۲۱۰۷۸۹
۱۱۹۷
۱۱۹۷

مصرف دارو در بارداری، کدامشان باعث سقط میشود؟

مادران باردار نیز مانند همه افراد دیگر ممکن است دچار سردرد یا معده درد شوند.

مادران باردار نیز مانند همه افراد دیگر ممکن است دچار سردرد یا معده درد شوند. بنابراین جای تعجب نیست که بخواهند برای درمان از دارو استفاده کنند. اما برخی داده‌ها نشان می‌دهد مصرف برخی داروها در دوران بارداری ممکن است منجر به سقط جنین شود. حتی برخی داروهای بدون نسخه حاوی موادی هستند که می‌تواند برای زنان باردار خطرناک باشد. هرچند به طور کلی در مورد ۹۸ درصد از داروهای بدون نسخه داده کافی مبنی بر بی‌خطر بودن آنها در بارداری وجود ندارد. با هم برخی از این داروها را مرور می‌کنیم.

به دسته بندی داروها توجه کنید
داروها براساس سطح خطرشان به پنج دسته حروف اختصاصی تقسیم می‌شود. دسته A ایمنترین دسته داروهای مصرف است. در دوران بارداری هرگز از داروهای دسته X نباید استفاده شود.
در سال 2015 سازمان غذا و داروی آمریکا شروع به پیاده سازی سیستم جدید برچسب زدن برای داروها کرد. در برچسب مخصوص سازمان غذا و داروی آمریکا در بخش بارداری اطلاعات مربوط به دارو و خطرات آن و تاثیراتش بر بارداری و زایمان آورده شده است.

انواع دارو در بارداری
آنچه باید دقت کنید این است که قبل از مصرف هرگونه دارویی با پزشک مشورت کنید و از ترکیب محصولات به شدت خودداری کنید. به عنوان مثال در حالی که مسکن ضددرد استامینوفن که در بارداری بی‌خطر است استفاده می‌کنید نباید از داروی ضد احتقان سینوس استفاده کنید. در نهایت ابتدا تلاش کنید از راههای غیردارویی مانند ورزش، پیاده روی و استراحت استفاده کنید و مایعات و سوپ را در برنامه غذایی‌تان قرار دهید.
کلرامفنیکول
کلرامفنیکول آنتی بیوتیکی است که معمولا به صورت وریدی تزریق می‌شود. این دارو میتواند باعث اختلالات خونی جدی و سندرم کودک خاکستری شود.
سیپروفلوکساسین
سیپروفلوکساسین و لووفلوکساسین نیز نوعی آنتی بیوتیک هستند. که میتوانند در رشد عضلات و اسکلت جنین و همچنین در مفاصل و آسیب عصبی احتمالی در مادر اختلال ایجاد کند.
تتراسایکلین
تتراسایکلین در دوران بارداری برای مادران تجویز نمی‌شود چرا که می‌تواند باعث تغییر رنگ همیشگی دندان‌های جنین شود و حتی رشد استخوان‌ها را در دوران بادرداری تحت تاثیر قرار دهد. این آنتی بیوتیک خطر سقط جنین را افزایش می‌دهد.
سولفونامید
سولفونامیدها گروهی از داروهای آنتی بیوتیکی هستند. بیشتر این نوع داروها برای از بین بردن میکروب‌ها و درمان عفونت‌های باکتریایی استفاده می‌شود. این دارو می‌تواند در نوزاد زردی ایجاد کند. سولفونامیدها همچنین ممکن است احتمال سقط جنین را افزایش دهند.
ایبوپروفن
دوز زیاد این مسکن می‌تواند مشکلات جدی ایجاد کند که از جمله آنها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
سقط جنین
بسته شدن زودرس شریان مجرای جنین
زردی
خونریزی برای مادر و نوزاد
سطح پایین مایع آمنیوتیک
ویتامین K غیرطبیعی
بیشتر متخصصان معتقدند احتمالا ایبوپروفن در دوزهای کم در اوایل بارداری بی‌خطر است. با این حال اجتناب از مصرف ایبوپروفن در سه ماهه سوم بارداری بسیار مهم است.
وارفارین
وارفارین رقیق کننده خون است که برای درمان لخته خون و همچنین جلوگیری از آنها استفاده می‌شود. این می‌تواند باعث نقص هنگام تولد شود. باید از مصرف وارفارین در دوران بارداری اجتناب کنید مگر اینکه خطر لخته شدن خون خطرناکتر از خطر آسیب به جنین باشد.
ایزوترتینوئین
این دارو باعث ایجاد نقص هنگام تولد می‌شود. این دارو نباید توسط خانم‌های باردار مصرف شود. این دارو در دوز بالا می‌تواند منجر به سقط جنین نیز بشود.
دیکلوفناک
خطر سقط جنین در خانم‌هایی که در دوران بارداری دیکلوفناک مصرف می‌کنند 3 برابر بیشتر از افرادی است که از این دارو استفاده نمی‌کنند. این خطر در بین افرادی که ناپروکسن مصرف می‌کنند هم حدود 2.6 برابر است.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.