نمونه رژیم بارداری، همه مادران را شامل می شود؟
بسیاری از مادران بعد از اطلاع از خبر بارداریشان بلافاصله به دنبال یک نمونه رژیم بارداری می گردند.
بسیاری از مادران بعد از اطلاع از خبر بارداری شان بلافاصله به دنبال یک نمونه رژیم بارداری می گردند. این کار علل گوناگونی دارد. برخی نمی خواهند بیش از اندازه در این دوران وزن اضافه کنند، عده ای هم متاسفانه به علت اضافه وزنی که از پیش داشته اند تازه به دنبال یک نمونه رژیم بارداری برای کاهش وزن می گردند!! برخی از مادران نیز از اهمیت تنوع غذایی مناسب و دریافت مواد مغذی از تمام گروه های غذایی اطلاع دارند و می خواهند که با استفاده از یک نمونه رژیم دوران بارداری به این اهداف دست پیدا کنند. اما آیا امکان تجویز یک نمونه رژیم بارداری برای تمامی مادران با شرایط مختلف وجود دارد؟
واضح است که مادران مختلف با شرایط بدنی متفاوتی قدم به وادی بارداری می گذارند. برخی در ابتدای کار وزن مطلوبی دارند، برخی دچار اضافه وزن هستند. عده ای از مادران در دوران بارداری با مشکلاتی نظیر دیابت، فشار خون و ... دست و پنجه نرم می کنند اما عده ای چنین مشکلاتی را ندارند. با تمام این ها واضح است که نمی توان یک نمونه رژیم بارداری تهیه کرد آن را به تمامی مادران با شرایط گوناگون تجویز نمود. اما در این مطلب ما تلاش کردیم که قوانین و قواعد کلی درمورد تغذیه دوران بارداری را به عنوان یک نمونه رژیم بارداری به صورت کلی برایتان شرح دهیم.
یک رژیم بارداری سالم چه نوع رژیمی است؟
مختصراً رژیم بارداری رژیمی است که در آن مواد غذایی مختلف به صورت متعادل مصرف شود. برای دست یابی رژیم غذایی سالم موارد ذیل را در نظر داشته باشید:
حداقل 5 سهم در روز میوه و سبزیجات
خواه به صورت تازه، فریز شده، کمپوتی و یا خشک شده مصرف شود. برای مثال ۲ تکه کلم بروکلی و یک لیوان متوسط آب پرتقال هر کدام یک سهم از ۵ سهم مذکور به حساب می آیند.
گنجاندن مقدار زیادی غذاهای نشاسته دار از قبیل
نان، پاستا، حبوبات و برنج در برنامه غذایی. همراه با هر وعده غذایی خود یک سهم از غذاهای حاوی نشاسته نیز مصرف نمایید. حتی المکان سعی شود تا از انواع جو دار این مواد که حاوی فیبر بیشتری می باشد استفاده کنید.
مصرف مواد پروتئین دار مانند: گوشت قرمز و گوشت سفید (مرغ)، ماهی، انواع تخم ماکیان، حبوبات و عدس. مصرف روزانه 2 سهم از مواد مذکور را در برنامه غذایی خود بگنجانید.
توصیه می شود که دو بار در هفته ماهی بخورید
و یک وعده از آن را از ماهی های چرب استفاده نمایید. لازم به ذکر است که هر دو سهم را نباید ماهی چرب خورد و نیز خوردن ماهی های حاوی جیوه همانند کوسه ماهی و ... در این دوران ممنوع است.
مصرف مواد غذایی روزانه کم چرب حاوی کلسیم
سه سهم در روز از این مواد غذایی استفاده نمایید که یک سهم از آن حتماً شامل ماست و یا یک لیوان شیر نیم چرب باشد.
مصرف مواد غذایی سرشار از آهن مانند: گوشت قرمز، میوه های خشک شده، نان، سبزیجات سبز و غلات صبحانه غنی شده. مصرف این گروه از مواد غذایی نیاز بدن به آهن جهت آمادگی بارداری را مرتفع می سازد.
سعی کنید همراه با مواد غذایی حاوی آهن، ویتامین c نیز مصرف کنید. ویتامین c کمک به جذب هر چه بیشتر آهن می کند و این اجازه را می دهد تا بدن آهن را از مواد غذایی دیگری (غیر از گوشت) نیز جذب نماید. برای مثال مصرف یک لیوان آب میوه همراه با منابع غذایی حاوی آهن توصیه می شود.
مصرف کیک، پیتزا، نوشیدنی های گاز دار و به طور کل غذاهای نیمه آماده و فست فود را تا حد امکان کم نمایید چرا که این مواد حاوی مقادیر بالایی چربی، قند و نمک می باشند و ممکن است که به شما انرژی بدهد ولی دارای ارزش غذایی بسیار پایینی هستند.
در انتها توصیه می کنیم که اگر دچار اضافه وزن هستید، اگر در طی بارداری خود مشکلاتی نظیر فشار خون، دیابت و ... دارید، حتما در مورد نمونه رژیم بارداری خود با یک متخصص تغذیه مشورت کنید.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼