۲۰۸۷۷۸
۸۷۷
۸۷۷

افسردگی دوران بارداری، علائم آن را میدانید؟

افسردگی یک اختلال خلقی است که می تواند عملکرد معمول و روزانه افراد را تحت تاثیر قرار دهد.

افسردگی یک اختلال خلقی است که می تواند عملکرد معمول و روزانه افراد را تحت تاثیر قرار دهد. فعالیت های روزمره مانند خواب، غذا خوردن و… همگی می توانند تحت تاثیر این اختلال قرار بگیرند. ممکن است در دوران بارداری به شدت احساس ناراحتی، اضطراب، ترس و سرآسیمگی داشته باشی یا علاقه خود را نسبت به فعالیت هایی که همیشه با اشتیاق انجام می دادی از دست بدهی. تغییرات هورمونی در طی دوران بارداری کاملا طبیعی هستند که می‌توانند در برخی از زنان منجر به افسردگی شوند. مطمئنم که در مورد افسردگی پس از زایمان بسیار شنیده ای اما علائم افسردگی دوران بارداری چیست؟
علائم افسردگی دوران بارداری در افراد مختلف یکسان نیست و از اختلال خواب گرفته تا خواب بیش از حد یا خستگی و تغییر در عادات غذایی را شامل می شود. متاسفانه از آنجایی که نشانه های این اختلال شبیه به علائم بارداری هستند، تشخیص افسردگی در دوران بارداری بسیار دشوار است. اگر نسبت به علائم افسردگی شک و تردید داری قطعا پزشک، با سوالات تخصصی و انجام آزمایشات، این موضوع را بررسی خواهد کرد. بی شک روانشناسان و مشاوران نیز در بهبود این اختلال نقش بسیار موثری ایفا خواهند کرد. از آنجایی که افسردگی در این دوران بر روی جنین نیز تاثیرگذار خواهد بود، حتما برای طی مراحل درمانی، به پزشک مراجعه کن.
پژوهشگران اعتقاد دارند افسردگی دوران بارداری در حال افزایش است. همچنین این موضوع در خانم های جوانی که دوران بارداری خود را در محدوده سنی زیر ۲۵ سال تجربه می کنند هم بسیار شایع است. نتیجه پژوهش ها نشان داده خانم هایی که بارداری پر خطری دارند یا به سختی و تحت شرایط ویژه ای باردار شده اند یا در محیطی با عوامل و شرایط استرس زا زندگی می کنند، بیشتر در معرض ابتلا به افسردگی دوران بارداری هستند. همچنین خانم هایی که پیش از بارداری سابقه افسردگی، استرس یا اضطراب داشته اند نیز در معرض ابتلا به افسردگی دوران بارداری قرار دارند.
یکی از مسائلی که ممکن است به بروز افسردگی دوران بارداری کمک کند، استرس ناشی از مادر شدن است که کاملاً طبیعی است. تو قرار است بزرگ ترین مسؤلیت تمام دوران زندگی ات را به عهده بگیری و نه ماه از یک جنین کوچک، و یک عمر از یک فرزند باهوش و زیبا مراقبت کنی؛ بنابراین اگر استرس نداشته باشی جای شک دارد! بهتر است در مورد این حس تازه با دوستان، خانواده و یارت صحبت کنی. یار تو که پدر فرزند توست، مثل تو نگران این فرزند است و به خوبی می تواند با مشکلات تو همراه شود. خوب است زمانی را در طی روز اختصاص دهید و در مورد برنامه هایی که برای رشد و تربیت فرزند دارید با هم صحبت کنید. خواهی دید که این کار چقدر به روحیه تو کمک می کند. همچنین می توانی با دیگر مادران باردار یا افرادی که به تازگی بچه دار شده اند صحبت کنی و در مورد آنچه در ذهنت می گذرد با آنها مشورت کنی.
متأسفانه بسیاری از خانم های باردار در مورد احساسات و اضطراب هایی که تجربه می کنند چیزی نمی گویند و از قضاوت هایی که ممکن است به دلیل تشخیص افسردگی در مورد آن ها انجام شود می ترسند، به همین دلیل تشخیص افسردگی دوران بارداری در مواردی با مشکل رو به رو می شود. بهتر است اگر هر نوع استرس، نگرانی یا روحیه نامناسبی تو را آزار می دهد و فکر می کنی دچار تغییرات خلق و خو شده ای، به پزشک مراجعه کنی و از هیچ چیز نترسی. باید پیش از هر چیز به فکر خودت و فرزند عزیزت باشی پس تمام تلاشت را بکن که با روحیه بالاتری به موعد در آغوش گرفتن او نزدیک شوی. اگر به افسردگی دوران بارداری مبتلا شده باشی، نباید از هیچ چیز بترسی. تو شایسته مادر شدن بوده ای و باید نشان دهی که توانا و قوی هستی.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.