۲۰۹۰۳۲
۸۴۰
۸۴۰

درباره دوران بارداری، چند نکته مهم

رحم یا زاهدان نام عضو تولید مثل بانوان است که بین مثانه و مقعد قرار داد و تقریبا به اندازه و شکل یک گلابی برعکس است.

معاینات دوران بارداری می تواند شما را به کلاس زیست شناسی دبیرستان بازگرداند، پر از واژه هایی که مجبورتان می کند تا کتاب هایی را زیر و رو کنید که برای مدت های دراز فراموش شده اند برای پی بردن به این واژه ها در ادامه به کمک شما می کنیم

رحم
رحم یا زاهدان نام عضو تولید مثل بانوان است که بین مثانه و مقعد قرار داد و تقریبا به اندازه و شکل یک گلابی برعکس است. رحم به لوله های فالوپ ( مجاری انتقال برای تخمک هایی که از تخمدان ها رها می شوند) و دهان هی رحم و واژن مرتبط است و به عنوان خانه ای امن برای فرزندتان عمل می کند.

دهانه ی رحم (گردن رحم)
گردن یا دهانه ی رحم مجرای باریکی به شکل لوله است و حدود پنج سانتی متر طول دارد که با رحم به مهبل در ارتباط است. در بانوانی که باردار نیستند این مجرا عبور خون عادت ماهانه به خارج از بدن را میسر می کند، همچنین اجازه می دهد که اسپرم برای بارور سازی تخمک به داخل رحم انتقال یابد. هنگام زایمان این مجرا گشاد (باز) می شود تا اجازه دهد نوزاد از رحم به دنیای خارج انتقال یابد.

رویان
پس از اینکه بلاستوسیست (توده ی سلولی) خانه ی راحتی در رحم یافت، گسترش خود را آغاز می کند تا به رویان بدل شود که به جفت جسبیده و درون بافتی مخاطی پر از مایع به نام کیسه ی مایع آمنیوتیک شناور است. در این مرحله سلول های رویان شورع به اجرای عملکردهای متفاوت می کنند و قلب، اعضای داخلی، بازوها، پاها و شش ها شکل می گیرند. تمام اعضا جز مغز و ستون فقرات تا هفته ی دوزادهم بارداری کاملا شکل گرفته اند. به همین علت، مرحله ی دوزاده هفته ی اول بارداری زمانی است که رویان در برابر ناهنجاری های مادرزادی یا آثار ناخوشایند داروها، ویروس ها یا پرتوها در آسیب پذیرترین حالت قرار دارد.

یاخته ی تخم یا زیگوت
یاخته ی تخم، تخمک بارور شده ای است که در چند روز پس از لقاح جنین همان طور که مسیر خود را به سمت پایین لوله های فالوپ طی می کند، به سرعت تقسیم می شود. این تخمک بارور شده در نهاین به جفت و جنین بدل خواهد شد.

جنین
از هفته ی دهم بارداری تا هنگام تولد، فرزند در حال رشد شما جنین نام دارد. برخلاف مرحله ی رویانی، کار جنین آماده شدن برای زندگی خارج از محیط ایمن داخل رحم است. در این مرحله، پزشک می تواند جنسیت را تشخیص دهد و پس از هفته ی بیست و چهارم بارداری جنین شانس زنده ماندن خارج از رحم را خواهد داشت.

بند ناف
بند ناف مواد مغذی و اکسیژن را از جفت به جنین منتقل می کند و مجرای زندگی بارداری است. بند ناف از دو رگ اصلی ساخته شده است که خون سرشار از اکسیژن را از مادر به جنین و خون بدون اکسیژن و مواد زائد را برای پردازش به جفت منتقل می کند، بند ناف می تواند تا شصت سانتی متر دراز شود و از قسمت ناف به جنین چسبیده و سر دیگر آن به جفت متصل است. وقتی بچه متولد شد پزشکان به بند ناف گیره می زنند اما بهتر است پس از چند دقیقه این کار را انجام دهند تا بگذارند تمام خون سرشار از مواد مغذی بند ناف به نوزاد برسد و آن را می برند و ارتباط جسمی بین مادر و بچه را قطع می کنند بریدن بند ناف دردناک نخواهد بود زیرا بند ناف عصب ندارد.

بلاستوسیست
پنج تا هشت روز پس از لقاح جنین، یاخته ی تخم یا زیگوت، بلاستوسیست (یا توده ی سلولی) خوانده می شود که حرکت خود به سمت رحم را آغاز می کند. سپس در روندی به نام جایگزینی (که معمولا حدود نه تا ده روز پس از لقاح جنین است) به دیوار رحم می چسبد چه چیز بلاستوسیست را از زیگوت متفاوت می سازد؟ بلاستوسیست تو خالی است! دیواره ی داخلی بلاستوسیست به رویان تبدیل می شود، در حالی که دیواره ی خارجی آن به جفت بدل خواهد شد.

مایع آمنیوتیک
جنین می تواند مایع آمنیوتیک زردگونه که اکثرا از آب تشکیل شده است و در ادامه میزان اندکی از ادرار جنین نیز در آن خواهد بود را بنوشد و در آن تنفس کند از طریق این مایع است که آنها برای اولین بار با رایحه ی بی همتای مادرانشان آشنا می شوند و به آنها کمک می کند تا از تکان خوردن و ضربه ها به کسیه ی مایع آمنیوتیک درامان باشند.

کیسه ی مایع آمنیوتیک
این کیسه ای از دو بافت مخاطی است که به گرم نگه داشتن جنین کمک می کند و همان طور که فرزندتان در مایع آمنیوتیک شناور است و تکان می خورد رشد متوازن ماهیچه ای فرزندتا نرا بهبود می بخشد به این کیسه به عنوان خانه ی فرزندتان حامی و باشگاه ورزشی، همگی در یک جا فکر کنید!

جفت
تعجبی نیست که برخی از فرهنگ ها باور دارند که جفت ترکیباتی جادویی دارد زیرا پیش از شکل گیری خود جنین، انی عضو پنکیک گونه تشکیل می شود و تنها عضوی است که بدن انسان آن را می آفریند و سپس وقتی دیگر برایش استفاده ای ندارد (پس از تولد نوزاد) آن را دفع می کند جفت به عنوان ابرشاهراه رگ های خون عمل می کند مواد مغذی، هورمون ها و اکسیژن را از خون مادر به بچه انتقال می دهد و دی اکسید کربن و ضایعات را دفع می کند. در بچه های متولد در دوره ی کامل جفت حدود نیم کیلوگرم وزن دارد.

منبع: طب روز

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.