فقط باید انتخاب های منطقی و درستی داشته باشد و احتیاطات لازم را انجام دهید اما روی هم رفته، آرام باشید و مقداری خوش بگذرانید.

منبع: ماما طب

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.